Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] World of warplanes vs War Thunder

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra to może sobie coś wyjaśnijmy :) Nie żebym nienawidził całej instytucji jaką jest WarGaming...nie ufam im i tyle. I martwi mnie troszkę,że Gaijin to rosyjska firma i że zaczną robić w pewnym momencie to samo co ich białoruscy przyjaciele. Jednak mam nadzieję,że zrobią jak zapowiedzieli i odetną się od polityki WG na Amen.

Teraz tak...piszecie,że WoWP to wersja Beta....hmmm...A War Thunder to co? Różnica w tym,że Closed Beta WoWP trwała ponad rok, a gra jest beznadziejna. To jest totalna fikcja, arcade nad arcadami. I to HP przy samolotach...masakra. W czołgach do przebolenia,ale w samolotach? Dajcie spokój. Już mówiłem WG strzeliło sobie w łeb tym całym WoWP-em. Dla porównania, statystyki z pewnego dnia, na WT graczy online 30 000, na WoWP graczy online 700 :P

Nagrałem się w World of Tanks od Bety, calutki czas, razem z ludźmi,którzy grali tyle samo albo i więcej. I ktoś może pisać, że to nieprawda,ale niech rozegra w WoT'a od 13 000-30 000 bitew na dobrym poziomie to zauważy.

Podsumowując Gaijin zrobiło WT w dwa razy krótszym czasie niż WG swojego WoWP'a. Jestem fanbojem militariów i IIWŚ, a Gaijin do spraw historycznych podchodzi rzetelnie :)

Opublikowano

hmmm. nie krytykujcie tak wcześnie WOWP-a ponieważ to jeszcze wersja BETA!

Zobaczymy jak będzie za 3-4 miesiące i dopiero porównamy ... -.-

War thunder też jest (chyba) w wersji beta :3

WarGaming niszczy wota. Ta penetracja itp (Kompletny SHIT!), a war thunder ma lepsza przyszłość

Poza tym WG robi gry podobne do sb, a nie odmienne. Nie wytrzymałbym grając w te gry jeżeli jest prawie to samo tylko w wersji innej.

Poprostu z WG będzie jak z GF. SHIT SHIT SHIT I JESZCZE RAZ SHIT ._.

Mam nadzieję że te ruski nie spieprzą sprawy :F

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

No właśnie, mówię że optymalizacja jest bardzo dobra (a w WoWP tragiczna) ;) Ja w WoWP miałem na nisko-średnich 35 FPS, w WT waha się od 40 do 60 na wysokich (Radeon HD 7670M 2GB) :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Cóż, jednym z powodów dla których gra się w WoWP, to możliwość wygrania golda do WoT'a na eventach.

Opublikowano

Właśnie to co napisał Fatumbomba to prawda, "HP w samolocie"? Ludzie ktoś będzie miał lepsze działko i ktoś padnie na 2-3 strzały, a twoje będą się odbijać, ABSURD. Po WoT'cie to mi, się żygać.
Celność zerowa (liczy się szczęście), penetracja jeszcze gorzej, a jak WG wyjdzie ze statkami :O ? Penetracja 800-963mm? Dajcie se spokój, WG za miast coś zrobić, to na odpierdol, tylko było i koniec. Kolejny sposób na kasę, Może zrobią World of Guns. Każdy na początku ma po 100 % HP, strzał w głowę i dupa. Gold ammo, konto premium, lepsze celowniki optyczne, dodatki.

Albo tu

Co to Kurw@ jest :O ? CO?

1375251321-U842281.jpg

Na konsole, może jeszcze na Androida?

I jeszcze wejdźcie na tą stronkę :D

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Nie no... WG zniszczyło wot' a z patcha na patch ta gra jest coraz bardziej spierdolona za przeproszeniem... War Thunder jest lepszy od World of Warplanes i trzeba się z tego powodu cieszyć.

Opublikowano

Hahhah, o ku*wa nie mogę :D Przeczytałem post Andre13 i wyobraziłem sobie ich World of Guns - strzelanka z penetracją xD A bez konta premium pierwszy tydzień grasz procą ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@UP

Zjechać każdego umiem :P

@ topic

Gaijin goni i zblirza się jakieś 5 m/s WG, ale na poważnie, W WT mają być statki i czołgi: DOWÓD.

Dowód 1

1375338700-U842281.jpg

Dowód 2

1375338735-U842281.jpg

Dowód 3

1375338779-U842281.jpg

Jak to mówię 3w1.

Zalety:

# Jedno konto, nie trzy

# Jedna gra, nie trzy

# Możliwość szybkiej zmiany

# Złote orły i srebrne lwy są na jednym koncie

# Złotych orłów są dostępne nie tylko po przez mikropłatności

Wady:

# Gra może ważyć 8GB>

# Nie potwierdzona stabilność

# Duże spadki FPS, gwałtowne wzrosty pingu (dlaczego?: monitoruje wszystkie tryby gry, garaż itp.)

Ale wiesz znając ruskich zrobią 10 GB całej gry :)

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jeśli im się uda (a wszystko na to wskazuje), to i tak znajdzie się sporo chętnych do pobierania. Zresztą obecne 3 miliony to mało? ;) Zastanawia mnie tylko, jak będzie wyglądała walka morska - bo na pewno nie arcadowe "podpłyń, strzel, odpłyń".

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Hahhah, o ku*wa nie mogę :D Przeczytałem post Andre13 i wyobraziłem sobie ich World of Guns - strzelanka z penetracją xD A bez konta premium pierwszy tydzień grasz procą ;)

Co ty proca to za dużo pewno z kamyczkiem lub lub patykiem

Pozdrawiam,

Przeme

Opublikowano

Co ty proca to za dużo pewno z kamyczkiem lub lub patykiem

co ty? Będą strzelać powietrzem o pence -1mm

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Hmmm samoloty od Gaijin są zdecydowanie lepsze i tego sie nie da ukryć (zapewne statki też będą mieli dobre) ,

​ale ciężko im będzie pobić WOT'a w czołgach (mam nadzieje że i tak przebiją grywalnością , grafiką i realizmem).

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Najbardziej mnie cieszy to, że walki czołgów będą się odbywały na dystansie od kilkuset metrów do jakichś dwóch kilometrów, jak w rzeczywistości, a nie w tak idiotyczny sposób jak u WG - czołgi z reguły ocierają się o siebie lufami.

@Offtop

Ujdzie sygnaturka? xD 30 minut roboty w paincie :D

YGsMv3q.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W WoWP dostajemy niedopracowaną gre zręcznościową, z małymi mapami, słabą grafiką, nieistniejącymi samolotami, w której mamy hp (-.-) i brak sterowności w samolotach. A to wszystko pod chu*ową marką WG.

W War Thunder mamy natomiast przeciwieństwo WoWP - super grafika, realne samoloty z realnymi osiągami, gigantycznymi mapami. Gra przystosowana dla nowicjuszy (arcade z uproszczonym sterowaniem) jak i zaawansowanych graczy symulatorów (full real battles). Do wyboru mamy kilkaset samolotów z 5 nacji, od dwupłatowców po ciężkie bombowce z napędem odrzutowym.

Jeżeli w WT czołgi będą zrobione jak samoloty, będziemy pisać ,,R.I.P WoT [*]''.

Opublikowano
Wargaming wzięło wszystko, co wypaliło w World of Tanks, i przeniosło w przestworza.

Jeśli podobały wam się starcia z udziałem czołgów, to na pewno przypadną wam do

gustu także potyczki za sterami samolotów. Niewykluczone, że jeszcze bardziej.W World of Warplanes trzeba myśleć,kombinować i poszerzać swoją wiedzę. Od tego zależą wyniki.

Polecam.

Jasysae

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlaczego w ogóle porówywać gre ala symulator i gre ala arcade!!!!!?

A jak już porównywać to ja się wypowiem...

Wowp nie ma gorszej grafiki od war thunder ...

Wowp ma krótsze bitwy... mniejsze mapy.

Dla mnie dodawanie protorypów do gry jest ciekawe ... ogólnie rzecz biorąc gry mają miec grywalność a nie skupiać się tylko na aspektach historycznych .

Mało grałem w war thunder ale nie spodobał mi się może jak dodadzą czołgi to wróce i oblukam czy nie ma lepiej jak w wot:)

Ja nie jestem fanem symulatorów i dla mnie wowp jest lepsze dodam też że bardziej się w niej odnalazłem niż wot chociaż wcześniej nie interesowałem się samolotami tylko czołgami :P

I w tym trochę prawda że wg nie wypali world of warplanes bo fani symulatorów porównają wowp i war thunder i raczej wybiorą to drugie :)

Dodam też jeden minus wowp samoloty szturmowe i cieżkie myśliwce te co są przeznaczone do niszczenia celów naziemnych są w wiekszości dla graczy którzy przeciwko temu czemuś grają free exp&credits.Oczywiście ogarnięci gracze co grają cięzkimi myśliwcami tych niskich tierów mogą być naprawdę wymagającym przeciwnikiem od 6/7 tieru nie ma już noobów którzy niszcza tylko cele naziemne zamiast pomagać cięzkim mysliwcem przy niszczeniu samolotów wroga .

I kolejny Niedobracowany matchmaking nie było by sensu grać w gre w której bym zawsze wygrywał albo przegrywał ale chcę żeby gra była ciekawa a nie jest bo albo mam pełno noobów w teamie i sam musze pracować na zwycięstwo albo w drugiej drużynie jest wiecej noobow + i tak muszę myśleć żeby jak najdłużej przetrwać bo wiem że nooby za mnie nie wygrają :).I to mi się nie podoba że żadko jest taka bitwa w której jest ciężko i są wyrównane siły .

I dlatego gram prawie wyłącznie w kluczu ze swoją ekipą.Bo samemu to nie ma sensu nerwów tracić :P

I na koniec co do sterowania w wowp możesz sobie ustawić przechyły i
duzo innych rzeczy wystarczy tylko wejść w opcję i zobaczyć
klawiszologie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...