Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak szybko zdobyć PD?

insane555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się podzielić najszybszym sposobem zdobywania punktów exp. Tym sposobem zdobywamy morze baretek po 200xp oraz max 2 gwiazdki "wsparcie obserwatora" po 10 tys. xp + dochodzą do tego jeszcze punkty za asystę, jednym słowem dostajemy punkty w tedy kiedy ktoś zabije namierzonego żołnierza. Jeszcze takim bonusem ale to się zdarza bardzo rzadko jest to gwiazdka srebrna też za 10k - ja zdobyłem taką jedną po dłuższym czasie korzystania z tego sposobu.

Co potrzebujemy?

- 45k EXP'u w zwiadowcy(snajper) aby odblokować MAV i dobrą campe.

MAV to urządzenie dzięki któremu ujawniamy pozycje wrogów swoim kolegom z drużyny i w ten sposób zdobywamy punkty.

Należy zaznaczać możliwie najwięcej wrogich żołnierzy aby mieć najwięcej punktów.

Sterowanie: SPACJA(do góry), LCTRL(w dół), LPM(przybliżenie), poruszanie się(WSAD), namierzanie przeciwników(krótkie naciśnięcie "Q")

zaznaczamy wrogich żołnierzy 

Proponuję lecieć możliwie najwyżej aby nas nie zestrzelili z pistoletu a jednocześnie mieć dobrą wysokość do bezproblemowego namierzania.

Natomiast gdy ktoś będzie chciał zrobić nam przykrość to będzie nam cały czas

zestrzelał urządzenie czasem da się uciec przed rakietą a czasem nie. Ale zdarza się to bardzo rzadko że ktoś będzie nas ciągle rozwalał.

Urządzeniem trzeba również rozwalać inne MAV'y bo inaczej to one Cię zestrzelą.

Polecam również server na 32 graczy gdzie jest np. zajętość 30/32. Na serverach 64 ciężko utrzymać się w campie oraz do niej dobiec..

Jednak na Video pokazuję że się da ;]

Preferuję mapę gdzie najszybciej zdobędzie się punkty "Kanały Nouszahr" oraz taki typ rozgrywki gdzie nie ma snajperek np. Pistol&Knifes - w tedy łatwiej dobiec do campy i jak już dobiegniesz to lepiej sprawdź czy ktoś Cię nie gonił - po prostu się rozejrzyj, możesz też to zrobić za pomocą MAV'a po wzbiciu się w powietrze.

Sam od 18 do 45 lvl'u doszedłem tym sposobem w 2 dni. Maxymalnie podczas jednego meczu zdobyłem 60 tys. punktów.

Po tym poziomie kończą się bronie odblokowane wraz ze wzrostem level'u i teraz dopiero zaczyna się zabawa.

Proszę spojrzeć na statystyki w sygnaturce - zdobyłem 63 gwiazdki wsparcia obserwatora.

Jeśli ktoś chce nabić exp/doświadczenia innymi sposobami grając ze mną proszę pisać.

Filmik nie jest mój - znaleziony w google.

Masz inne zdanie na temat zdobywania szybkiego expu? Nie komentuj..

Jeżeli filmik wygaśnie to napiszcie dodam nowy jak dostać się do campy.

Screen zrobiony dziś. Tak to wygląda ;] To są punkty tylko za same oznaczanie przeciwników.

968821417354554315272.jpg

450431417354554315272.jpg

399321417354555315272.jpg

EDIT: Dodane Video oraz 2 screeny. Filmik mojego autorstwa. Screeny również.

To właśnie potrafi MAV ;] Dodam że po zdobyciu 100 medali praktycznie zabawa się kończy, nie można zdobyć więcej niż 100, natomiast można nadal zdobywać baretki i srebrne gwiazdki.

Swoją drogą kto chce zagrać w CO-OP'a? Pisać PW. Wymagam Skyp'a.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niezłe. Sam się długo męczyłem żeby dobić do 45 lv'u.Szkoda że wcześniej tego nie przeczytałem :) Przyda się dla początkujących.

Leci plusik :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

niby dobre, ale co to da, skoro zeby miec tyle punktow do mav'a, musisz nim pograc, czyli jakis lv juz sie wbije. Po wbiciu 45lv juz nic sie nie dostaje, a pozniej zeby cos robic i tak bedziesz zabijal, zeby miec unlocki do broni, a pozatym wbicie 45lv od poczatku nie zajmuje wiele.

Moze dla niektorych przydatne, ale dla mnie taka gra nie ma wiekszego sensu, poniewaz jest statyczna, noewiele sie dzieje.

Opublikowano

niby dobre, ale co to da, skoro zeby miec tyle punktow do mav'a, musisz nim pograc, czyli jakis lv juz sie wbije. Po wbiciu 45lv juz nic sie nie dostaje, a pozniej zeby cos robic i tak bedziesz zabijal, zeby miec unlocki do broni, a pozatym wbicie 45lv od poczatku nie zajmuje wiele.

Moze dla niektorych przydatne, ale dla mnie taka gra nie ma wiekszego sensu, poniewaz jest statyczna, noewiele sie dzieje.

45k do mava to bardzo mało możesz to mieć chyba od mniej niż 10 poziomu grając snajperem i nabijac exp na mava

Opublikowano

Nigdy nie widziałem żeby ktoś tyle pkt. zdobył :D Ja jak latałem to max z 500... świetny sposób ;) Postaram się wchodzić na większe serwery i troszkę nabić pkt. pomagając drużynie ;) Szacun ZIOM :D Tyle gram w BF3 a nigdy o tym nie słyszałem :P

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Dodam coś od siebie na jeszcze lepsze zdobywanie pkt.

Wchodzicie na pusty serwer na tryb, w którym są mcom'y ze swoim kumplem.

Podchodzicie do mcom'a i jeden z was cały czas go uzbraja, a drugi rozbraja.

Wystarczy zablokować klawisz "E" i punkty same lecą jak szalone :)

Opublikowano

Jak używać tego pieprzonego MAV'a latam tym i nic punktów nie wpada.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

tutek fajny ale tylko na PC bo na konsoli za malo ludzi aby az tyle xp szlo :D max wyciagnelem 6k z 500%

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem i tak żałosny pomysł, bo jaka jest z tego frajda? To, że nabijesz 15k na jednej rundzie nie zabijając nikogo i nie padając ani razu i tak nic Ci nie da. Co z tego, że będziesz posiadał większy lvl, gdyż i tak nie będziesz potrafił strzelać?

Opublikowano

Moim zdaniem i tak żałosny pomysł, bo jaka jest z tego frajda? To, że nabijesz 15k na jednej rundzie nie zabijając nikogo i nie padając ani razu i tak nic Ci nie da. Co z tego, że będziesz posiadał większy lvl, gdyż i tak nie będziesz potrafił strzelać?

Chyba nie rozumiesz po co ten sposób..

Ja odblokowałem sobie wiele poziomów tym sposobem i broni i teraz dopiero zabawa mi się zaczyna.

Opublikowano

Ah jak komuś się nudzi wbijanie tam któregoś xxx orzełka to mu się przyda ;P

Jak ktoś ma premke to do zadania z L96 się przydaję ;D

Hmm.... chyba sam się tym dziś trochę pobawię (1 dzień = 1gwiazdka snajpera ;D)

Ogólnie mało przydatne, bo tylko na snajpera, a potrzebny jest najczęściej exp na szturmowca.

Opublikowano

@UP

Co ty gadasz? Da się dwa medale na 1 mapie zdobyć ;]

Wchodzisz na 1000 tickets albo i więcej na 64 i jazda :D

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam teraz 18lvl i nie gram zwiadowcą tylko wsparciem. Ile mi zajmnie wbijanie tego 45lvl zwiadowcy(nie ogarniam tych sniperek) na tego MAW'a to do oznaczania ?

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

@UP

Mav oznacza, przeczytaj dokładnie mój poradnik a rozwieje twoje wątpliwości.

Co potrzebujemy?

- 45k EXP'u w zwiadowcy(snajper) aby odblokować MAV i dobrą campe.

czyli potrzeba 45000 expu a nie lvl'u :)

żeby zdobyć exp na zwiadowcy nie musisz grać snajperkami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...