Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kostka rubika - Pochwalcie sie xD

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ehhh nie wd40 bo po tym to nawet kostki nie obrocisz,
Kupowalem w40 smar silikonowy, niczym sie nie rozni od pozostalych "specjalnych" do kostek bo kazdy jest na bazie silikony
Co do watpliwosci mojego czasu ukladania 3x3 mialem zwykla kostke za dycje i nizej sie nie dalo zjechac, po przezucilem sie na 5-tke i jakos okazjonalnie 3x3 ukladalem.

@UP
Ja zaczynalem 3x3 i sie nauczylem Fridrich'a potem wystarczylo sie douczyc Parity i nic wiecej nie trzeba :P
Srodki to po ponad 100 ulozeniach to juz intuicyjnie szly.

Seiran95.jpg

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Intuicyjnie centra na 5x5? Jakim chujem, jak nie musisz się nad nimi zastanawiać? Na 4x4 ok, tam nie masz środka, ale na 5x5 jest, więc o czym Ty mowisz?

Opublikowano

Chodzi mi jak zostana ci ostatnie 2 centry to na nie sa algorytmy zeby sie nie jebac na oslep...

Seiran95.jpg

Opublikowano

Algorytmy? Od kiedy? o.O wiesz o czym Ty mowisz? Centra na 5xt sierobi wszystkie algorytmem. Można robić pierwsza rybą(OLL) jak ja robię i się jebac nie trzeba z innimi. (Sory za błędy - jestem na telefonie)

Opublikowano

Jesli ty robisz centra cale algorytmem to wspolczoje o.O
Masz tam wyznaczone srodki wiec ukladasz po kolei sciany az zostana ci 2 pomieszane i tylko na to jest algorytm. Nastepnie krawedzie parujesz i lecisz jak 3-jke.
Jedynie co do centrow to jest sposob na szybsze ukladanie a nie zadne algorytmy (procz astatniej 2 scian).

Seiran95.jpg

Opublikowano

Tomix ale pragnę powiedzieć, że center w 5x5 się nie da inaczej zrobić jak algiem.. Valk robi algiem. Zemdegs i Pleskowicz, więc jakim chujem Ty robisz bez niego? Nie da się : ) całe się robi. Wkłada się pojedyncze klocki, albo pasmami jak ja. A poza tym, nie spotkałem jeszcze kogoś, kto ma gorszego singla w 3x3 wzgl. 5x5, więc dla mnie to dziwne. Naucze się Yaou to powinienem 2x szybciej układać, ale w chuj trudno jest się tego nauczyć jak dla mnie. A co do Ciebie, jakim chujem 2 ostatnie masz na alga, skoro to nie jest 4x4 i układając na logikę rozwalisz sb centra. Nie rozumiem Cię, a raczej nawet nwm, czy wiesz o czym Ty mowisz.

Opublikowano

Kilka razy kupowałem sobie takie kostki (made in china :D), które się rozwalały po kilku tygodniach, ale nigdy żadnej nie ułożyłem. :D

Akurat prawie kazda kostka jest z chin ;D I sa one dobre xD

Opublikowano

@Up Chińczycy robią najlepsze kostki rubika xD Ale jest duża różnica, między kostką za 15 zł a za 55 zł xD

Opublikowano

@Up Chińczycy robią najlepsze kostki rubika xD Ale jest duża różnica, między kostką za 15 zł a za 55 zł xD

No tak jest różnica w jakości. ;D

Opublikowano

Ucze sie 2 lata i nie moge do tej pory ułorzyć ....

Trudna rzecz dla mnie, ale ja sie nie poddam tak łatwo

Opublikowano

Ja układam już ją kiedy mialem 8 lat teraz mam 15 i jeszcze nie ułożyłem..

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...