Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Rengar ReWork

WhoPL.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W oparciu o wypowiedzi Scarizarda z Riot Games zajmującego się reworkiem Rengara możemy dowiedzieć się, że planowane w tym momencie zmiany obejmują:

Zwiększenie wszystkich statystyk życia ( tak ogólny health, jak i health regen )

Naszyjnik Rengara może być składany z Hunter Machete + Long Sword

Q – będzie dodawać AS (choć wyraźnie mniej za to na dłużej ) również bez używania ferocity Q

W – będzie miało zwiększony DMG, mniejszy cooldown, a regeneracja życia z ferocity pozostanie bez żadnych zmian (wciąż zależna od poziomu)

E – będzie miało większe obrażenia, z bonusem ferocity snare (unieruchomienie) będzie trwał dłużej

R – ulti będzie miało znaczącą zmianę jaką jest znaczne zwiększenie zasięgu odkrywania i mniejszy cooldown. Kosztem tego będzie to, że w dużym zasięgu od nas (jeszcze nieokreślonym) wszyscy dowiedzą się o naszym użyciu ulta poprzez odpowiednią ikonkę pojawiającą się nad głowami wszystkich postaci, które zostaną odkryte przez ultimate.

W związku z powyższym, waży się los Rengara-junglera.

Zmiany są wciąż testowane, wiele w cyferkach i umiejętnościach kota możne się jeszcze zmienić.

Cały czas Scarizard zapewnia, że starają się balansować Rengara tak, by miał mniejszy burst, ale był bardziej wytrzymały. Ma być mu bliżej do asasyna, który jest zdolny przetrwać teamfight lub bezpiecznie go opuścić, kiedy zajdzie taka potrzeba, a nie ginąć na samym jego początku po wyeliminowaniu jednego celu.

A wy co myślicie o zapowiedzianych zmianach w Rengarze ?

Źródło : How2win.pl

giphy.gif ­

Opublikowano

Może być fajny :D

Ten Rengar który jest teraz jedynie wymiata na jungli, na

topie nie jest dobrą postacią.

Mam nadzieję że te nowe skille go polepszą.

Są informacje o jego wyglądzie?

vns0.png

Opublikowano

A z How2win dowiesz się prawdy akurat. Tyle tam prawdy co wody w płatkach z mlekiem

Na h2w napisali "źródło www.legaueoflegends.pl" , więc to pewnie jest/było na oficjalnej stronie .

giphy.gif ­

Gość koxxxik12
Opublikowano

Serious? jakoś codziennie przeglądam forum lol'a i nic takiego nie było. Na tej stronie jest chuja prawdy same plotki

Opublikowano

Niestety wszystko co napisałeś nie zgadza się ;< Jest całkowicie na odwrót, Rengar "wymiata" na topie, a w jungli nie tyle co jest mierny, ale trzeba dobrze ogarniać gankowanie, które moim zdaniem jest trudne. A na topie wyfarmisz się, Bush pomaga strasznie.

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Na razie nie .

Serious? jakoś codziennie przeglądam forum lol'a i nic takiego nie było. Na tej stronie jest chuja prawdy same plotki

http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?p=39830353&posted=1#post39830353

giphy.gif ­

Opublikowano

Główne forum LOLa NA > www.legaueoflegends.pl > How2win > MPC

tak to mniej więcej wygląda

jak zmienią go jakoś fajnie to na pewno będę grał bo teraz nie za bardzo go lubię :)

Hejo

Opublikowano

jak zmienią go jakoś fajnie to na pewno będę grał bo teraz nie za bardzo go lubię :)

Mi taki układ pasuje :D

Niestety wszystko co napisałeś nie zgadza się ;< Jest całkowicie na odwrót, Rengar "wymiata" na topie, a w jungli nie tyle co jest mierny, ale trzeba dobrze ogarniać gankowanie, które moim zdaniem jest trudne. A na topie wyfarmisz się, Bush pomaga strasznie.

Dla jednych to buff dla innych nerf . Rengar ma szyką jungle , ale gank faktycznie są słabe .

giphy.gif ­

Opublikowano

gramy w te same gry?

top > jungle

na topie 1 lvl masz szanse na fb, na 2 to na pewno możesz zniszczyć większość.

@TOP

jak zrobią coś takiego z ultem to ich zajebię ;) Jak można assasynowi zrobić żeby było widać kiedy się zbliża.. ja pierdole ..

Opublikowano

Tak to z tym ulti jest żałosne, uwielbiam wchodzić w bush rengarem na topie z half hp, wyczekać aż enemy nie wytrzyma i bd chciał wejść w krzaki i wtedy włączam ulta. Kolega zaczyna sobie farmić a ty zza pleców wyskakujesz i kill. Teraz to ulti będzie co najwyżej do uciekania, ew. do używania żeby się na chwilę schować podczas otwartej walki. Można też tym sprawdzić barona ale to all x.x

Opublikowano

gramy w te same gry?

top > jungle

na topie 1 lvl masz szanse na fb, na 2 to na pewno możesz zniszczyć większość.

@TOP

jak zrobią coś takiego z ultem to ich zajebię ;) Jak można assasynowi zrobić żeby było widać kiedy się zbliża.. ja pierdole ..

Fucking RIOT logic xD

Tak to z tym ulti jest żałosne, uwielbiam wchodzić w bush rengarem na topie z half hp, wyczekać aż enemy nie wytrzyma i bd chciał wejść w krzaki i wtedy włączam ulta. Kolega zaczyna sobie farmić a ty zza pleców wyskakujesz i kill. Teraz to ulti będzie co najwyżej do uciekania, ew. do używania żeby się na chwilę schować podczas otwartej walki. Można też tym sprawdzić barona ale to all x.x

Jakaś postać ma escape ulti ? Lepiej by było jakby usunęli całkowicie tego ulta i dali nowego ciekawszego (lub zostawili tego co jest) ^_^

giphy.gif ­

Opublikowano

Gankowanie rengarem jest proste do bólu , jeśli jesteś elohellowcem to pewnie nie wiesz , że istnieją ganki od strony line z bushu ;p

@Edit: Co do mid`a, zalecam stackowanie e i gankowanie od strony wrogiej wieży ;p

Opublikowano

Gankowanie rengarem jest proste do bólu , jeśli jesteś elohellowcem to pewnie nie wiesz , że istnieją ganki od strony line z bushu ;p

@Edit: Co do mid`a, zalecam stackowanie e i gankowanie od strony wrogiej wieży ;p

[...]istnieją ganki od strony line z bushu...które są zwykle (czyt. przez lepszych graczy) wardowane .

giphy.gif ­

Opublikowano

U mnie wygląda to tak:

fabebook/twitter>MPC

Surrender@20>MPC

Ew. własne źródła ^^

Cóż... zmiana mi się podoba... nie umiałem nic ugrać Rengarem a starałem się bardzo ^^ Może teraz coś nim pogram :P

Opublikowano

jako iz Rengar to moj main dzisiaj Penta kill był to powiem iz zmiany sa ciekawe szybceij Heal bedzie dostępny to + no i zwierzone DGM z E a na topie dual E to już jest 30-40% hp zdjęte

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ej serio Rengar najlepiej gankuje z bushu? Zszokowała mnie ta informacja, jak na to wpadłeś xD ? Tak jak powiedział kolega wyżej - ward, ogarnięty mider jeżeli widzi że rengar jest w enemy jungli to tych krzaków będzie się starał unikać. Zalecasz stackowanie E, no trudno żeby ktoś nie starał się wbić na linie bez stuna na E, mogłeś dodać że na pewno maxuje się żeby mieć duży slow podczas ganka, tego też pewnie żaden jungler nie wie. Wybacz, ale jeżeli "Gankowanie rengarem jest proste do bólu" to właśnie to oznacza że jesteś "elohellowcem" ;)

Opublikowano

Ej serio Rengar najlepiej gankuje z bushu? Zszokowała mnie ta informacja, jak na to wpadłeś xD ? Tak jak powiedział kolega wyżej - ward, ogarnięty mider jeżeli widzi że rengar jest w enemy jungli to tych krzaków będzie się starał unikać. Zalecasz stackowanie E, no trudno żeby ktoś nie starał się wbić na linie bez stuna na E, mogłeś dodać że na pewno maxuje się żeby mieć duży slow podczas ganka, tego też pewnie żaden jungler nie wie. Wybacz, ale jeżeli "Gankowanie rengarem jest proste do bólu" to właśnie to oznacza że jesteś "elohellowcem" ;)

Chyba nie grałeś Rengarem w jungli kolego ;).

Ganki są świetne-motyw wyskakiwania z krzaków jest bardzo dobry.

Gdzie się wyfarmisz lepiej niż w jungli?

Jungla=farmienie+możesz jeszcze potrzymać komuś linie.

Rengar w jungli podsumowując jest bardzo dobry.

Nie mówie że na topie jest zły,

ale na jungli jest lepszy niż na topie.

To moja opinia.

Ten ultimate to troche lipka bo jak będziesz blisko gościa to on będzie mógł uciec a nawet może zabić.

vns0.png

Opublikowano

Tak, może to moja wina, grałem Rengarem dość sporo w jungli i może raz na 3/4 mecze szło mi zaje*iśćie, było to dość dawno ale po prostu moje zdanie na temat ganków jest takie ze względu na wiele spotkanych graczy którzy te ganki mieli typu "wchodzi na linie i idzie spowrotem, bo sie nie udało". Cóż dzisiaj enemy rengar pokazał klasę w jungli. Wniosek prosty, są Rengary Top only (like me) , i są też ogar junglerzy (like you), dla mnie ta jungla jest średnia. Wyrażam takie zdanie bo wdłg. mnie RIOT kieruje się tym żeby go wyciągnąć z tego lasu xD No bo bez obrazy ale jak to ulti będzie tak zlamione, to jungla będzie jeszcze gorsza niż jest :/

ALE MIMO WSZYSTKO TE GANKI SĄ TRUDNE, LEPSZY JEST NA TOPA ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Opublikowano

No i chuj. Teraz wszyscy będą wiedzieli ze Rengar uzył ulta przez co stanie sie ono prawie bezuzyteczne. Do tego jeszcze bardzo znerfili mu AS z Q. GJ Riot. Coraz lepiej.

Opublikowano

Mi się za bardzo zmiana nie podoba.

Rengar jest dobry taki jaki jest teraz, nie potrzebuje żadnych nerfów/buffów.

Imo Rengar dostał nerfa, czuję, że będzie nim grało mniej ludzi.

279981407253602336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...