Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Nowa mapa by Qentinios - Atlantyda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam Wam pierwszą mapę całkowicie mojego autorstwa, łącznie z environment, teksturami, terenem, umiejscowieniem obiektów i minimapą. Do tej minimapy się nie przyłożyłem, ale nie chciało mi się. Jak komuś się będzie chciało to sam zrobi dużo lepszą. Do rzeczy. Mapa nazywa się Atlantyda, ale nie jest to bynajmniej grota, tylko nowa mapka. Ma wymiary 4x4, i takie miejsca jak Zatopione Miasto, Świątynia Posejdona, Gruzowisko czy Ołtarz Posejdona - arena zawieszona wysoko nad ziemią.

/warp 4961 4961

teleportuje nas na samą mapkę

/go 680 681

teleportuje nas na miejsce respu

/go 188 666

to koordynaty ołtarza

Mapa i miejsca gdzie da się zejść do wody zaznaczone na fioletowo:

zej%C5%9Bcia%20do%20wody.png

Screeny:

0502_173448.jpg

0430_214739.jpg

0430_214755.jpg

0502_173319.jpg

0502_173401.jpg

Filmik:

1 nutka w filmie nazywa się Voyage to Atlantis.

Download:

http://speedy.sh/4Au...y-Qentinios.rar

http://uploaded.net/file/siuvdder

http://www.mediafire...ta9g1xkdjm3aosk

Skan (0/42):

https://www.virustot...sis/1335973404/

Instrukcja:

w paczce jest plik Read me.txt

INSTRUKCJA

*clientside*

1. qentinios.epk i qentinios.eix wrzucamy do pack

2. Do index w pack dodajemy

qentinios
*

3. Do atlasinfo z root dodajemy

metin2_map_atlanta	496100	496100	4	4

*serverside*

1. Do katalogu map na serwerze wrzucamy metin2_map_atlanta

2. W pliku index w tym samym katalogu dodajemy

195 metin2_map_atlanta

3. Do pliku CONFIG któregoś chennelu dodajemy index 195

Zapraszam na moją stronę.

sygnatura2.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie zbyt ciekawa ta mapa , cóż dla większości osób się przyda lecz nie dla mnie :) lubie estetykę a ta mapa nie zbyt estetycznie wygląda , lecz jak na 1 mapę którą sam wykonałeś ujdzie..

łap "Lubie To!" i rób kilka mapek , może kolejne twoje prace przypadną mi do gustu.

Trening czyni Mistrza.

Opublikowano

To nie jest krytyka tylko wypowiedz na temat mapy . Metodą prób i błędów osiągniesz poziom doskonałości , w twoim temacie z mapą nie napisałem "Lipna mapa , wypierdalaj z tym ścierwem" tylko napisałem żebyś tworzył kolejne mapy by nabierać coraz większej wprawy .

Mam taką małą prośbę do Ciebie , pobrałem twojego Clienta i dostrzegłem że masz Ice-Run mógłbyś udostępnić tą mape po stronie serwera?

2 prośba jest taka że gdy chce wejść do komnaty Azraela teleportuje mnie w kąt i poruszać się nie mogę , znalazłem prawidłowe kordy .. ale gdy dodaje ją do pierścienia teleportacji lub do osobnego teleportera.. nadal przenosi mnie w kąt i ruszyć się nie mogę .

Za pomoc oczywiście tygodniowy limit "Lubie To"

Okey dziękuje sprawdzę i dam edit łap + .

Opublikowano

Mapka nawet ciekawa, ale nie użyje jej. Lajk ;)

@UP musisz przestawić kordy w pliku Town.txt.

Znajduje się on w serwie w folderze z tą mapką. :)

Opublikowano

Tam wyżej nie było ironii. Ice_run od strony serwera mogę Ci potem upnąć, teraz nie dam rady. Co do azraela możliwe że to kwestia server_attr

sygnatura2.png

Gość koxxxik12
Opublikowano

Jak na twoją pierwszą mape jest dobrze ,łap like za robote pewnie się napracowałeś

Opublikowano

Qentinios

Napisano dziś, 18:56
Dzięki za krytykę, liczę na więcej 

A Ty Endymion_ wiesz co to czytanie ze ze zrozumieniem ?. Czy może jeszcze tego w przedszkolu do którego uczęszczasz nie uczyli hmm ? :) jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia , to nie wypowiadaj się , albo najlepiej wyjdz.

Ps : Jak tam warn który otrzymałeś za stworzenie tematu który został zamknięty ? :)

//Warn za offtop.

Opublikowano

To nie jest krytyka tylko wypowiedz na temat mapy . Metodą prób i błędów osiągniesz poziom doskonałości , w twoim temacie z mapą nie napisałem "Lipna mapa , wypierdalaj z tym ścierwem" tylko napisałem żebyś tworzył kolejne mapy by nabierać coraz większej wprawy .

Mam taką małą prośbę do Ciebie , pobrałem twojego Clienta i dostrzegłem że masz Ice-Run mógłbyś udostępnić tą mape po stronie serwera?

2 prośba jest taka że gdy chce wejść do komnaty Azraela teleportuje mnie w kąt i poruszać się nie mogę , znalazłem prawidłowe kordy .. ale gdy dodaje ją do pierścienia teleportacji lub do osobnego teleportera.. nadal przenosi mnie w kąt i ruszyć się nie mogę .

Za pomoc oczywiście tygodniowy limit "Lubie To"

Okey dziękuje sprawdzę i dam edit łap + .

Ice Run;

DL:

http://www.sendspace.com/file/c4nono

Skan:

https://www.virustotal.com/file/9ee98b2648905fc4fbf0e8041ebd85d390fa89a19f0b0103631e592247ec661d/analysis/1335979497/

Opublikowano

Heh akurat przeszukiwałem niemieckie i włoskie forum w poszukiwaniu Atlantydy lub mapy zimowej, dodam ją na mój serwer :)

Metin do niej już prawie gotowy tylko zmienię teksturę, bo nie będzie do tej mapy pasował, masz like :)

Opublikowano

W tej Atlantydzie mogły by się znaleźć jakiś posąg Posejdona , ale to już moja wyobraźnia <3 . Mapka pro elo elo zajebista tak samo jak ty. ;] Oczywiście Limicik . :)

Opublikowano

mapka lajtowa tylko :

trochę za bardzo bajkowa ;/.

Daj +++ jak pomogłem to nie boli ;)

photo-508875.jpg?_r=1346228684?_r=367a215599c3af8cfbe4b54722a4b1a3

Opublikowano

Dodałem ją , tylko nie moge tam sie przeteleportowac;x w Town trzeba cos zmienic tak ? z 680 681 na jakie kordy?

350x19.png
Opublikowano

Peja wpisz /warp 4961 4961 o ile dobrze pomiętam jak wrócę do domu sprawdzę albo sam sobie sprawdź w setting.txt

sygnatura2.png

Opublikowano

wpisuje, ale nie teleportuje, nie wiem . sprawdze jeszcze raz wszystko czy dobrze dodałem. mapke normlanie wczytuje jak dalem 195 w ch99 to w bsd bylo. moze cos w kliencie jest zle , zaraz zobacze :P

nie dziala ;/ rozpakowałem po stronie clienta , wpisałem tamte kordy co były po stornie clienta to mnie przeteleportowało do lodowego wymiaru :D poszperam jeszcze:P

350x19.png
Opublikowano

wpisuje, ale nie teleportuje, nie wiem . sprawdze jeszcze raz wszystko czy dobrze dodałem. mapke normlanie wczytuje jak dalem 195 w ch99 to w bsd bylo. moze cos w kliencie jest zle , zaraz zobacze :P

nie dziala ;/ rozpakowałem po stronie clienta , wpisałem tamte kordy co były po stornie clienta to mnie przeteleportowało do lodowego wymiaru :D poszperam jeszcze:P

To zmień te kordy na inne jak Cię teleportuje na Lodowy Wymiar, ludzie zadziwiacie mnie dzisiaj.

Opublikowano

Dzięki za krytykę, liczę na więcej ;)

też nie zbyt mi się podoba, wiem, że sam bym lepszej nie zrobił, ale leci + i dzięki wgle za to, że chcesz sie dzielić swoimi pomysłami :)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

myślisz , że nie zmieniłem ich po stronie clienta? oczywiście, że zmieniłem , ale i tak nie działa ;x

Spróbuj jeszcze raz zrobić wg instrukcji i wpisać w grze /go ox po czym /private 195

Pamiętaj że na jednym game standardowo mieszczą się 32 mapy

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...