Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Monitor Full HD 144Hz

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie monitory Full HD 144Hz polecacie?

Myślałem o tym monitorze ale trochę kosztuje....

http://www.ceneo.pl/22578302

Motherboard: ASRock Z77 Extreme

Ten monitor chyba pasuje do tej płyty gł. co nie? :P

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

2xUP - jest.... różnica 22FPSów.... nie bez powodu "najlepsi" gracze CS'a uzywają np: 144Hz monitorów.... większa płynność ;)

@Up - gdzie to pisze że to 144Hz monitor? :D

Opublikowano

Ty jesteś KidModem tego działu i nie wiesz "co ma monitor do liczby FPS" ? Mając 120FPS na monitorze 60Hz to widzimy tylko 60FPS... więcej Hz = większa płynność = większa potrzeba FPSów....

Mając 144FPS+ widzisz te 144FPS na monitorze 144Hz.....

A ten monitor 2xUP chyba jest 60Hz'owy a ja chciałbym 144Hz'owy.... i nie wiem czy mój wybór jest dobry.... pisz na temat -.-

Opublikowano

no toś pieprzną głupotę za 100 punktów ! odświeżanie ekranu monitora nie ma nic do fps jak jest wyłączone V-sync ( synchronizacja pionowa ) . to na ilu max fps działa karta zależy tylko od jej wydajności w danym momencie bo żadna karta nie jest w stanie działać cały czas na maksymalnej ! majac np 144 Hz przy spadku fps do 100 zacznie pieprzyć się obraz ( smuzyć jak przy 60 Hz )

przy wartościach powyzej 70 fps nie jesteś nawet w stanie zauważyć różnicy 120 i więcej fps ! obraz jest dokładnie taki sam czyli do grania wystarczy monitor z minimum 75 Hz i wyłączone jak pisałem v-sync, karta sobie działa na ile tam może fps a monitor i tak to wyswietli

bezsensem jest kupować drogi monitor który jest robiony głownie pod technologie obrazu 3D

tak przy okazji inny bezsens to sygnał HDMI i nawet Dual-DVI nie są w stanie zapewnić nawet przesyłu obrazu cyfrowego w wymaganej jakości do monitora i tylko wejście Thunderbolt to umożliwia stąd duże straty w kolorach przy takich monitorach przy zwykłych kablach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To co proponujesz? Mniej niż 120Hz nie chcę.... 120Hz lub 144Hz monitor....

Ludzie którzy mają 60/75Hz monitory mówią że po zmianie na 120/144Hz gra jest płynniejsza....

Opublikowano

To co proponujesz? Mniej niż 120Hz nie chcę.... 120Hz lub 144Hz monitor....

Ludzie którzy mają 60/75Hz monitory mówią że po zmianie na 120/144Hz gra jest płynniejsza....

Lepiej dołóż do drugiego 770 ;>

Poza tym nawet, jeśli byłoby tyle wyświetlane, to pojedynczy GTX770 na Ultra będzie się dusić w większości wymagających tytułów i tyle FPS nawet nie zobaczysz.

Opublikowano

@2xup

Chyba kupuję BenQ 2411t ... tyle samo cali najlepiej żeby miał (24) :P Najważniejsze to 120/144Hz i FullHD.... do FPSów...

Kasy mam do ok. 1300zł ...

@up

Kto tu mówił na Ultra? Mi chodziło o największy "low" jaki się tylko da osiągnąć :P Ja nie ustawiam sobie Ultra bo tam są zbędne efekty zasłaniające przeciwnika (tak zwane granie Competitive)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...