Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić aby komputer się nie włączał..

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka w temacie : http://www.mpcforum.pl/topic/1000387-jak-zepsuc-kompa-zeby-go-nie-zepsuc-xd/?view=findpost&p=8193281

pytałem się jak zepsuć kompa żeby go nie zepsuć prosiłem o jego zamknięcie ale pojawił się problem. Mam laptopa i nie mam dostępu do procesora, a chce osiągnąć efekt spalonego procka czyli komp się nie włancza. Po wyjęciu dysku pisze no disc, po wyjęciu ramu coś pika.

Co mogę zrobić abym miał efekt spalonego procka nie psując całkowicie kompa?

Opublikowano

a czemu nie powiedziałes przedtem ze masz lapka @ włóż cos pod przycisk startu wate lub cos tak żeby sie nie dało go docisnąć

1374504508-U558502.png

Opublikowano

Typowe zachowanie nawet dziecka nie mające pojęcia o świecie i trudzie zarabiania pieniędzy w dzisiejszych czasach. Był sezon na truskawki (byłem 3 razy, w 1 dzień 70zł 3,5-4h), praca w myjni, jedz na wies, popytaj czy ktos nie potrzebuje pomocy w czyms, wisnie sie zbiera, do lasu na jagody. Tak naprawde zarobic moze kazdy ale zeby zarobic trzeba najpierw ruszyc dupe sprzed komputera.

Opublikowano

up@ i tu się kur*a z tobą nie zgodze, mieszkam w angli mam 15 lat, minimalny wiek aby jaka kolwiek firma ( płacąca normalną stawkę 6.5 F ) cię przyjeła do pracy to "16", poniżej jedynie za zgodą szkoły + oraz rodziców.

Aktualnie sql się skończyła i nie mam jak się starać o pisemko, zostaje praca na czarno, ale tu kolejny problem. Nie mieszkam na wsi a dojazdu także nie mam, więc? jedynie co mi zostaje to modlić się że znajde jakąś oferte na necie..

Aby nie było spamu, rozłóż delikatnie laptopa, i odłącz byle jakie taśmy efekt prosty nie włączy się pc ( tylko taśmy prowadzące do nw. procka ? :D ). Tylko pamiętaj all robisz na własną odpowiedzialność.

graphic.png
Opublikowano

z tym problem że mam bardzo utrudniony dostęp do dołu. Mam bezprośredini dostęp do sysku, ramu oraz karty sieciowej :/

2x up i wyżej Drogie nieogary mam kase na kompa tylko rodzice twierdzą że mam kompa i taki mi wystarcza bo nic "kreatywnego" nie robie

Opublikowano

grasz w gry i nic innego i dlatego pewnie rodzicie tak mowia ale i tak sie tu zgadzam z nimi :P weź rozkręć laptopa u mnie np było ze trzeba u góry 2 śrubki potem klawe wyjąc i miałeś cały dostęp podaj model laptopa

Opublikowano

grasz w gry i nic innego i dlatego pewnie rodzicie tak mowia ale i tak sie tu zgadzam z nimi :P weź rozkręć laptopa u mnie np było ze trzeba u góry 2 śrubki potem klawe wyjąc i miałeś cały dostęp podaj model laptopa

Czyli rozkręcić all i wyjąć procka/odłączyć cos?

Opublikowano

Procesor w laptopach jest zazwyczaj przyklejony na sylikon po bokach do płyty głównej i sam do chipsetu jest złączony spoiwem lutowniczym więc wątpie abyś go dał radę wyjąć i później włożyć tak jak powinien, najlepiej odłącz wtyczkę łączącą gniazdo zasilania z płytą główną

##

ten model laptopa podaj

1378331621-U719057.png

Opublikowano

up jutro napisze model bo ja juz w łóżku z tel pisze.

Mam rozkręcić całego lapka i odpiąć coś od płyty głównej? Zobacze czy można rozłączyć procka łatwo i ew wyjme jak nie to Twój sposób wykożystam.

a tak btw mówie do mamy że mi sie sam komp wyłączył a ona że już nie włączy więc chya będzie miała racje xD

model hp compaq 6720s

Mam inny nie wiem czy gorszy czy lepszy pomysł. odpiołem sobie ram i mam teraz 1gb zmniejsze taktowanie procka do poniżej 1GHz pokaże rodzicom jak on wolno chodzi i np jutro zwiększę do 2-2,4 GHz żeby mi się spalił bo i tak lapek nadaje się na złom lub do muzeum

Opublikowano

problem :/ mam zablokowane podkrecanie procka dodadkowo nie moge dostac sie do biosu bo mam compaqa :/

Dajcie jakiś sposób program/wirus który mi spali procesor lub inne podszespoły

Dziękuje za %. ale tym się nie zabłyśnie moderatorze 12 letni...

Opublikowano

problem :/ mam zablokowane podkrecanie procka dodadkowo nie moge dostac sie do biosu bo mam compaqa :/

Dajcie jakiś sposób program/wirus który mi spali procesor lub inne podszespoły

Warna dostałeś z czego widzę za double. Podkręć sobie kartę graficzną i tyle. Jak ona padnie to i tak Ci już nie podziała komp. Chyba, że wymienisz na nową.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

A Ty chcesz zabłysnąć spaleniem laptopa?.. ;x

Usuń Windowsa, wgraj sobie jakiegoś Sality, wyrzuć go przez okno...

Lol.. Usunął ktoś kawałek posta? ;x

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A Ty chcesz zabłysnąć spaleniem laptopa?.. ;x

Usuń Windowsa, wgraj sobie jakiegoś Sality, wyrzuć go przez okno...

Lol.. Usunął ktoś kawałek posta? ;x

Tracę wiare w to forum... Kto Ci chłopie dał kidmoda?

Możecie dać jakiś program który wyłączy mi wyłączanie komputera gdy się przegrzewa i zagrzeje mi tego procka?

Opublikowano

Kto tu jest 12 latkiem? Po twojej ortografii i chęci rozwalenia czegoś co działa w celu dostania nowego przedmiotu sądzę, iż to ty jesteś takim dwunastolatkiem. Ciężko jest udowodnić rodzicom, że na komputerze nie będziesz tylko grał? Zainteresuj się np. robieniem grafiki 3D.

Możecie dać jakiś program który wyłączy mi wyłączanie komputera gdy się przegrzewa i zagrzeje mi tego procka?

Program ci nie wyłączy systemów wbudowanych systemów bezpieczeństwa w procesor, jak i płytę główną.
Opublikowano

Nie prościej odłączyć tą matrycę ? Parę minut roboty.

@UP To jest notebook. 90% funkcji zablokowanych/nie ma.

Opublikowano

Już odpowiadam: administracja..

@top Masz podanych tyle sposobów, wybierz jakiś.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

słyszałem o wirusie który spalał podzespoły wyłączając wentylator i to że komp się wyłącza gdy się przegrzewa

Opublikowano

Masz problem rozkręć dysk przywal w niego młotkiem i koniec tych dziecięcych fantazji o wirusach . A i nie wiem czy wiesz że istnieje takie coś jak rozmowa z rodzicami . Szkoda mi takich dzieci jak ty .

Opublikowano

trace wiare w użytkowników tego forum... jak wyjme/rozwale dysk pisze no disc...

up nie jestem idiotą jak up i rozmawiałem z rodzicami ale mowia ze taki jaki mam mi wystarcza

Opublikowano

trace wiare w użytkowników tego forum... jak wyjme/rozwale dysk pisze no disc...

up nie jestem idiotą jak up i rozmawiałem z rodzicami ale mowia ze taki jaki mam mi wystarcza

To powiesz, że się popsuł?

Ten idiota to do mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...