Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy dokupienie RAM'u przyśpieszy Minecraft'a ?

NewKinect

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ram na pewno jakoś wspomoże grę ale będzie to bardziej szybkość i odległość pokazywania się świata(renderowania). Bo Ram odpowiada za "przechowywanie" rzeczy które robisz teraz na kompi. (np. 10 kloców to 1Gb to jak masz Ram 2 gb to będziesz widział w odległości 20 kloców im więcej Ram tym dalej). A czy DDR3 czy DDR2 to zależy jaką masz płytę główną :)

Opublikowano

Oczywiście, że nie przyspieszy. Jak może przyspieszyć jak mc wykorzystuje max 1gb ramu, no chyba, że chcesz poszpanować, że masz więcej. Jeśli chcesz polepszyć płynność minecraft'a to zainwestuj w lepszą kartę graficzną oraz procesor. Wyobraź sobie, że mam 2gb ramu i mam 60-150fps a mój kolega co ma 4gb 30-70 :) powód ? lepsza karta graficzna oraz procesor :)

Opublikowano

Ja mam sam 4GB RAMu ale od minecrafta mam przypisane 1024MB i fpsy na max detalach renderowaniu itp wskakują na 80FPS

x5ba.jpg

Opublikowano

Główne znaczenie ma procesor, karta graficzna, i pamięć RAM. W sumie to standardowo minecraft zabiera 1Gb ram więc jak już to lepiej trochę pozbierać i kupić kartę graficzną. Chyba że masz mniej niż 4Gb ram to wtedy lepiej dokupić ramu ;)

Opublikowano

Dokupienie ramu 2gb+3gb da 5gb które minecraft nie wykorzysta,za to wykorzysta je twój komputer i inne lepsze gry :P

przyśpieszy

Tak przyśpieszy wyłącznie KOMPUTER.

Intel Atom N450 1,6 ghz

Intel Graphics Media Accelerator 3150

HDD 250 GB

RAM 1GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...