Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Prawdziwe Uruchamianie Serwera

ANGMANETE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcialbym powiedziec jak naprawde poprawnie wlaczac swoj serwer,

Po pierwszym uruchomieniu mamy napis "Network Is Unrechable"

Natomiast za kolejnymi uruchomieniami jest "Operation Timed Out"

Co oznacza napis operation timed out?

Oznacza to ze upłynął limit czasu operacji..

Daje nam to spowolnienie serwera, czeste problemy z logowaniem, oczywiscie lagi i wiele innych problemow..

Jak temu zaradzic..?

Napisze tutaj jak poprawnie uruchamiac i zamykac serwer,

OTWIERANIE SERWERA:

1*Uruchom Hamachi

2*Uruchom PortMap, załącz wszystkie porty

3*Włącz serwer, po załadowaniu do loginu i hasła, podajemy je..

4*Wpisujemy komendę "/etc/rc.d/netif restart"

Ludzie wiedza o tej komendzie, ale nie wiedza co ona daje..

Daje ona restart uruchomionych juz usług,

Im wiecej razy uruchamiamy serwer bez tej komendy, tym wolniej dziala nasz serwer

Poniewaz pamieta on wczesniejsze uruchomienia,

Dlatego za kazdym uruchomieniem wpisujemy te komende, to chyba nie jest trudne...

5*Wpisujemy ./start

ZAMYKANIE SERWERA:

1*Wpisujemy komendę ./stop

2*Wpisujemy komendę logout

3*Tutaj tez cos o czym nikt nie wie...

Ludzie mysla ze po tym ze juz nie idzie zadna linijka to juz jest wylaczony,

nie jest tak.. trzeba poczekac dokladnie "2Min 30Sek" po wpisaniu komendy ./stop

nawet jezeli ida jeszcze linie po 2min 30sek mozemy wylaczyc serwer..

ale dlaczego? te linijki co nam ida sa opuznione i odpowiednie uslugi

musza sie wylaczyc, i trwa to niezaleznie od sprzetu dokladne "2min 30sek"

jesli tak bedziecie robic napewno nic wam sie nie uszkodzi, natomiast jesli

bedziecie wylaczac jedynie jak wam wszystko zleci, coraz bardziej uszkadzacie serwer...

4*Wpisujemy LogOut

5*Klikamy X i wybieramy "Turn Off"

Mysle ze wam to pomoze.. 60% problemow z serwerem wynika z tego ze nie wlaczacie i wylaczacie poprawnie serwera...

Po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart restartuje wasze uslugi i dziala tak jak nówka serwer, w mysql dzialaja tabelki w 100% szybko i inne takie sami ocenicie...

Pozdrawiam **GARMADIAN**

Operation Timed Out = Upłynął Limit Czasu

Connection Is Unrechable = Połączenie Zostało Zawarte

Dodam także że jeśli uruchamiacie serwer moim sposobem wasza stronka działa o 90% szybciej niż jak uruchamiacie normalnie i wyłączacie, także przy wyłączaniu.. jeśli czekacie mniej niż 2minuty i tak wyłączycie z 1000-2000razy serwer może wam paść bez powodu ;) sprawdzcie jak wam śmigają teraz wasze strony.. w porównajcie przedtem, mam nadzieję że to co ci napisałem powyżej zrozumiałeś? Połączenie Zostało Zawarte tzn że jest prawidłowo a Upłynął Limit Czasu tzn że nie może się połączyć dlatego właśnie opuźnia ci wszystkie akcje, mysql, strona, serwer, klient.. to ma wpływ na wszystko..

Najczesciej bez robienia tego co pisalem powyzej wynika znikanie ekwipunkow kont itd, dlatego poniewarz jak juz pisalem powoduje to opóźnienia i spowolnienia...

neveria_team.png

Opublikowano

hmm poradnik może się przyda ale to dla zielonych :) każdy który czyta tutki do końca o tym wie ;)

Opublikowano

hmm poradnik może się przyda ale to dla zielonych :) każdy który czyta tutki do końca o tym wie ;)

nie sadze,, pokaz mi taki tut bo nie widzialem zadnego takiego, co 2osoba z ktora gadalem o tym wpisywala samo ./start i logout i nic wiecej.. wiec jak mozesz daj mi linka to porposze o zamkniecie bo cos mi sie nie chce wierzyc ;)

neveria_team.png

Opublikowano

Ale to chyba nie koniecznie "spowalnia" serwer... Bo ja nigdy tak nie wylaczam i jakos nie chodiz mi wolniej... To sa bzdury;] A po 2 co sie tam moze zepsuc? Bedzie ppisalo bind/sh.. ? Wpiszesz komende i juz tego nie ma ;]

Nie przydatne to jest..

Opublikowano

mozna wiedziec jaka komende wpisac bo mi wlasnie pisze bin/sh pliska oodpowiedz wszybko tu albo gg 5951937

wpisz na ogolnym

fsck

a nastepnie wpisz 75razy napis Y czy leca jakies napisy czy nie, moze byc wiecej ile chcesz ale minimum 75wpisz, oczywiscie kazde y w nastepnej linijce, nie w 1linijce same y w 1linijce jedno y, czemu 75? najczesciej trzeba 75... i na 99% to ci pomoze, potem kiedy wyskoczy takie cos # wpisz return, poczekaj az ci sie zaladuje zrob to co ja pisalem i git ;) pozdrawiam.

neveria_team.png

Opublikowano

twoj tut nie przydatny bo komenda restartuje tylko konfiguracje serwera czyli np zrobilismy serwer wpisalismy sysinstall wszystko ustawilismy wpisaliscie /etc/rc.d/netif restart serwer dziala potem znow sys install i zmienic tak zeby nie dzialal a nie wpiszemy /etc/rc.d/neitf restart to bedzie ta stara konfiguracja

bdccLsFwED.png

Opublikowano

twoj tut nie przydatny bo komenda restartuje tylko konfiguracje serwera czyli np zrobilismy serwer wpisalismy sysinstall wszystko ustawilismy wpisaliscie /etc/rc.d/netif restart serwer dziala potem znow sys install i zmienic tak zeby nie dzialal a nie wpiszemy /etc/rc.d/neitf restart to bedzie ta stara konfiguracja

dziwne wiesz? bo ja tak robie juz z pare miesiecy i jakos mi sie nic nie cofa..

neveria_team.png

Opublikowano

Najlepiej przed kazdym wlaczenie serwera wpisac /etc/rc.d/netif restar i tez szybko chodzi

W sumie to mi sie wydaje ze to nic nie zmienia. moze tobie alle inni maja tak samo

oczywiscie + za trudy pisania

Pozdro

GIRL, SEX, GAME, SEX, GIRL, SEX, GAME, SEX(...)

Opublikowano

Poradnik jak najbardziej przydatny według mnie, ponieważ dzięki niemu nie muszę już czekać 10 minut aby mi się odpaliła tabelka w navicat a po zrobieniu reseta i zamiast wpisanie ./start wpisałem /etc/rc.d/netif restart i potem ./start dzięki temu w końcu mogę szybko działać w navicat :) Tutek przydatny, bardzo mi pomógł oczywiście dla autora + i 5 ;>

Opublikowano

BIG + dla ciebie ! ja wlasnie tak mialem wlaczalem serwer ciagle tak samo i za kazdym razem dluzej sie wlaczal a teraz 15-30 sec i mozna grac ! :D

+

Opublikowano

@Komar004

Dzięki tej komendzie navicat chodzi o niebo szybciej xD

I serwer też szybszy ;]

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

Witam.

Daje nam to spowolnienie serwera, czeste problemy z logowaniem, oczywiscie lagi i wiele innych problemow..

Jak temu zaradzic..?

OTWIERANIE SERWERA:

1*Uruchom Hamachi

Im wiecej razy uruchamiamy serwer bez tej komendy, tym wolniej dziala nasz serwer

Dlatego za kazdym uruchomieniem wpisujemy te komende, to chyba nie jest trudne...

5*Wpisujemy ./start

ZAMYKANIE SERWERA:

nie jest tak.. trzeba poczekac dokladnie "2Min 30Sek" po wpisaniu komendy ./stop

bedziecie wylaczac jedynie jak wam wszystko zleci, coraz bardziej uszkadzacie serwer...

4*Wpisujemy LogOut

Mysle ze wam to pomoze.. 60% problemow z serwerem wynika z tego ze nie wlaczacie i wylaczacie poprawnie serwera...

Po wpisaniu /etc/rc.d/netif restart restartuje wasze uslugi i dziala tak jak nówka serwer, w mysql dzialaja tabelki w 100% szybko i inne takie sami ocenicie...

Pozdrawiam **GARMADIAN**

Zapomnialem dodac.. najczesciej bez robienia tego co pisalem powyzej wynika znikanie ekwipunkow kont itd, dlatego poniewarz jak juz pisalem powoduje to opóźnienia i spowolnienia...

Czy to oznacza ze Operation Timed Out jest błędne, a Network Is Unrechable jest prawidłowe i nie oznacza to, że jest jakiś błąd i nie trzeba klikać PrintScreen?

Bo już sam się pogubiłem.

Pozdro dla użytkowników MPC

www.pajacyk.pl

Pomóż potrzebującym, wejdź na stronę raz dziennie i kliknij w brzuszek pajacyka. Każdy sponsor na tej stronie płaci 5 groszy za kliknięcie na fundację pajacyk.

Opublikowano

Czy to oznacza ze Operation Timed Out jest błędne, a Network Is Unrechable jest prawidłowe i nie oznacza to, że jest jakiś błąd i nie trzeba klikać PrintScreen?

Bo już sam się pogubiłem.

Pozdro dla użytkowników MPC

Dodam także że jeśli uruchamiacie serwer moim sposobem wasza stronka działa o 90% szybciej niż jak uruchamiacie normalnie i wyłączacie, także przy wyłączaniu.. jeśli czekacie mniej niż 2minuty i tak wyłączycie z 1000-2000razy serwer może wam paść bez powodu ;) sprawdzcie jak wam śmigają teraz wasze strony.. w porównajcie przedtem, mam nadzieję że to co ci napisałem powyżej zrozumiałeś? Połączenie Zostało Zawarte tzn że jest prawidłowo a Upłynął Limit Czasu tzn że nie może się połączyć dlatego właśnie opuźnia ci wszystkie akcje, mysql, strona, serwer, klient.. to ma wpływ na wszysytko..

neveria_team.png

Opublikowano

ja robielem tak :P

odpalam vpc

konfiguracja

potem portmap

./start

jak robilem off

wpisywalem passy

reboot

i to tyle potem turn off jak ponownie sie uruchamial

cala filozofia tego

co do tutoriali ze musimy restartowac ponownie po uruchomieniu servera nigdy tak nie robilem a server smigal

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Ja o tym wiem od dawna i rzeczywiscie serv sie wlacza bardzo szybko tyle ze daliscie zle tlumaczenie...

Connection is unreachable = Połączenie jest nieosiągalne

-.-"

5155135006.png

Opublikowano

Dzięki temu serwer po paru godzinach pracy tak nie tnie.Dzięki +

Morzedzie mi dadź minósy.Proże o minósy.Ej a o czym to foróm?

Opublikowano

fenx i oczywiście wielki + . W końcu nie kicka mnie po każdym wpisaniu komendy :D

sygnak.jpg

18706.pngwarrockplayerym9.png

" Możesz splunąć w moją twarz bez zastanowienia Nie mam się czym bronić - popatrz Trzymam ręce w kieszeniach . "

Uczeń
Opublikowano

Witam.

Jak temu zaradzic..?

OTWIERANIE SERWERA:

1*Uruchom Hamachi

5*Wpisujemy ./start

ZAMYKANIE SERWERA:

4*Wpisujemy LogOut

Pozdrawiam **GARMADIAN**

Dodam także że jeśli uruchamiacie serwer moim sposobem wasza stronka działa o 90% szybciej niż jak uruchamiacie normalnie i wyłączacie, także przy wyłączaniu.. jeśli czekacie mniej niż 2minuty i tak wyłączycie z 1000-2000razy serwer może wam paść bez powodu ;) sprawdzcie jak wam śmigają teraz wasze strony.. w porównajcie przedtem, mam nadzieję że to co ci napisałem powyżej zrozumiałeś? Połączenie Zostało Zawarte tzn że jest prawidłowo a Upłynął Limit Czasu tzn że nie może się połączyć dlatego właśnie opuźnia ci wszystkie akcje, mysql, strona, serwer, klient.. to ma wpływ na wszystko..

Najczesciej bez robienia tego co pisalem powyzej wynika znikanie ekwipunkow kont itd, dlatego poniewarz jak juz pisalem powoduje to opóźnienia i spowolnienia...

polecenie o ktorym napisales : /etc/rc.d/netif restart sluzy do restartu polaczenia sieciowego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

network is unrechable - siec jest nieosiagalna, nie zawarta...

jesli nam sie pojawi ten napis nikt nie bedzie mogl dolaczyc do serwera, w moim przypadku tak bylo

Opublikowano

network is unrechable - siec jest nieosiagalna, nie zawarta...

jesli nam sie pojawi ten napis nikt nie bedzie mogl dolaczyc do serwera, w moim przypadku tak bylo

Nie zgadzam się z Tobą. Ja włączam i wyłączam serwer tym TuTem, i nie miałem nigdy żadnego problemu z tym, że ktoś nie mógł się łączyć z serwerem.

Pozdrowionka:)

www.pajacyk.pl

Pomóż potrzebującym, wejdź na stronę raz dziennie i kliknij w brzuszek pajacyka. Każdy sponsor na tej stronie płaci 5 groszy za kliknięcie na fundację pajacyk.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poprostu macie, ale zepsute serwery, albo robicie to na "WLACZONYM SERWERZE JAK NOOBKI" albo po wpisaniu logout na wlaczonym serwie, to sie nie dziwcie ze wam sie cos psuje, to sie wpisuje PO WPISANIU LOGINU I HASLA do serwera przy stracie!

neveria_team.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...