Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rengar

sinet114

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was Pewnie jak każdy posiadam swojego ulubionego championa mojim jest Rengar. lecz dzisiaj doszły mnie słuchy ze ma dostać Reworka wiadomo coś na ten temat juz moze jest na PBE ta zmiana .

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

rework rengara ? nic o tym nie słyszałem ;f może chodziło Ci o rework Yoricka ? ew. sivir/sion

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Dostatnie strasznego nerfa niestety :(

raczej mi sie nie wydaje bo jaki jest sens nerfienia postaci którą prawie nikt nie gra

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

W oparciu o wypowiedzi Scarizarda z Riot Games zajmującego się reworkiem Rengara możemy dowiedzieć się, że planowane w tym momencie zmiany obejmują:Zwiększenie wszystkich statystyk życia ( tak ogólny health, jak i health regen )Naszyjnik Rengara może być składany z Hunter Machete + Long Sword Q – będzie dodawać AS (choć wyraźnie mniej za to na dłużej ) również bez używania ferocity Q W – będzie miało zwiększony DMG, mniejszy cooldown, a regeneracja życia z ferocity pozostanie bez żadnych zmian (wciąż zależna od poziomu) E – będzie miało większe obrażenia, z bonusem ferocity snare (unieruchomienie) będzie trwał dłużej R – ulti będzie miało znaczącą zmianę jaką jest znaczne zwiększenie zasięgu odkrywania i mniejszy cooldown. Kosztem tego będzie to, że w dużym zasięgu od nas (jeszcze nieokreślonym) wszyscy dowiedzą się o naszym użyciu ulta poprzez odpowiednią ikonkę pojawiającą się nad głowami wszystkich postaci, które zostaną odkryte przez ultimate.

Wedlug mnie to bedzie nerf q i ulti ale za to buff e i w.

Zrodlo how2win.pl

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

do dobrze z q i tak sporo bedzie bił jeszcze jak bedzie 3q mozna

To jest straszny nerf mid i late game rengara, poniewaz gdy uzyje ulta juz nie jest "niewidzialny" ze wzgledu na znaczek

to jest fajne strach i bedą błedy popełniać kilka gier i beda sie bali do Jungli wejsc

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

I coz tego ze bil sporo skoro to jego jedyna zrodlo obrazen? Z w malo i w dodatku przeliczniki ap a z e duzo nie bil i stun tylko 1s

Skoro nerfia q rengara to i powinni znerfic q kazika

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

teraz tez spotkałem sie z ktytyką jak pikowałem rengara ze jest ciota a nie champion a na topie 2 lvl i fb mam

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

I coz tego ze bil sporo skoro to jego jedyna zrodlo obrazen? Z w malo i w dodatku przeliczniki ap a z e duzo nie bil i stun tylko 1s

Skoro nerfia q rengara to i powinni znerfic q kazika

Od Q Kha'Zix'a mi proszę w*pierdalać, ok? Już dostało nerfa i jest zrównoważone*.

@TOP: Czy ja wiem czy to taki nerf? Wg. mnie to zmiana stylu gry z Paper na More Tanky.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

A Q rengara teraz nie będzie miało takiego dmg jak teraz ? czy dmg zostanie i tylko nerf as ? Bo zamierzam kupić tego chuja

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Chyba tylko na as ale wedlug mnie i tak mocno przez to oberwie. Rengar jungler R.I.P

Opublikowano

Chyba tylko na as ale wedlug mnie i tak mocno przez to oberwie. Rengar jungler R.I.P

I tak większosc gralo na topie i jeszcze ten buff na hp czyżby cos ja kdarek hp ? czy mniej

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

To ulti zjebali teraz Rengar nie może być junglerem ni ch*ja, bo każdy jak zobaczy tą ikonkę to od razu pod turreta będzie spier*alał,E w sumie fajnie, W nic dla mnie nie wnosi no ale Q tak średnio. Tak jak wszyscy powiedzieli zmiana sposobu gry, na off-tank only top/mid z naciskiem na TANK. Ogólnie mówiąc nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Q też ma mieć mniejszy dmg? Jeśli tak to teraz ADC może się czuć bezpieczniej xD w sumie to było przegięcie stoi sb adc 2k hp i nagle go nie ma w 2 sekundy bo rengar mu nuka zajeb*, to zawsze było chamskie :p

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

@up to kocham u Rengara 3x Q i adc nie ma a jeszcze dam rade ucieć zanim ktoś sie kapnie

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

@UP Mi zawsze żal było biednego ADC, stoi sobie, nikomu nie wadzi a tu za chwile rengar na ulti i ADC nie ma :< (no chyba że to ja gram rengarem :p) Chyba sobie zagram nim rankeda :D

Opublikowano

mi sie bardzo podoba jego mechanika dlatego nim gram sporo lubie sie bawic jak mam low hp na topie i skakać od krzaków do miniona i tak kilka razy az nabije staki na Q i bum kill dla mnie

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Tak jak powiedziałem Ranked Rengarem, trzeba mu tego nerfa oj trzeba :p

2rff347.jpg

Opublikowano

To ulti zjebali teraz Rengar nie może być junglerem ni ch*ja, bo każdy jak zobaczy tą ikonkę to od razu pod turreta będzie spier*alał,E w sumie fajnie, W nic dla mnie nie wnosi no ale Q tak średnio. Tak jak wszyscy powiedzieli zmiana sposobu gry, na off-tank only top/mid z naciskiem na TANK. Ogólnie mówiąc nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Q też ma mieć mniejszy dmg? Jeśli tak to teraz ADC może się czuć bezpieczniej xD w sumie to było przegięcie stoi sb adc 2k hp i nagle go nie ma w 2 sekundy bo rengar mu nuka zajeb*, to zawsze było chamskie :P

Rengar na midzie się będzie marnotrawił, ponieważ nie ma krzaków w alejce, tylko obok.

@TOP: Wypowiedziałem się.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Rengar nadal jest dobry ale nie OP. Nawet ja stojąc solo shenem na topie ogarnąłem bez ganków junglera Rengara+ tego Jarvana xD.

Ale myślę, że jakiś nerfobuff się przyda. Dla Ryze'a też ponoć mają dać nerfobuffa - zmniejszą lekko zasięg skilli ale też będzie buff R i mniejszy koszt many z "W" czy coś takiego.

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Wiesz, ale mimo wszystko nada się bardziej na tanky mida niż do jungli, nie przeczę że świetnie się spisuje na topie ze względu na bush ;) Jednak RIOT nerfi postacie które średnio potrzebują nerfa, zaraz jak im się po*ierdoli do krzaki zaczną usuwać x.x

Opublikowano

I tak nikt nie gra Rengarem bo jest beznadziejny, dostał raz nerfa to ludzie nie potrafią nim grać bo za słaby, teraz chcecie buffa a on i tak będzie niczym..

Mówicie, że zabije adc na 3 hity? Większość adc jego zabije na 2 hity poza tym wystarczy oracle żeby go skontrować..

FP8kfDX.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...