Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer 2000-2500 zł

Spartakus97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po długim szukaniu w hurtowniach znalazł ostatnią Asus GTX 660 Ti za 885 zł

4 GB Good Ram - 82,90 zł

Zasilacz SilentiumPC 500W - 209 zł

8 GB Good Ram - 149,90 zł

Intel i5 - 3330 - 739 zł

Intel i5 - 3350 - 695 zł

Gigabyte GA-B75-D3V, B75 - 251 zł

Także na razię myślę, że.

Zasilacz + Karta graficzna + 4 gb ramu mogę włożyć do zestawu.

Został procesor, płyta główna, obudowa i napęd, który jest akurat mało ważny.

a tak wgl kacper podawałeś części których nie ma dostępnych w żadnych hurtowniach współpracujących z tym informatykiem. Nawet na techplanet i morelach niektórych nie ma.

Opublikowano

Małą przerwę zrobiłem sobie od tego ( wesele i te sprawy ). Zastanowiłem się nad zestawem, więc jestem w stanie zadeklarować co bym chciał wybrać. Proszę ocenić czy to będzie dobry zestaw.

Procesor: Intel i5 - 3350P - 695 zł ( pytanie czy jest jakiś lepszy procesor, który nie będzie dużo droższy, przynajmniej nie powinien być ?? )

Płyta główna: ( Tutaj nie jestem w stanie wybrać, informatyk musi dobrać pod podzespoły, ale może macie jakieś propozycje?? ) max. 300 zł

Dysk twardy: WD Blue 1TB WD10EZEX 64MB cache SATA-600 - 269 zł

Pamięć ram: 2x4GB GoodRam ( pytanie brzmi czy można zamówić 2x 1 kostkę 4gb ramu osobno, bo osobno kosztuje 1 - 82,90 zł a razem 299 zł, także lekko nieopłacalne, a tutaj chciałbym zaoszczędzić )

Napęd CD/DVD: Napęd nie jest istotny, więc jakiś LG / Samsung ~ 75

Obudowa: SilentiumPc Brutus BT-410 - 139 zł

Zasilacz: Zasilacz SilentiumPC 500W - 209 zł lub Tracer Highlander 550W Silent - 149 zł ( mocniejszy, tańszy zasilacz, czy warto zaoszczędzić 60 zł ?? )

Karta Graficzna: Asus GTX 660 Ti - 885 zł

Podsumowanie:

Zestaw ( droższy zasilacz, ram 2x4GB osobno, płyta główna ~300zł ) - 2737,80 zł

Zestaw ( tańszy zasilacz, ram 2x4GB osobno, płyta główna ~300zł ) - 2677,80 zł

Zestaw ( droższy zasilacz, ram 2x4GB kupiony dual, płyta główna ~300zł ) - 2871 zł

Zestaw ( tańszy zasilacz, ram 2x4GB kupiony dual, płyta główna ~300zł ) - 2811 zł

Prosiłbym o wypowiedź, oraz w razie czego, podpowiedzi co jest do wymiany w tym zestawie..

Opublikowano

Do zasilacza dopłać, bo te Tracer to kupa, co do płyty głównej - tutaj byle budżetówka starczy, jak masz 300zł to można wziąć MSI B75A-G43 lub Gigabyte B75-D3V.

Obudowa - dołóż do Brutus M23.

Co do procesora - możliwa jest zmiana zmiana na Haswella np. 4570S + AsRock B85-M.

Opublikowano

Podliczając, jeśli mam dopłacić do obudowy oraz zasilacza to zostanę przy obecnym procesorze, uciągnie on to co powinien. Dziękuje za szybką i dobrą odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...