Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Udyr, a obecna meta

ArT1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, kieruje do Was pytanie odnośnie Udyra, a mianowicie. Od pewnego czasu, co raz częściej widzę Udyra, najczęściej w jungli - i w większości przypadkach Udyr robi miazgę, sęk w tym, że jak grałem nim pół roku temu, to za cholere nie potrafiłem nim grać. I tutaj rodzi się moje pytanie/pytania. Czy warto kupić Udyra do jungli, oraz jak do cholery jasnej nim grać, tzn. Z czym zaczynać w jungli, co maxować, co budować - ogólnie co i jak. Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na w/w pytania :>

Opublikowano

Moim zdaniem warto go kupić.

Zaczynasz w jungli z Maczetą i potkami. Jako pierwszy skill bierzesz fenixa. Robisz smiteless blue, potem normalnie reda, a następnie wraithy/golemki i starasz się wyczuć okazje na dobrego ganka. Najlepiej wcześniej spytać się czy jest zwardowane, ganki robisz wbijając z E i starając się walnąć stuna, a po stunie od razu zmieniasz stance na fenixa żeby zrobić dmg.

Maxujesz R -> W -> E -> Q

Budujesz tak:

3207_SoulEaterGolem.png + 3004_Assault_Treads_A.png + 3107_Runic_Bulwark.png + 3143_Randuins_Omen.png + 3025_Frozen_Fist.png + 3068_Sunfire_Cape.png

Ostatni item sytuacyjny, można zamiast niego dać coś innego np. Warmoga.

No i bulwark będzie niedługo usunięty, wiec zamiast niego będzie zwykły aegis lub coś innego według własnego uznania.

Opublikowano

Odniosłem wrażenie, że Udyr nieco więcej pod "q" robił, ale mogę sie mylić

Q maxujesz na solo top'a a R w jungli (AoE) Co do tego że ich coraz więcej, to to, że wyszedł ten skin :3

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Q maxujesz na solo top'a a R w jungli (AoE) Co do tego że ich coraz więcej, to to, że wyszedł ten skin :3

Sporo ich widywałem, jeszcze przed wydaniem tego skina :>

Opublikowano

To było dawniej. Teraz dużo lepszy w jungli jest fenix ®.

Zależy od przeciwnika.

Jungler słaby w early - maxujesz Q i counterjunglujesz go kiedy tylko chcesz, żadnego duelu z tobą nie wygra.

Standard - R.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Zależy od przeciwnika.

Jungler słaby w early - maxujesz Q i counterjunglujesz go kiedy tylko chcesz, żadnego duelu z tobą nie wygra.

Standard - R.

Słaby jungler prosze cie pewnie nim wogóle nie grałeś i sie wypowiadasz.
Opublikowano

Up po twoim poscie mozna wywnioskowac ze to ty nim nigdy nie grales. Na start lepiej kupic buty i 4 poty. Dzieki butom bedziesz mial latwiejsze ganki z e.

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

Słaby jungler prosze cie pewnie nim wogóle nie grałeś i sie wypowiadasz.

Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Jasno i wyraźnie (przynajmniej dla mnie) napisał, że słaby jungler w early w enemy = q i łatwa counter jungle'a

Opublikowano

Chodzi o skin ;P

Ja osobiście umiem i umiałem grać udyrem, ale nie lubiałem go. Od kąd wyszedł skin, spodobał mi się kupiłem i teraz widze jakie to tankowate gówno ma DMG z dupy.

Serio full tank build, nie do zabicie, naqrwiam wszystko i wszystkich, szybka jungla dobre ganki. Polecam ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Ja tam czy to w jungli czy to na topie maksuje Q bo z tego robi sieke i widze ze wy tego udyra deffowo robicie ja tam wole off

spirt of elder lizzar > mercury > wits end > last whisper > sytuacyjne > sytuacyjne

Opublikowano

Maxujesz

R > Q > W > E

Mastery polecam 0/21/9

Build : Spirit of the ancient golem, tabi/merkury, Runic Bulwark, Frozen Heart, Randuin, Wit's end

lucyfergif.gif

Opublikowano

Ja także robie udyra w jungli pod maksowanie Q niewiem dla mnie jest latwiej niz z R a w jungli takze zaczynam z Q.

Gralem nim dzisiaj-wszystkie gry wygralem jak maxowalem Q gralismy 1 top vs 2 top (nie mieli jungli)

@OFF

Mam pytanie czy moc trojcy ( Trinity Force) jest opłacalna ? Ja kupuje i sie sprawdza

71436685879740346019.png

Opublikowano

Zależy od przeciwników, bo nic Ci nie da Q jeżeli przeciwnik jest tankowaty. Jednak ja polecam maksować Q bo wzmacnia to early game i w late game zabijesz adc w kilka sekund.

Moc trójcy sprawdza się jedynie na topie.

Opublikowano

Udyr ma dobry impact w early, a late beznadziejny. Nie robi nic poza stunem.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Udyr ma dobry impact w early, a late beznadziejny. Nie robi nic poza stunem.

Ciekawe co byś powiedział gdybyś grał ADc i taki Udyr z +450 MV biegnie do ciebie ;]. Dodatkowo MEGA push jest według ciebie bezużyteczny ? Już nie wspomnę o tym, że dzięki Udyrowi mam szybkie barony.

Opublikowano

Ciekawe co byś powiedział gdybyś grał ADc i taki Udyr z +450 MV biegnie do ciebie ;]. Dodatkowo MEGA push jest według ciebie bezużyteczny ? Już nie wspomnę o tym, że dzięki Udyrowi mam szybkie barony.

Popieram kolege, gram tylko adc ostatnio i ciężko uciec przed udyrem nawet mając takiego blinka jak ma ezreal.

Polecam, ale to jest raczej taktyka która zakłada że udyr ma być dmg dealerem.

Ogólnie udyrow było tyle ponieważ topka zaczeła nim grać :D

Opublikowano

Jeżeli twój team nie wie, że powinno się bronić adc to już nie mój problem, co nie zmienia faktu, że on ma tylko stuna i duży ms, a pod tanka nie ma dmg...

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Według mnie Udyr od zawsze był dobrym junglerem, ale grały nim osoby jedyne te które grać potrafiły. A teraz wielce skin wyszedł to "łoo Udyr the best jungler". Żałosne zagranie ze strony Riotu i zapewne będzie więcej Ultimate skinów dla postaci którymi praktycznie nikt nie gra.

Co do skila na jungle o który idzie spór, moim zdaniem R, widziałam większość z tym skilem.

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Ja zawsze maxuje żółwia. Świetny sustain, nie trzeba się cofać do bazy, fajna tarcza. I buduję go pod deffa: full armor i resisty

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

To było dawniej. Teraz dużo lepszy w jungli jest fenix ®.

Udyr robiony pod fenixa jest useless. Ten aoe tyle bije że szybciej z q i aa zrobimy obóz. Ja maxuje:

1. Q - Duży as i dmg op

2. W - Sustain po kupnie kostura i zmaxowaniu leczymy sie po 50 op

3. E - Nasz system doganiania i uciekania w huj op

4. R - Mały dmg w niektórych meczach nawet tego nie używam

Build (praktycznie budujemy go jak normalnego melee):

-merkurki

-botrk - dla mnie to core item daje slowa = większe szanse na dogonienie z e = kill/asysta

-warmog

-sunfire

-spirit visage/ ew. mom

-omen/rękawica (jak ją składamy to we wcześniejszych fazach gry)/ ga / frozen heart

Opublikowano

Moim zdaniem warto go kupić.

Zaczynasz w jungli z Maczetą i potkami. Jako pierwszy skill bierzesz fenixa. Robisz smiteless blue, potem normalnie reda, a następnie wraithy/golemki i starasz się wyczuć okazje na dobrego ganka. Najlepiej wcześniej spytać się czy jest zwardowane, ganki robisz wbijając z E i starając się walnąć stuna, a po stunie od razu zmieniasz stance na fenixa żeby zrobić dmg.

Maxujesz R -> W -> E -> Q

Budujesz tak:

3207_SoulEaterGolem.png + 3004_Assault_Treads_A.png + 3107_Runic_Bulwark.png + 3143_Randuins_Omen.png + 3025_Frozen_Fist.png + 3068_Sunfire_Cape.png

Ostatni item sytuacyjny, można zamiast niego dać coś innego np. Warmoga.

No i bulwark będzie niedługo usunięty, wiec zamiast niego będzie zwykły aegis lub coś innego według własnego uznania.

Na PBE z Egidy robi się teraz Solari :D

Take it easy my friend

Opublikowano

Udyr robiony pod fenixa jest useless. Ten aoe tyle bije że szybciej z q i aa zrobimy obóz. Ja maxuje:

1. Q - Duży as i dmg op

2. W - Sustain po kupnie kostura i zmaxowaniu leczymy sie po 50 op

3. E - Nasz system doganiania i uciekania w huj op

4. R - Mały dmg w niektórych meczach nawet tego nie używam

Build (praktycznie budujemy go jak normalnego melee):

-merkurki

-botrk - dla mnie to core item daje slowa = większe szanse na dogonienie z e = kill/asysta

-warmog

-sunfire

-spirit visage/ ew. mom

-omen/rękawica (jak ją składamy to we wcześniejszych fazach gry)/ ga / frozen heart

Mam więc rozumieć, że czytając zaznaczone na niebiesko (czy tam cyjankowo) to na jungle Udyrkiem kupujesz botrka? W takim razie ucz mnie tej gry, ale wcześniej wywal ten item ze swojego buildu na jungle udyrka.

Natomiast w junglę brakuje w tym buildzie itemka o nazwie Spirit of The Ancient Golem. Ten itemek ma tenacity, a więc merkurki też do wymiany. W buildzie brakuje ci też aegisa, bo on też jest bardzo potrzebny.

Ale jeśli to ma być build na top lane, to z butów oprócz merkurek również dobre są Tabi jeśli mamy opponenta z phys dmg. Botrk na topie szału nie robi więc w wersji na topa również do wywalenia.

A co do maxowania spelli to ja pozostaję na swoim, R w jungli jest o wiele mocniejsze niż Q. Lecz tak jak ktoś wcześniej mówił Q można wziąć jak widzisz słabego junglera u wroga, nie zapominajmy jednak że słabych junglerów nie jest aż tak wiele jak się wydaje.

Opublikowano

Jeżeli twój team nie wie, że powinno się bronić adc to już nie mój problem, co nie zmienia faktu, że on ma tylko stuna i duży ms, a pod tanka nie ma dmg...

Nie mam na myśli rankedów drużynowych, pozatym jeżeli Ci nagle wyskoczy za ściany Udyr i twój team będzie musiał osłaniać ADC to reszta drużyny ich wybije.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...