Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szybki exp zwiadowcą na konsolach!

Gqonvi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym poradniku chciałbym Wam opisać mój sposób na szybkie wbijanie expa grając tytułowym zwiadowcą. Chciałbym również dodać, iż jestem nowym graczem (30h rozegrane) i nie jestem pewien czy ten sposób nie jest już znany całemu swiatu... W tytule napisałem, że sposób działa jedynie na konsolach, aczkolwiek jako gracz konsolowy nie jestem pewien, czy na komputerach również ta metoda by nie podziałała (większa ilosć graczy na serwer, przez co ciężej się skutecznie schować) - stąd też prosba. Jeżeli więc masz czas i możliwosci, to proszę przetestuj to grając na komputerze i w komentarzu opisz wyniki :] Tak więc :

Potrzebujemy:

• Zwiadowce (z nabitym 45000 XP, gdyż potrzebujemy MAV'a)

20120220102305_0.png

• MAV (odblokujemy po zdobyciu 45000 XP zwiadowcą)

20120222120013_0.png

Metoda:

1. Gdy już mamy naszego zwiadowcę z przygotowanym MAV'em, musimy znaleźć serwer na mapie o nazwie "Kanały Nouszahr" w trybie "Zespołowego Deathmatchu", na którym gra kończy się po zdobyciu 500 punktów (może być również 300 bądź 400, aczkolwiek ja preferuje długie gry, gdyż można nabić na nich więcej expa)

2. Po połączeniu się do takowego serwera i wybraniu naszego zwiadowcy nasze zadanie jest proste - dobrze się ukryć. (polecam położenie się gdzies za wagonami na torach, tuż przy krańcu mapy, LUB po przez użycie Sygnalizatora dostanie się na ten wielki żółty "dźwig" i położenie się tam z tyłu)

3. Kiedy jestesmy już dobrze ukryci wybieramy naszego MAV'a i wypuszczamy go w powietrze (polecam wzlecieć na wysokosć około 130 metrów, a następnie zaznaczamy przeciwników wroga naciskając przycisk BACK - Xbox 360, lub SELECT - Play Station 3. Zaznaczamy tak przeciwników aż do końca rundy, przy czym staramy się utrzymać naszego MAV'a przy życiu niedając się namierzyć przeciwnikom.

Korzyści:

Co do korzysci z korzystania z tej metody. Srednio co rundę (na serwerach do 500 punktów) wyciągniecie po min. 5000 XP (asysty i premie za zaznaczanie) + min. 7500 XP (baretki za zaznaczanie przeciwników) + srednio co 3 rundy do 20000 XP (medale za zaznaczanie przeciwników) - w sumie minimum 12500 XP co rundę i srednio 57500 XP co 3 rundy (z medalami). Oprócz tego odblokujemy kilka niesmiertelników.

Baretkę obserwatora otrzymujemy za każde 5 zaznaczeń przeciwników. + 200 XP za każdą baretkę.

20120227112905_0.png

Medal obserwatora otrzymujemy za każde 50 baretek obserwatora. + 10000 XP za każdy medal.

20120227113015_0.png

W sumie to tyle. Ja osobiscie używałem tej metody jedynie do szybkiego zdobycia 142000 XP na zwiadowcy, aby szybko odblokować sobię M98B i polecam ją tylko jeżeli chcecie cos szybko odblokować. Używanie tej metody zbyt czesto nie ma sensu, gdyz jest ona monotonna i tylko znudzicie się grając w ten sposób. Jeżeli macie jakies pytania bądź też uwagi - zapraszam do komentowania!

FyvzeeY.png

Opublikowano

No nie wiem jak jest na konsolach ale ja na kompie biorę TDM na kanałach wlatuje tym MAVem do kontenera i z niego wychodzę (w sensie z MAVa wychodzę) a on sam działa jak sensor i za każdego zabitego mam dodatkowe punkty + normalne granie to w sumie licznik nie znika tylko ciągle są dodawane punkty.

Opublikowano

Używając tej metody grając na konsoli prawie cały czas jestem top 1-2 na koniec rundy. Wątpię, żeby to przeciętny gracz mógł bez problemu zdobyć tyle samo, bądź tez więcej punktów grając całkowicie normalnie. Jako sposób na szybkie zdobycie pewnej ilosci expa bedąc srednio zaawansowanym graczem uważam go za całkiem niezły.

FyvzeeY.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dobre.

Korzystałem z tego przy zadaniu z L96, a i polecam mapę Wake Island na Duży Podbój i Najazd. Exp tam leci też bardzo szybko, bo ogólnie mapka jest dość mała i miło się gra ;)

Niestety to jest też w jakimś tam stopniu noobskie, bo mając 1XXXXX gwiazdek za to na snajperze nie mamy ich na reszcie klas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...