Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona Metin2.pl nie działa

Kratchi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, był już taki temat, ale wtedy chodziło mi tylko o clienta i clienta dostałem, teraz problem mam inny a mianowicie chce sobie zagrac z kumplem na PL'u lecz nie moge założyć konta ponieważ strona www.metin2.pl nie odpowiada, myślałem że jakiś ciężki obrazek czy coś podobnego jest(Mam internet 1mb więc czasem większe obrazki się długo ładują) więc zostawiłem stronę na ok. 10 minut, ale nic sie nie dzieje..cały czas mam białe tło i jest napisane "Połączony z www.metin2.pl..." ale nic się nie dzieje :/

Ma ktoś pomysły jak to "naprawić" ? Używam Mozilli, ale próbowałem także na IE i Chromie, nie dało to żadnego efektu, tak samo. Czyściłem ciasteczka, nawet zrobiłem reinstall mozilli ale nie pomogło, strona nie jest blokowana przez żaden program(antywirus).

Będą plusy za pomoc, czy co to się tutaj daje...:)

Opublikowano

Skoro strona Ci nie działa , a usuwałeś ciasteczka , hmmm ... spróbuj odblokować opcję w narzędziach '' Blokuj witryny stwarzające zagrożenie '' kiedyś mojemu koledze przez to nie wchodziła strona dragon'a , może PL Ci temu nie wchodzi , a jeśli to nic nie da to po prostu poproś kumpla , aby Ci zrobił konto , kumpel to raczej Cie nie okradnie.

u6pv.jpg

Opublikowano

spróbuj odblokować opcję w narzędziach '' Blokuj witryny stwarzające zagrożenie ''

No dobrze, a gdzie jest ta opcja? Bo nie potrafie jej znależć :/

Opublikowano

No niestety nic to nie daje...Mógłby mi kolega założyć konto, ale jak będę chciał potem coś sprawdzić to tak czy siak będę musiał wejść na stronę, a koledzy na zawołanie nie będą raczej...tak więc jakaś inna możliwość rozwiązania problemu istnieje ? Może jakieś oprogramowanie czy coś w ten deseń powinienem ściągnąć ?

up: dziękuje za pomoc.

Opublikowano

A więc ? Nikt nie wie co można jeszcze zrobić ? Bardzo by mi się przydał dostęp do strony metina...

Będą lajki za każdą pomoc :)

Opublikowano

Próbowałeś resetować modem?

Spróbuj wejść przez jakąś bramkę IP,lub przez TORa.

Przez TORa działa, aczkolwiek wolał bym się łączyć przez normalną przeglądarke :/

Opublikowano

Usuń ciasteczka i powinno grać, jeżeli nie pomoże odpal przez inna przeglądarkę, polecam SAFARI .

Uczeń
Opublikowano

Usuń ciasteczka i powinno grać, jeżeli nie pomoże odpal przez inna przeglądarkę, polecam SAFARI .

No nie mogę... Chłopie zamiast nabijać sobie bezsensowne posty może byś tak przeczytał cały temat, hmm? Autor jasno napisał że po usunięciu ciasteczek dalej problem występuje a zmiana przeglądarki też nic nie dała.

@Topic

Skoro niezbyt pomagają ci nasze zalecenia napisz może do supportu Metin2, może oni ci coś doradzą.

Opublikowano

@Topic

Skoro niezbyt pomagają ci nasze zalecenia napisz może do supportu Metin2, może oni ci coś doradzą.

Bardzo chetnie, ale nie mam jak sie dostac na strone aby miec dostep do ticketow/kontaktu z administracja :/

Chyba ze istnieje jakis inny kontakt z nimi(gg,skype,ts.facebook) to prosil bym o taka informacje jezeli ktos posiada :)

Uczeń
Opublikowano

A no fakt, nie pomyślałem :) Ale istnieje inny sposób, mianowicie kontakt za pomocą IRC. Wejdź w ten link: http://www.onlinegamesnet.net/javaChat.php?game=metin2&cc=pl następnie zaznacz opcję "WebIRC Client (requires JavaScript)", następnie wpisz jaki chcesz mieć nick na czacie, potem zaznaczasz "#metin2.pl" i klikasz przycisk "Chat!". Oczywiście nie zawsze jest dostępny ktoś z teamu dlatego należy czekać.

P S

Administracja nigdy nie skontaktuje się z tobą za pomocą GG, Skype, TS czy Facebook ;)

Opublikowano

Cóż, kolega miał podobny problem z DivineWorld, nie działała mu stronka a potem client, nic nie mógł poradzić i potem gdy miał format sprawdził i działało więc^^ Ale wątpię byś robił format tylko po to żeby w metka pograć ;p

Opublikowano

Nie wiem dlaczego Ci nie działa, ale powiem Ci jak możesz się zarejestrować inaczej na PLu

Wchodzisz na

http://easymetin2.pl/

Potem odnosi Cie do globalnej strony metka PL (sam nie wiem dlaczego, może dlatego bo zablokowali tą domenę ponieważ tak nazywał się bot do metka)

i się rejestrujesz. Na start za reje z tego linku dostajesz PD, buty wiatru i inne rarytasy

TO NIE REFLINK (tak jbc :P)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Uczeń
Opublikowano

@UP

Nic mu nie da to że wejdzie przez tą stronkę gdyż zostanie po prostu przekierowany. A autor nie chce się zarejestrować gdyż chce normalnie, bezproblemowo wchodzić sobie na stronę Metka by sprawdzać jakieś tam informacje.

Opublikowano

Let, dnia 26 Lip 2013 - 12:48, napisał:

A no fakt, nie pomyślałem :) Ale istnieje inny sposób, mianowicie kontakt za pomocą IRC. Wejdź w ten link: http://www.onlinegamesnet.net/javaChat.php?game=metin2&cc=pl następnie zaznacz opcję "WebIRC Client (requires JavaScript)", następnie wpisz jaki chcesz mieć nick na czacie, potem zaznaczasz "#metin2.pl" i klikasz przycisk "Chat!". Oczywiście nie zawsze jest dostępny ktoś z teamu dlatego należy czekać.

P S

Administracja nigdy nie skontaktuje się z tobą za pomocą GG, Skype, TS czy Facebook ;)

Okej, a jak dowiem sie kiedy bedzie ktorys z adminow online? Rzadko korzystam z IRCow, a wrecz w ogole. :)

M0ntes, dnia 26 Lip 2013 - 14:41, napisał:

Nie wiem dlaczego Ci nie działa, ale powiem Ci jak możesz się zarejestrować inaczej na PLu

Wchodzisz na

http://easymetin2.pl/
Potem odnosi Cie do globalnej strony metka PL (sam nie wiem dlaczego, może dlatego bo zablokowali tą domenę ponieważ tak nazywał się bot do metka)

i się rejestrujesz. Na start za reje z tego linku dostajesz PD, buty wiatru i inne rarytasy

TO NIE REFLINK (tak jbc :P)

Znam link do strony globalnej i nie mam zamiaru nawet wchodzic na nia przez jakies "zamienniki" w obawie o utrate konta/danych osobowych.

Z reszta problem nie polega na tym ze nie wiem jaka to strona tylko na tym iz nie moge wejsc na strone glowna metina.

Polecam przeczytac dokladnie temat, anizeli pisac takie bzdury.

@Edit; Nie wiem dla czego, ale strony takie jak ; team.metin2.pl, metin2.pl/event/,support.metin2.pl i wszystkie inne mi dzialaja jedyna strona ktora nie dziala to glowna czyli www.metin2.pl, po wpisaniu tej strony do paska adresu mam caly czas ladowanie, po wpisaniu ww. stron od razu mi sie laduja i wszystko jest okej, jakies propozycje ?

Uczeń
Opublikowano

Nw kiedy będzie online ktoś z administracji :D Pozostaje Ci jedynie czekać. Sam nie używam IRC, więc dużo ci nie pomogę, ale jeżeli przed nickiem jest znak "@" to znaczy że jest to ktoś z administracji ale nie jest on online. Jak narazie moja pomoc kończy się w tym miejscu do czasu aż dostaniesz odpowiedź od pręgierzu PL'a ;)

Jejuuuś, szybko się dowiaduje że jednak inne podstrony z metin'a ci działają :) Wejdź na support.metin2.pl i napisz ticket ;)

Opublikowano

Jejuuuś, szybko się dowiaduje że jednak inne podstrony z metin'a ci działają :) Wejdź na support.metin2.pl i napisz ticket ;)

Sam sie dopiero dowiedzialem o tym, nie mialem linkow do nich dopiero na IRCu znalazlem i sprobowalem w nie wejsc.

Uczeń
Opublikowano

To w takim razie napisz tego ticketa. Odpowiedź na pewno dostaniesz szybciej niżeli miałbyś czekać na admina na IRC ;)

Hmmm, istnieje również inna opcja. Wejdź następująca w C:\Windows\system32\drivers\etc i tam powinien znajdować się plik "hosts", otwórz go notatnikiem i zobacz czy jest tam "metin2.pl"

Opublikowano

W pliku "hosts" znajduje sie tylko 127.0.0.1 localhost

Ticket jest w drodze, ale moze uda nam sie cos zbojowac, jakas propozycja jeszcze? Moze cos dopisac do pliku "hosts" ?

Uczeń
Opublikowano

Nie nie, nic nie należy tam dopisywać. Hmmm, no nic, pozostaje jedynie czekać na pomoc od support'u.

Opublikowano

W takim razie bede czekal, dziekuje Ci za pomoc, tematu nie zamykam, jak administracja metina nie bedzie potrafila rozwiazac mojego problemu odezwe sie znow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...