Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki Creative Sound Blaster 3d ALPHA i sterowniki usb

Spizap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem polega na tym , że komputer nie wykrywa słuchawek podłączonych przez adapter USB. Kiedy zakupiłem słuchawki komputer nie miał żadnych problemów z wykryciem ich , odrazu pobrałem oprogramowanie TacticControl ze strony soundblaster.com i cieszyłem sie ich zaletami przez pewien okres czasu (około miesiąca albo dłużej). I oto nagle z dnia na dzień komputer przestał je wykrywać... Szukam odpowiedzi na mój problem już od dłuższego czasu i nic.

Po tym jak mój komputer przestał je wykrywać , nie mogłem już uruchomić oprogramowania TacticControl , ponieważ wymagane są podłączone słuchawki ( były podłączone ale komputer ich nie widzi ) Próbowałem więc odinstalować i zainstalować ponownie program , ale także nie moge go zainstalować bez wykrytych słuchawek :(. Na stronie supportu wyczytałem , że musze zaktualizować sterowniki do ''Urządzenia kompozytowego USB'' . Aktualizowałem je już kilkanaście razy i cały czas pisze , że są one aktualne , a mój problem pozostaje nie rozwiązany :(. Wątpie , że nagle moje wszystkie gniazda USB sie uszkodziły i nie widzą adaptera xD. Jeżeli ktoś miał podobny problem i sie z nim jakoś uporał to mógłby podzielić sie informacjami na ten temat.

Dodam też , że wyszukiwałem tylko automatyczne zaktualizowanie oprogramowania sterownika przez windows.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...