Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obsługa AgDev

D&G

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Witam wszystkich. Specjalnie dla was napisałem ten tutorial o tworzeniu skryptów w programie AgDev 4.2. Myślę że będzie bardzo pomocny gdy dokładnie przeczytacie instrukcje. W razie problemów piszcie na gg, podane w podpisie.

Począwszy od zakładki Target do AgDev, no to jedziemy. :)

Target / Cel

targetcc4.png

Target / Cel

1. Tutaj wybieramy miasto z którego nasz bot będzie korzystał.

2. Te opcje mówią nam jak bot ma się poruszać po mieście, standardowo zostawiamy tak jak pokazane.

3. Zasięg chodzenia, domyślnie 1 ale jeśli ktoś chce może ustawić na "0".

4. W tym oknie widzimy co bot ma robić w mieście, zostawiamy tak jak mam pokazane.

5. Tutaj widzimy jakim systemem bot ma się poruszać w mieście i poza nim, zostawiamy jak jest.

6. Tutaj zaś okno odpowiada za logi, zostawmy jak jest. :)

7. Tu ustawiamy zasięg w krokach naszego bota. Preferuję 60. :)

8. Oby ujrzeć to opcję trzeba mieć aktywne połączenie z internetem. Gdy naciśniemy pokaże nam się mapa z lokalizacją mobów.

9. Po wyborze lokalizacji (patrz punkt 1) wyświetli nam się lista z dostępnymi skryptami, wystarczy wybrać opcję której szukamy.

Going to hunting

goingtohuntinglv7.png

Goint to hunting / Dojście na spot

1. Tutaj wybieramy formę jaką bot ma dojść na miejsce walki (spot).

a.) Use None - Dojście pieszo

b.) Use Horse - Dojazd na koniu

c.) Use Buff(s) - Użyj buffów

2. To okno jest dostępne przy wyborze opcji "c" z powyższego punktu, mamy tutaj do wyboru buffy rasy Chińskiej i Europejskiej.

3. Tu mamy do wyboru jak i z której broni nasz bot ma użyć buffa. Gdy już wybierzemy klikamy na opcję "Add as"/"Dodaj to" gdy dodaliśmy źle i chcemy usunąć, wtedy klikamy "Remove"/"Usuń".

4. W tym oknie pokazuje się nam jaki buff/buffy dodaliśmy.

Buy Items

buyitemsna9.png

Buy items / Kup przedmioty

1. Ustawiamy ile i jakie HP poty ma kupować bot.

2. Ustawiamy ile i jakie MP poty ma kupować bot.

3. Ustawiamy ile i jakie pile ma kupować bot.

4. Ustawiamy ile i jakie poty dla wolfa/konia ma kupować bot.

5. Ustawiamy ile HGP (potiony dla wolfa - ten żółty pasek/nie mylić z HP czerwonym).

6. Ustawiamy ile strzał/bełtów ma kupować bot, (Tylko dla Łucznika/Kusznika).

7. Ustawiamy ile i jakiego konia ma kupować bot.

8. Ustawiamy ile i jakie Return Scrolle/Zwoje Powrotu ma kupować bot.

9. Ustawiamy ile i jakie Drugi/Potiony na szybkość ma kupować bot, (opcja nie wymagana).

Generate

generatexb6.png

Generate / Generacja Skryptu

1. Construct Script - Tworzy skrypt.

2. Clear All - czyści okno z wygenerowanym skryptem.

3. Edit Script in Notepad - Edytuj skrypt w notatniku.

4. Export Script - Zapisz Skrypt, ( Uwaga plik koniecznie nazwij " default ", z inną nazwą skrypt nie zadziała).

5. To okno pokazuje nasz skrypcik. :P

Download Section

downloadsectionbg4.png

Download Section / Strefa Pobierania

1. W tym oknie zaznaczamy do jakiego miasta chcemy pobrać skrypty.

2. Po pojawieniu się wyników po prawej stronie klikamy na któryś i klikamy i klikamy Download Script/Pobierz skrypt.

3. Okno z listą wyników nowych skryptów.

Jest jeden minus tej opcji, jeśli ściągniemy już któryś skrypt to po ponownym szukaniu nowych skryptów wyświetli te same wyniki, pokaże również te co już mieliśmy pobrane.

AgDev

agdevostatniajb4.png

AgDev / O Autorach

Nie mam co za wiele tutaj pisać gdyż macie tutaj opis o twórcach AgDev.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ważne!

Gdy mamy już plik default.lst (jeśli macie ukryte rozszerzenia to default) wklejacie do go folder

z Agbotem w następujący sposób:

Agbot 2.6.0 --> config --> config1 --> script --> default.lst

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uwaga!

Jeśli komuś skrypt nie zaskoczył, powinień wykonać tą funkcję:

Wchodzimy a AgBot --> script --> clear/cancel --> default.lst (zaznaczyć)

Stąd pobierzesz AgDev 4.2 + AgDev Script Creator 1.5 + mapy: Klik

Skan: Klik

Tutorial pisałem osobiście, wszelkie kopiowanie bez zezwolenia, zabronione!

D&G

Wszystkie ewentualne błędy zgłaszać na PW.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo Dobry Poradnik ! Sczerze to mi sie nie przyda bo nauczylem sie sam robic ale początkujacym Botterom napewno sie przyda :)

www.imagehost.org/0716/123_1.jpg

Admin Cienia
Opublikowano
MOim zdaniem temat zbedny bo obsluga tego programu jest taka banalna ;d

Między Bogiem a prawdą, to pisało mi na gg po 10 użytkowników z mpcforum ww sprawie pisania skrypta w tym programie, więc myślę że jednak się przyda. :)

Opublikowano
Między Bogiem a prawdą, to pisało mi na gg po 10 użytkowników z mpcforum ww sprawie pisania skrypta w tym programie, więc myślę że jednak się przyda. :)

Ok...zalozmy ze mam scrypta i co dalej?> czy tam juz jest gdzie on ma isc itd? Pomozcie bo ja w botach to cienias ;p

Opublikowano
Ok...zalozmy ze mam scrypta i co dalej?> czy tam juz jest gdzie on ma isc itd? Pomozcie bo ja w botach to cienias ;p

Wklejasz do config>script pod nazwa defufalt czy jakos tak klikasz scipt klikasz clear klikasz na deufalt potem cancel start walscript i loop after teleport znaznaczas w configu i bot repotuje sie i idzie expic sam

Między Bogiem a prawdą, to pisało mi na gg po 10 użytkowników z mpcforum ww sprawie pisania skrypta w tym programie, więc myślę że jednak się przyda.

Tylko ze tych tematow podklejonych jest wiecej niz zwyklych na 1 stronie

76561198001815076.png
Opublikowano

Spox poradnik. Myślę , że się przyda komuś ;D

To powiem, że z niego skorzystałem ;D

Tak jak stwierdziłem, że nakazy zakazy regulaminy są po to aby je łamać ;p

Opublikowano

Fajny poradnik :D

Czekałem aż napiszesz :O

@rosire

Przypniesz? :D

@all

5. Zakaz jednolinijkowych komentarzy typu "Na pewno się przyda".

Regulamin rlz ale nikt go nie przestrzega ;d

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Admin Cienia
Opublikowano
Jak naprzykład dodać do skrypta tam żeby chodził reperował itemy oraz żeby sprzedawał itemy które ma przy sobie. Albo zeby nie zbierał śmieci??

Żeby tylko itemy zbierał (armor,legs,axe,shield, itp.)

Program automatycznie generuje naprawianie itemów i dodaje do skrypta, a zbieranie, sprzedawaniem chowanie itemów ustawiasz w AgBocie.

Opublikowano

ale zeby sprzedawał itemy u npc to jak ustawic? Bo u mnie jak nie ma juz miejsca w inv. to teleportuje sie do miasta i bot się wyłącza :\

@Edit

Agdev Script Creator 1.2 <-- A Tym programem nic nie robimy? ;> Po co on jest?

A jak dokładnie zrobie to Co na górze to bot będzie mi reperował itemy?

Admin Cienia
Opublikowano
ale zeby sprzedawał itemy u npc to jak ustawic? Bo u mnie jak nie ma juz miejsca w inv. to teleportuje sie do miasta i bot się wyłącza :\

@Edit

Agdev Script Creator 1.2 <-- A Tym programem nic nie robimy? ;> Po co on jest?

A jak dokładnie zrobie to Co na górze to bot będzie mi reperował itemy?

Zeby sprzedawał ustawiasz w zakładce Item Select, a Agdev Script creator przydaje się do sprawdzania skrypta, robienia własnej trasy i skrypty teleportów.

Opublikowano
eeee a jak zrobie all to potem jak go odpalić?

Idizesz na miejsce spawnu, w configu ustawiasz Loop After Teleport i klikasz Start Bot.

76561198001815076.png
Opublikowano

Siemka.

Dziś rano ustawiłem bota, żeby mi troche nabił trochę expa. Więc ustawiłem skrypt wcisnąłem "hide silkroad" i poszedłem do szkoły.

Właśnie wróciłem do domu i widzę moją postać która leży nieżywa na spocie i 7% więcej expa niż rano. Oczywiście miałem ustawione "on death return to town".

Czym to może być spowodowane??

Opublikowano

no chlopaki to mam problem otwieram folder z agbotem i wchodze config>a tam pusto? co jest grane? prosze o szybka odpowiedz a kiedy wlaczam agBot.exe to mam blad run time error

p-------------------------------------

dalem rade

huhu

Admin Cienia
Opublikowano
no chlopaki to mam problem otwieram folder z agbotem i wchodze config>a tam pusto? co jest grane? prosze o szybka odpowiedz a kiedy wlaczam agBot.exe to mam blad run time error

p-------------------------------------

dalem rade

Więc najpierw ściągnij libraryfiles, następnie wejdź w agbota, wejdź w config i wyjdź z agbota, pojawi się tobie folder który mam podane w tutorial. ;)

Opublikowano

Mam takie pytanie... jak mam ustawic zeby bot po teleportcie do hotan i naprawie itp, zeby wrocil do samarkandu i wrocil na spot?? Chodzi o te wrocenie do samarkandu

Opublikowano

Na początku wybierasz miasto (masz na screenie). A gdy botowi skoncza sie strzały, poty , durability (o ile to ustawisz) to wraca do miasta za pomoca teleportu.

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

I znowu zle mnie zrozumiales -_- Chodzi o to ze chce postawic bota na ongach na spocie... Jak skoncza sie poty to wraca do miasta co nie? i chce zeby wrocil do hotan po x-large potym a potem do samarkandu na spot... a jak ustawie ,,Na początku wybierasz miasto (masz na screenie)'' w tym miejscu na miasto samarkand to max medium poty moge kupic...

Opublikowano

Mam Problem

Dusze Start Walkscript postać stoi w miejscu nie kupuje nic po chwili włącza sie Start bot i postać chodzi tam i z powrotem nie idzie na żadnego spota co jest nie tak ?

Opublikowano
Mam problem, bot dochodzi na spota i nie wlacza sie ''start bot'' co zrobic?

Ja również mam ten sam problem. Wie ktoś jak temu zaradzić??

A i żeby było tak że po teleporcie do miasta znowu się odpaliło Start Walkscript

z góry thx!

sygnaturawi.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...