Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnowa Komputera

ZarazWymysle

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każdy widzi co chce na tym youtube - to też nie jest wyznacznik wydajności :

Masz - po co kupować sprzęt za 2k, skoro FarCry na średniowiecznym procu odpala ? Chyba nie lubisz Pentium 4 ;>

Opublikowano

hahaha :D tu mnie masz jestem sknera, od duronów siedze w amd nie lubiałem przepłacać co nie zmienia faktu że intel jest bardziej wydajny. Tylko że dla przecietnego kowalskiego ta róznica jest nie odczówalna. Co by nie wybrał to będzie dobre :]

Opublikowano

hahaha :D tu mnie masz jestem sknera, od duronów siedze w amd nie lubiałem przepłacać co nie zmienia faktu że intel jest bardziej wydajny. Tylko że dla przecietnego kowalskiego ta róznica jest nie odczówalna. Co by nie wybrał to będzie dobre :]

Po Duronach do Phenoma przepłacałeś za AMD (jeszcze Athlony x2, ale to ~2006rok i potem koniec, jak PDC i C2D potaniały), tak samo jak teraz (to znaczy w erze pophenomowej).

Nie zrozumiałeś tego filmiku chyba. Chodziło mi o to, że na youtube magicznym sposobem potrafią odpalić każdą grę na Ultra z 60FPS przy byle szrocie. Dlatego nigdy się na filmiki nie patrzy.

Opublikowano

Ale czy będzie pasował mi do kompa.

Możecie mi dać jeszcze propozycje karty graficzne?

I kolejne pytanie jak to zamontować?

Bang bang bang

Opublikowano

Wkładasz w socket procesor, nakładasz chłodzenie, w bankach na RAM instalujesz RAM, a potem podłączasz wytczki od zasilacza do MOBO. Tego się nie da inaczej wytłumaczyć...

Jak nie zorientujesz sie, o co chodzi, to obejrzyj jakiś film instruktażowy ? :E

Opublikowano

Na allegro jest cały zestaw więc proponuję się zapytać czy to nie jest już złożone, zawsze oszczędzi Ci roboty. Jak nie dasz rady sam to oddaj do serwisu, po co coś ma się uszkodzić.

Co do tej karty, jaki budżet ?

Opublikowano

mówiłem że mam narazie 600zł czyli to 479 + zasilacz 500+zł więc karte tak 200-250zł jeżeli nie ma dobrej to 300-400 :D Jakoś spróbuje zaoszczędzić ^^

Bang bang bang

Opublikowano

GTX460 używany, a jak coś nowego to nieco słabsza i droższa HD7750. Jak ogólnie taniej to używana HD4870, na allegro po 180-230 zł chodzą (sam mam jedną na sprzedaż, w razie czego PW)

Opublikowano

Ok , jak masz to się skontaktuje płyte główną zamówie w sierpniu chyba tą -> http://allegro.pl/asrock-h61m-vg3-pentium-g2020-2x2-9ghz-4gb-ddr3-i3393033707.html

Zasilacz ten -> http://allegro.pl/chieftec-gps-400aa-101-a-400w-doskonaly-gw-rach-i3418818924.html

Ale Karte to jeszcze popatrze. Może mi tylko ktoś powiedzieć co z obudową komputera? Czy płyta główna i karta graficzna mają zawsze takie same wtyczki o.O

To wszystko co zamówie oddam do serwisu :D

Bang bang bang

Opublikowano

A pytanie czy na tym sprzęcie co wcześniej wybrałem spośród wszystkich propozycji będzie mi chodził Black Ops 2 na średnich/wysokich przynajmniej?

Bang bang bang

Opublikowano

A pytanie czy na tym sprzęcie co wcześniej wybrałem spośród wszystkich propozycji będzie mi chodził Black Ops 2 na średnich/wysokich przynajmniej?

Black Ops siedzi niemal wyłącznie na karcie graficznej. Mocne 2 rdzenie typu G2020/i3 w zupełności wystarczą jeśli chodzi o procesor. Zaś co do GPU - Radeon 7770 dobrze się sprawdzi w tej grze i nie będziesz miał dużych problemów z płynnością.

Opublikowano

Zapomniałem dodać - unikaj Vertexa - głośne, awaryjne.

Na medium będzie chodzić, nie ryzykuj z High w tak dynamicznej grze.

BLAST BLAT BLAST YOUR ASS, BLAST, BLAST, BLAST YOUR ASS !

UMC UMC !

Opublikowano

Okay sorka że odkopuje temat ale nie chce zakładać nowego.

Z tym Vertexem chodzi ci o -> http://allegro.pl/radeon-hd6770-vtx-1gb-ddr5-4-8ghz-i3398800201.html

Możecie składać nowe propozycje . Bo2 sprzedałem więc planuje kupić BO zwykłego. Zamówie wszystkto na początku sierpnia. Pomóżcie mi dobrać elementy itd.

Bang bang bang

Opublikowano

Okay sorka że odkopuje temat ale nie chce zakładać nowego.

Z tym Vertexem chodzi ci o -> http://allegro.pl/radeon-hd6770-vtx-1gb-ddr5-4-8ghz-i3398800201.html

Możecie składać nowe propozycje . Bo2 sprzedałem więc planuje kupić BO zwykłego. Zamówie wszystkto na początku sierpnia. Pomóżcie mi dobrać elementy itd.

Tak, unikaj czegoś takiego ;d

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A możesz dać jeszcze jakieś propozycje płyty głównej , karty graficznej i Zasilacza?

Bang bang bang

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...