Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w metin2

Bartekyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zmieniłem system z windows xp na windows 7, ściągnąłem i zainstalowałem na nowo metina na Win XP wszystko pięknie płynnie działało, nawet gdy miałem kilka metinów na raz w najbardziej zatłoczonym miejscu jednak teraz na win 7 jeden metin w m1ch2 i lagi są okropne. Spróbowałem używać kamermoda (bo zdaje mi się że kamermod, co dziwne działa lepiej niż oryginalny klient) aż tak nie laguje jednak wywala mnie co 2-3 minuty, co może być tego przyczyną?

Uczeń
Opublikowano

Również posiadam Windows'a 7, więc rozumiem na jakie lagi posiadasz gdyż byłem w takiej samej sytuacji. Najpierw zmień kompozycje systemu (możesz to uczynić klikając kolejno:

-PPM na pulpit

-wybrać "Personalizacja"

-zmienić kompozycje (najlepiej) na "klasyczny windows")

Kolejną sprawą jest powyłączanie wszelakich nie potrzebnych procesów oraz programów typu: Skype, GG, Steam. Możesz też również (polecam) pobrać program "Game Booster" dzięki któremu zaktualizujesz stery karty graficznej za czym idzie jej lepsza wydajność a dodatkowo program posiada opcje "Gaming Mode" dzięki czemu gra chodzi lepiej. Dodatkowo polecam owym programem zdefragmentować grę dzięki czemu będzie również działała lepiej. Polecam też grę w okienku.

Opublikowano

Uruchamiaj jako "administrator" powyłączaj wszystkie niepotrzebne Ci procesy.

Uczeń
Opublikowano

Uruchamiaj jako "administrator" powyłączaj wszystkie niepotrzebne Ci procesy.

Co mu da że uruchomi jako administrator? o.O

Opublikowano

Takie zasadnicze pytanie:Co rozumiesz przez lagi? Bo jeśli chodzi o zacinanie,to należy jak najmniej odciążyć komputer.Tzn.możemy wyłączyć inne programy,typu Skype,GG.

W przypadku lagów,winą jest nasze łącze.

Opublikowano

Jeżeli wywala cię po włączeniu kilku metków, to możesz być pewny, że tutaj wadzi łącze.
Mówiąc zwięźle - jest przeciążone.
Można wiedzieć jakie posiadasz łącze internetowe?
Mi wywala czasami jak uruchomię 40~50kont, internet 10mb.

Opublikowano

2860151304.png

Nie zmieniałem internetu a na win XP działało pięknie tylko teraz zaczęło się coś pierdzielić :/ Coś to może ma wspólnego z tym że tamto był 32-bitowy system a teraz 64-bitowy?

Uczeń
Opublikowano

Bitrate systemu nie ma nic z tym wspolnego choc wiadomo: im wiekszy system bit tym lepiej. Probowales to co pisalem?

Opublikowano

Zrób format kompa to będziesz miał zero lagów

To nie zawsze pomaga więc szukajmy innych rozwiązań.

Przeczyszczałeś komputer jakimkolwiek antyvirem, ccleanerem, czymkolwiek ?

Jak nie to przeskanuj i przeczyść go z virusów następnie przeczyść wiatraczek a najlepiej odkurz komputer i spróbuj ponownie. Jeżeli nie pomoże to jedynie pozostaje Ci się skontaktować z wydawcą internetu.

Opublikowano

Co do odkurzania komputera w środku to jedź na stacje wyczyść go tym czymś co wypuszcza z rury powietrze bo odkurzaczem rozwalisz sobie kompa jak ci pociągnie za jakiś kabelek i ci go wyrwie :D

Opublikowano

Nadaj największy piorytet dla metin2.bin, ustaw wymiary metka na 800x600 fullscreen

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

@Let , spróbuje tego programu za momencik.

Z netem wszystko jest ok na 100% bo zmieniłem system a net został ten sam, nawet tem sam router. Wirusów żadnych nie mam i formata też nie zrobie do dopiero co przecież go formatowałem przy zmianie systemu z win xp na win 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...