Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] World of warplanes vs War Thunder

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta gra i ta gra ma uroki

WT - lepiej się gra wszystko lepsze

WOWP- fany WOTA się nie zawiedzą

@up tylko się potem nie zdziw jak będzie mało ludu w WT przez jego wage

dajmy WOTA "12GB". a WT mało nie waży i jeszcze dodaj czołgi a nastepnie statki Whoho długie sciąganie się wtedy czeka

xih3gEBG.png

Opublikowano

aktualne prędkości neta są na tyle dobre że raczej garstka nie będzie grała bo coś będzie ważyć z 12/15 gb, tak wgl to jak by waga gry powodowała że ktoś w nią nie gra to chyba 90% gier od roku 2010 by była zła bo teraz gry ważą w większości ponad 6 gb ( 6 gb waży teraz WT) ;)

LOL

Opublikowano

Może teraz ja się wypowiem : )

Z całym przekonaniem, WT jest lepsze od WOWP, jest po prostu realistyczne. Osobiście grałem kilka lat w "Ił 2 sturmovik", jestem też modelarzem i interesuję się 2 wojną, a zwłaszcza lotnictwa, dlatego oby dwie gry nie są mi obce. Grając w WOWP miałem odczucie jak bym grał w WOT w powietrzu. Co mam na myśli? Otóż zero realizmu, zerowy wpływ zniszczeń na zachowanie samolotu, typowy arcade. Natomiast grająć w WT, moje oczy miały prawdziwą ucztę. Grafika nie do porównania z WOWP, niesamowity realizm, trzy tryby gry, możliwość zmienienia kamery na tą z kokpitu i wiele więcej. Wg mnie WT jest totalnym zwycięzcą.

Opublikowano

WT lepsze, jak do dodadzą czolgi i statki to będzie coś podobnego do serii World of WG, tylko, że do serii WG masz 3 konta, a WT 1 i jedną gre, nie 3

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

myślę ze World of warplanes jest lepsze to thunder war zniechęciła mnie ich polityka do historii.

Co masz na myśli mówiąc, że zniechęciła Cię ich polityka do historii?

Opublikowano

myślę ze World of warplanes jest lepsze to thunder war zniechęciła mnie ich polityka do historii.

Co masz na myśli z polityką do historii od Gaijin?

Opublikowano

Patrząc na niektóre artykuły na necie. War thunder będzie, i jest lepszy. Z powodu bardzo rozbudowanych drzewek. Oraz Dodatków. takich jak np. Noc

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

Patrząc na niektóre artykuły na necie. War thunder będzie, i jest lepszy. Z powodu bardzo rozbudowanych drzewek. Oraz Dodatków. takich jak np. Noc

Gry Wargaminga a WarThunder to zupełnie dwie różnie kategorie gier. Nie ma co porównywać.

Chwalicie sobie to że połączą 3 gry w jedną. Już widzę jak jedziesz pół godziny czołgiem i dostajesz plombe od bombowca i koniec.

76561198001815076.png
Opublikowano

Gry Wargaminga a WarThunder to zupełnie dwie różnie kategorie gier. Nie ma co porównywać.

Chwalicie sobie to że połączą 3 gry w jedną. Już widzę jak jedziesz pół godziny czołgiem i dostajesz plombe od bombowca i koniec.

Skąd wiesz, że tak będzie? Masz jakieś źródło potwierdzające to co piszesz?

Opublikowano

Skąd wiesz, że tak będzie? Masz jakieś źródło potwierdzające to co piszesz?

Zobacz sobie jaki rozmiar mają mapy w WT oraz jakie czołgi mają prędkości maksymalne.

76561198001815076.png
Opublikowano

Zobacz sobie jaki rozmiar mają mapy w WT oraz jakie czołgi mają prędkości maksymalne.

Spójrz z innej strony. Xanter będąc modem WoT'a pewnie grasz sporo, ja grałem od Bety i rzygam tą grą. Ich ciągłe ingerencje w toczącą się rozgrywkę mnie irytują. Ustawianie wyników przez system gry, losowanie penetracji i pancerze. Daj spokój.

Co do WT to po pierwsze nie sądzę, by była tylko opcja gry 3w1. Są różne mapy i nie wszystkie mają np. akweny morskie dla statków. Bardziej prawdopodobne,że będzie można grać osobno, a na niektórych mapach będzie system 3w1. A to czy pojazdy naziemne będą łatwym celem dla samolotów? Zależy od systemu spotowania między lotnictwem a jednostkami lądowymi. Poza tym gdzieś w krzaczkach będą stały też PPlot-ki, które będą polować na przelatujące samoloty. A WG? WG strzeliło sobie samobója tym World of Warplanes.

Opublikowano

Kiedy zacząłem grać w WoWP, niezbyt mi się podobało (głównie system sterowania). Słyszałem też o rzekomej przewadze War Thunder, ale nie wierzyłem, że różnica może być aż tak wielka. Wtedy ściągnąłem WT...

I rzeczywiście jest.

Przy War Thunder WoWP jest jak Wilczy Sz(cz)aniec przy BF3.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Proszę o stwierdzenie co właściwie jest w WT lepsze.

W tym temacie na razie nie ma nic, oprócz stwierdzenia że albo nie będzię łączonych walk, albo będą badziewne(więc nie ma różnicy).

A dyskutowanie o wielkości drzewek jest kretyńskie - przede wszystkim WoWP jest w fazie beta!

Ustawianie wyników też jest głupotą - większość graczy w WoWP/WoT ma procent wygranych około 50%, czyli tak jak powinno być.

Po prostu lepiej pamiętacie złe bitwy niż dobre.

Sterowanie w WoWP jest dobre(może z wyjątkiem joysticka(zbyt realistyczny(nie da się celować))).

Jakie są zmiany w sterowaniu w WT? I na czym(myszka, joystick)?

Grafika nie ma większego znaczenia(zwłaszcza dla mnie bo mam słaby komputer). To nie jest za mocny argument.

Opublikowano

Grafika w WT jest piękna i przede wszystkim lepiej zoptymalizowana, i to twój argument o słabym sprzęcie jest za przeproszeniem do d*py. Sterowanie różni się tym, że w WoWP lata się jak papierowym samolocikiem. W WT masz wszystko - sterowanie lotkami, sterem kierunku, widok z kokpitu i wiele więcej. Tak naprawdę WoWP nie ma ani jednej rzeczy zrobionej lepiej, niż WT. Do tego dochodzi rozmiar map, liczba celów i ten żałosny (tak, nie śmieszny, tylko żałosny) system zniszczeń w WoWP - ten pasek HP możecie sobie w d*pę wsadzić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Proszę o stwierdzenie co właściwie jest w WT lepsze.

Przeczytaj sobie mój post w tym temacie to się dowiesz co jest w WT lepsze. : )

Opublikowano

hmmm. nie krytykujcie tak wcześnie WOWP-a ponieważ to jeszcze wersja BETA!

Zobaczymy jak będzie za 3-4 miesiące i dopiero porównamy ... -.-

Opublikowano

Jak dla mnie WOWP jest lepszy z powodu tego, że po 1: Jest trudniejsza i dzieci tam nie grają (tak często, a jak grają ty dobry gracz możesz ich pocisnąć jak chcesz :) ) po 2:Nie ma tak wielkich map (jak dla mnie lepiej). Ale ma 1 wadę : nie startujesz z lotniska

Opublikowano

Grafika w WT jest piękna i przede wszystkim lepiej zoptymalizowana, i to twój argument o słabym sprzęcie jest za przeproszeniem do d*py. Sterowanie różni się tym, że w WoWP lata się jak papierowym samolocikiem. W WT masz wszystko - sterowanie lotkami, sterem kierunku, widok z kokpitu i wiele więcej. Tak naprawdę WoWP nie ma ani jednej rzeczy zrobionej lepiej, niż WT. Do tego dochodzi rozmiar map, liczba celów i ten żałosny (tak, nie śmieszny, tylko żałosny) system zniszczeń w WoWP - ten pasek HP możecie sobie w d*pę wsadzić.

Dziękuje za konkretną odpowiedź.

1. Lepsza grafika
  2. Lepsza optymalizacja
  3. Bardziej realistyczne sterowanie
  4. Widok z kokpitu
  5. Większe rozmiary map
  6. Większa lliczba celów
  7. Realistyczny model zniszczeń

1, 2, 4, 5, 6 mogą nadrobić, choć to niepewne(zwłaszcza 2 ;) ). Ale 3 i 7 nie zmienią bo to by całkowicie zmieniło koncept gry. Ale 1 i 4 mnie nie za bardzo obchodzą. Ale tak czy inaczej dla mnie to zawsze 5 plusów na korzyść WT. Zwłaszcza 2.

Opublikowano

Obie gry nie są jeszcze w pełni skończone, ale nie ma się co oszukiwać - żeby WoWP dorównał WT, Wargaming musiałby zrobić całą grę od nowa. Jest jeszcze jedna rzecz, której nie usuną, także w WoT - nieco bardziej inwazyjny system mikropłatności. Oczywiście znajdą się gracze, którym bardziej będzie odpowiadał WoWP, i w pełni to rozumiem - ci, którzy nastawiają się na dynamiczną i prostą walkę, bez zamartwiania się o brak lotek czy paliwa :D

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...