Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farming Sp - By Xaranix

XaRaNiX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś wytłumaczę jak i gdzie najlepiej się wyfarmić. Podam 3 możliwości:

- Farming Sp w Bandit Campie Dla Chinese

1. Gdy tworzymy postać najlepiej jest wybrać dla niej armor, gdyż daje nam dużo obrony fizycznej. Jako broń wybieramy łuk.

2. Rozwijamy mastery łuku do 7 poziomu.

3. Podnosimy skill "Anti devil bow-Missile" na 1 poziom.

4. Teraz rozwijamy mastery fire do 7 poziomu i podnosimy skill "River fire force" na 1 poziom

5. Teraz idziemy wbić 16 lvl.

6. Gdy już wbijemy 16 poziom musimy zaopatrzyć się w bardzo dobry łuk na 16 lvl. Najlepiej żeby był to sos +5 albo więcej. Dzięki temu będziemy mieli potworki na hita.

7. Idziemy do Stronghold i farmimy. Gdy zdobędziemy 17 lvl musimy zabijać się do momentu, aż nasz exp spadnie na początek 16 poziomu. Gdy tak się stanie idziemy znowu do Stronghold. Powtarzamy te czynności do czasu, gdy uzyskamy zadowalającą nas ilość SP.

Tutaj znajdziecie mapkę Bandyckiej Fortecy: Click

- Farming Sp na Ongach. Najlepszy sposób od czasu wprowadzenia europy. (Sposób bardziej kosztowny)

1. Musimy posiadać około 35 mln golda.

2. Gdy mamy potrzebną sumkę musimy wbić 23 lvl i mastery skillów na 14 poziom.

3. Idziemy do miasta "Samarkand"

4. Szukamy ofert taxi na ongach. Najlepiej wybierać taxerów z lvl'em 52 lub większym. Cena za godzinke zależy od poziomu naszego taxera i waha się od 100 tys. do 400 tys. za 1h. Więcej nie opłaca się dawać.

5. Gdy już jesteśmy w party i uzyskamy 27 lvl idziemy się zabijać do momentu gdy nasza postać bedzie znowu na 23 poziomie.

6. Powtarzamy czynność do czasu gdy uzyskamy odpowiednią ilość SP.

Dołączam mapkę najlepszych spotów na ongach: Click

- Farming Sp w Cave (Bez ciągłego Dlvla)

1. Farmimy na Ongach 20 tyś. Sp wyżej wymienionym sposobem.

2. Wbijamy 50 poziom, a mastery skillów na 41 lvl.

3. Idziemy do Cave w mieście "Downhang"

4. Szukamy ofert taxi na potworkach 61 - 63 lvl. Tutaj na taxera wybieramy osobę z 76 poziomem lub większym. Cena za godzinę jest zależna od lvla taxującego i znajduje się w przedziale 500 tys. - 800 tys. Więcej nie płacimy.

5. Z każdym zdobytym poziomem podnosimy nasz lvl mastery o 1 np. gdy wbijemy 51 lvl podnosimy mastery na 42 poziom itd.

6. Farmimy tam do około 58 lvla (Przez ten czas spokojnie wzbogacimy się o 300 tyś. SP

Tutaj jest mapka gdzie znajduje się Downhang Cave: Click

Luźne sugestie:

1. Najlepiej kupować taxi u Wizardów bądź nukerów, dobrze spisują się w tej roli także chniski Bow i europejski xbow na wysokich lvlach dorównują im Bard i Warlock.

2. Można samemu się za darmo taxować. Wystarczy wbić 52 lvl i bocic na 2 konta (taxer + farmer)

3. Lepiej nie kupować taxi na kilka godzin, gdyż sprzedawca może nas po prostu oszukać.

4. Trzeba pilnować czasu, gdyż często banują nas z party 5 - 15 minut wcześniej.

I to na tyle. Myślę że pomogłem chodź trochę. Poradnik w 100% napisałem sam i będę starał się o niego dbać i dodawać nowe sposoby na farme sp. Jeśli gdzieś popełniłem błąd proszę o wiadomość

Poradnik napisany dla mpcforum... Zakaz kopiowania go na inne strony !

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ziomek mogłeś to napisać w kodzie bbc a nie html ale jest spox

@TOPIC

ja bym jeszcze od siebie dodał że można zrobić 2 hara wyexpić go do 48 i samemu sie wyfarmić

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

hmmm masz racje bard ale bard na wysokim lv bo może ma szybkie hity ale niema tak dużego dmg jak wizz

zzy9.jpg

29456.jpg

Silkroad= zeus GOKUxXPLxX:70lv Titan= Xx_FokuS_xX:55lv RuSRO=? Metin2= EwenementJP:78lv

• "Nigdy nie kłuć się z idiotą, nie warto, najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu,
    a później pobije doświadczeniem"
  • "Gdyby po ziemi stąpały ideały... Gdyby czyn był godny chwały... Gdyby wielkie nominały
    każdą kieszeń oblężały..."

Opublikowano

Jak bard to conajmniej 80 lvl!!

wiem ze swojego doswiadczenia ,myslalem ze na 64 to spokjnie wystarczy ,nawet mu sosa kupilem ,ale to zdecydowanie nie bylo dobre taxi.

Ankimone.pngXv_HM_vX.pngMagicMusic.png

bowd10sox.gif+suncq7.gif=serducho.gif

Opublikowano

farm to różnica poziomu master od lv postaci im większa tym szybciej leci sp a wolniej exp polecam gap 4 wtedy ładnie leci sp i exp. Maximiliany na isro gap to 9 na większym sp leci tak samo ale na ksro maksymalny jest gap 10

photo-5609.gif
Opublikowano

Hmmm równie dobrze mozna farmic w cavie ,wyfarmic na ongach 20k sp,wbic 50 lvl ,mastery pozostawic na 41 lvlu . Od 50 lvla do 58 jest 280k sp a wiec mozna sie bardzo fajnie też wyfarmic. Sam teraz tak farmie wizzem 94 oraz 98.

_eXodius_.png

_SlimShadY_.png

Opublikowano
Jak bard to conajmniej 80 lvl!!

wiem ze swojego doswiadczenia ,myslalem ze na 64 to spokjnie wystarczy ,nawet mu sosa kupilem ,ale to zdecydowanie nie bylo dobre taxi.

A niechiałeś mi uwierzyć ;]

@Topic

Dodaj do tematu opcje farmienia w cave. Dobra opcja bo nie trzeba raobić ciągle dvla.

76561198001815076.png
Opublikowano

to był mój temat :) właśnie dostałem bana za to zdanie

Wystarczy wbić 52 lvl i bocic na 2 konta (taxer + farmer)

i w temacie napisalem ze poradnik znajduje sie na mpcforum i na gamecenter :/

@Edit

Dodałem nowe mapki :P

Opublikowano

heh tam ten poradnik rozwinołes troche nie?Tu tez to napisz

CarlO_o.png <---- To 100k plz to nie żebranie tylko za taxi sciagalem kase xD

Arios.png<----2h Sword/Cler

sygnaTURKI!!!

Opublikowano

Ten poradnik aktualnie znajduje sie na gamecenter i tutaj :) na obydwu stronach identycznie sa opisane :P

@Edit

żeby nie było wątpliwości że nie zgapiam :P na gamecenter napisałem że poradnik znajduje się tutaj a autorem jestem ja

Opublikowano

Dlaczego jeszcze nie ejst poprawione?? Wbijamy 10lvl na gap 0, i zostawiamy mastery na lvl 10... tak jest najlepsze farmienie....

Opublikowano
Dlaczego jeszcze nie ejst poprawione?? Wbijamy 10lvl na gap 0, i zostawiamy mastery na lvl 10... tak jest najlepsze farmienie....

Z byka spadłeś? o.O Myślisz że jak zarzucisz hasło to w podskokach zrobię co piszesz ? ^.~ NIE zmienię tego bo moim zdaniem i zdaniem wielu innych hlvlów ode mnie z gildii mój sposób jest efektywniejszy ...

Opublikowano

Sprawdzilem ten sposob... 24h farmienia tak i tak. Na tym samym spocie, zadnych ludzi... przy moim sposobie, bez zadnych ticketow 40k... twoim sposobem 33k ^^

A poza tym swietnych kolegow z gildii masz^^ Kupili chara? xD

Ongi maja 33-34lvl. Najlepsza roznica miedzy poziomem mobow a noobem jest 11lvli... na 22 oraz 23lvl farmienie ejst najbardziej efektywne...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

52K SP W JEDEN DZIEŃ BEZ PREMIUM I SP TICKETÓW?

Sorry, ale nie wierzę, na taxi ong z premką i sp ticketami ludzie mają 55k sp .

a żeby wbić 55k sp trzeba robić już minimum raz dlvl z 27 na 20, a ty niby na banditach walisz tam do którego? to żeby wbić 55k sp musisz robić hmm. 4x dlvl?

Opublikowano

Zgadzam się, że max mastery to 10lvl. Z testów które robię co dziennie nawet mi wynikło, że najlepiej nie mniej jak 7lvl, ale max 10. Dla czego? zaraz sami dojdziecie do tego.

Na neptune znany jestem jako pro farmer, więc może opiszę swój sposób. Większość forumowiczów i tak tego nie ogarnie ^^.

Co potrzeba:

1. 2 chary high lvl (najszybsi taxerzy) do wyboru:

*bard 85+ z dobra harfa full int w secie(pt ong na hita)

*wizz 87+ z dobrym stafem full int w secie (pt ong na hita z noskila)

*nuker 70+ (dwa nuki z lightinga szybko zabijają, ale łatwy do zeksucia)

*nuker 100lvl + dobry spear (walimy tylko lionkami, nawet bard go nie zeksuje)

2. Reserzy 10 lvl (nie wyżej) - tyle reserów ile postaci farmimy.

3. Jeden guardian nuker lub bard (postać musi mieć szybkie skile, ale w zasadzie cokolwiek będzie jest ok)

4. Nubki do farmienia

5. Bot i różne narzędzia potrzebne do dlvlu.

Najważniejsze jest znaleźć odpowiednie dwa spoty. Nie mogą być za daleko, ale nie mogą być też za blisko. Trik polega na tym, aby nubki ustawione miedzy spotami dostawały exp od obu taxerów, ale taxerzy pod żadnym pozorem nie mogą dostawać expa od siebie na wzajem. Jest szansa na farmienie tym sposobem na trzy spoty, jednak nie nie ma trzech dobrych spotów w takich odległościach (trzeci zawsze jakiś lipny się znajdywał).

Guard ustawiamy dokładnie po środku i ustawiamy mu bardzo mały radius (osobiscie nie przekraczam 6-7). Nubki i reserów stawiamy dokladnie w środku safe zone.

Bardzo blisko od tego miejsca, w lini prostopadłej do osi przecinającej spoty taxerów musimy mieć jakiś słaby spocik do dlvlu. Musi być na tyle nie daleko, żeby reserzy pozostawali lub mogli wracać do safe zone. Co prawda mają 10 lvl i wstaną, ale liczy się żeby nubki szybko wstawały. PODCZAS DLVLU DALEJ JESTEMY NA TAXI, im szybciej wstaniemy tym więcej sp zdobywamy podczas dlvlu. Nasze nubki podczas dlvlu nie mogą być też za blisko, w przeciwnym wypadku nasz guardian będzie je ksuł. Jeśli się nam spieszy z dlvlem (np. zdobyly za wysoki lvl i nie wyrabiamy ze zdelewelowaniem ich) odpalamy na nubkach bota z małym radiusem (max 15) i atakiem z noskila, a dlvl będzie szybszy niż na kwiatkach. Jednego/dwa chary możesz zostawić na wiecznym dlvlu, tym sposobem zawsze będą one miały 11-14lvl co obniży lvl pt (wiadomo po co).

Ważne jest aby dobrze ustawić bota taxerom. Najlepszymi taxerami są nukerzy ze skilami z ligtinga (a się mi zaraz oberwie), ale bardzo latwi do zeksucia. Fajnie jest ustawić żeby zwykłe mobki walił z lionków, pt moby nukami.

Obszarówki wiza są jeszcze lepsze, ale tylko dwie są na ongach godne polecenia. Blizzard i earth quacke (lub na niższych lvlach ich odpowiedniki). Reszte walimy no skilem. Jesli nasz wizz nie ma pt onga z noskila, ustawiamy aby zwykle moby walił tak jak opisałem wyżej, a pt ongi pełną gamą nuków. Ciężej będzie nas zeksuć.

Przy bardzie nie ma za dużo co mówić. 3 skile ustawiamy na wszystkie moby, jesli szkoda nam kasy używamy mana cycle/mana orbit. Jeśli nie mamy bota stajemy na środku i jakimś klikorem/taskerem blokujemy skill booming wave. Prawie każdy spot jest nasz, nawet z wolnym botem.

Jeśli któryś taxer ma subke clera i bot na to pozwala, na kazdego gp zasadzamy offering. Używamy też recovery. Nie chodzi o leczenie, chodzi o to, żeby moby same się lurowały. W subkach barda nie używany noisa z tego samego powodu.

Na końcu jest nuker max lvl z lionkami. Nikt go nie zeksuje, ale mimo wszystko ląduje na ostatnim miejscu co do prędkości farmienia. Tutaj już na prawdę każdy spot należy do nas.

Nie opisałem całej gamy swoich wypracowanych sposobów. Jeśli ktoś ma rozum sam dojdzie reszty. Jak na razie rekord na 24 h mam 135k sp (spokojnie jest to do pobicia, farmiłem dwa chary). W tej chwili farmiąc 5 charów średnio mam kolo 80k sp/24h dla każdego. Farmię chary swoje i innych od blisko roku czasu.

Teraz do niedowiarków i innych nubków. Teoretykom dziękuję za komentarze, obejdzie się bez nich. Na pytania normalnych ludzi chętnie odpowiem (prędzej, czy później).

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...