Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatury karty i procka ?

- Pawlak -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie :
Karta graficzna jak nie gram :

1374342860-U207193.png

a tu jak gram w Far Cry3 :

1374342921-U207193.png

Procek jak nie gram :

1374343206-U207193.png

a tu jak gram w Far Cry3 :

1374343281-U207193.png

Co o tym sądzicie ? Muszę zmienić obudowę bo karta graficzna jest prawie na styk włożona do komputera... Nie grzeje się nic za bardzo ? I Czy nie da się dokupić dodatkowego chłodzenia ?

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

To jest mało ja na moim lapku tylko jak go włączę to temperatura procesora to ok. 40 stopni , gdy włączam przeglądarkę to mam 60 gdy włączę minecraft'a mam 80-95

Nie wiem czemu mam takie wysokie temperatury , napisze ktoś czemu ?

Opublikowano

Pograj z 15min

Grałem teraz 25min i :

1374346054-U207193.png

Tylko nie wyłączaj przypadkiem gry. Jeśli temepratury będą takie same, to stawiam na uwalone czujniki.

Grę zminimalizowałem

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Grałem teraz 25min i :

1374346054-U207193.png

Grę zminimalizowałem

A spróbuj nie minimalizować (info 64). Albo najprościej - pobierz program MSi Afterburner, pograj paręnaście minut, zmienimalizuj i szybko zrób screenshota wykresu z temepraturami.

Opublikowano

A spróbuj nie minimalizować (info 64). Albo najprościej - pobierz program MSi Afterburner, pograj paręnaście minut, zmienimalizuj i szybko zrób screenshota wykresu z temepraturami.

1374347746-U207193.png

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Sweet, co ty próbujesz ogarnąć :P Temperatury w normie, cooler z PWM to w stresie temp podobna jak w idlu

No fajnie tylko nie wiem o co w ogóle chodzi Ci :D To wszystko jest dobrze ? Dodam że grałem w Tomb Raider 2013 na full detalach...

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

Sweet, co ty próbujesz ogarnąć :P Temperatury w normie, cooler z PWM to w stresie temp podobna jak w idlu

No właśnie, a mimo to temepratury przy obciążeniu i w spoczynku są takie same.

Opublikowano

To pewnie nie dobrze ? :c oddać może komputer w poniedziałek do przeglądu ?

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

No właśnie, więc raczej wiemy dlaczego tak jest, czego jeszcze szukasz :D

Opublikowano

Ok czekam na instrukcje :) będę zaglądał do tematu co jakiś czas.

To na razie walnij mu godzinkę Furmarkiem (dla GPU) i drugą godzinkę dla procesora (np. LINX). Daj najwyższe temepratury, jakie odnotujesz.

Opublikowano

Odpaliłem tego FurMark i LinX. Można przy tym spokojnie grać ? bo ogólnie komputer teraz mi się przycina :c

Nie graj przy tym xDD

To maksymalnie obciąża twoje podzespoły dają temepratury, jakich nie będziesz miał w większej ilości gier. Najlepiej nic nie rób.

Opublikowano

Ale temperatury z LINX chciałem xDDD

Niemniej GPU w porządku. I widzisz ? Wcale nie masz tak niskich temepratur. Przez to minimalizowanie wszystko. W grach będzie parę stopni mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...