Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko]Mój Laptop jest mocny?

Redes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc chciałem Was zapytać czy ten laptop jest dobry i czy wyciągnie dużo ;D

Procesor - Intel® Core i7-3630QM CPU @ 2.40GHZ 2.40GHZ ( w Menedżerze Urządzeń pokazuje mi ich aż 8 :D nie rozumiem :P )

Ram - 8.00 GB

System - 64 bitowy ( Windows 8 )

Karta graficzna - AMD Radeon. HD 7670M 2GB

Karta graficzna zintegrowana Intel® HD Graphics 4000 ( nie sprawdzałem ile to ma pamięci )

Chyba tyle wystarczy :) Mówcie jak czegos brakuje. ( wydaje mi się że nie )

@A i ten i7 z 2.40Ghz ma turbo boost do 3,20Ghz

Opublikowano

Co to za model? Wydaje mi się, że karta graficzna tutaj psuje opinie o nim ;p Za ile kupiłeś?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

2700 zł ;) A co w tej karcie złego ?

@Edit :

Yyyy Model. Samsung 350V5C-S0D

@Edit2:

Panie ale ja nie używam zintegrowanej xD Only Ten Radeon 2GB

Opublikowano

Powiem ci tak, mocny jak na laptopa to on może jest, ale nie ma szans z komputerem do 1500zł stacjonarnym :)

Opublikowano

Tylko ze lenovo kosztuje 3,3k ;D

Powiem ci tak, mocny jak na laptopa to on może jest, ale nie ma szans z komputerem do 1500zł stacjonarnym :)

Sorry bracie aleee..... Próbowałem składać sam takiego PC'ta ale za cióla nie da rady ;) z 3 tysie bym musiał wydać jak nie wiecej :)

Opublikowano

2700 zł ;) A co w tej karcie złego ?

@Edit :

Yyyy Model. Samsung 350V5C-S0D

@Edit2:

Panie ale ja nie używam zintegrowanej xD Only Ten Radeon 2GB

Hah tydzień temu w piątek kupiłem identyczny w MediaMarkt :D

Powiem że nie jest zły choć tą kartą jestem lekko rozczarowany bo ma słabszy indeks wydajności niż geforce 540M z zeszłego roku

lecz powoli sobie radzi, start jest imponujący w kilka sekund jest gotowy do użytku lecz z wygody przestawiłem sobie ekran startowy na pulpit tradycyjny

zobaczymy jak sie będzie spisywać za 2-3 miesiące

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Tylko ze lenovo kosztuje 3,3k ;D

Sorry bracie aleee..... Próbowałem składać sam takiego PC'ta ale za cióla nie da rady ;) z 3 tysie bym musiał wydać jak nie wiecej :)

Jak w laptopie masz np. procesor i5 3ciej generacji i w stacjonarnym taki sam, to właśnie w nim jest KILKA razy jest lepszy od tego z laptopa.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie rozumiecie mnie >.> Na moim Lapku dziala Assasins Creed 2 , Revelations , Brotherhood na full ldetalach i praktycznie 40-50 all-day-all-night ;D

O karte graficzną nie ma co sie sprzeczać , chociarz jest to AMD Radeon :)

Dam do porównania Nvidia 1GB i moja karte graf. AMD Radeon 2 GB .Porównam LoL'a na tym i na tym Lapku.

-Na moim lapku jest caly czas 80 fps nawet w teamfightach. ( zwracałem na to uwage, chociarz czasem spada do 70 )

-Na brata lapku jest 45-60 fps a w teamfightach spada o dziwo do 18 o.O

Moja karta - AMD Radeon. HD 7670M 2GB

Karta brata - Nvidia Geforce GT 520M 1GB

Opublikowano

Nie rozumiecie mnie >.> Na moim Lapku dziala Assasins Creed 2 , Revelations , Brotherhood na full ldetalach i praktycznie 40-50 all-day-all-night ;D

O karte graficzną nie ma co sie sprzeczać , chociarz jest to AMD Radeon :)

Dam do porównania Nvidia PsyhX 1GB i moja karte graf. AMD Radeon 2 GB .Porównam LoL'a na tym i na tym Lapku.

-Na moim lapku jest caly czas 80 fps nawet w teamfightach. ( zwracałem na to uwage, chociarz czasem spada do 70 )

-Na brata lapku jest 45-60 fps a w teamfightach spada o dziwo do 18 o.O

Jak takie starocia odpalasz, to nie ma się co dziwić. Patrz BF3, Crysis3, Tomb Raider ;>

Po drugie - pisze się chociaż*

Po trzecie - nie podałeś modelu tej Nvidii, a VRAM dużego znaczenia w tym przypadku nie ma.

Czyli - jako notebook do gier jest strasznie słaby.

Opublikowano

Dobra ;d Sprawdzilem to dokadniej ile mam fps w Need For Speed Most Wanted 2012,

Wysokie - 17 FPS

Srednie - 27 FPS

Niskie - 40 FPS

Edytowalem ten post z 4 razy ;d Nie moglem sie wyslowic ;d

Opublikowano

Czyli udowodniliście mi ze ten Laptop jest słaby ;C No cóż czyli pieniądze w błoto...

@Edit :

A może podajcie swoje specyfikacje PC i sprawdzimy przy jakim sprzęcie jest większa wydajność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...