Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka angielskiego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Czy znacie jakieś fajne sposoby nauki angielskiego w domowym zaciszu? Jakieś techniki i inne sposoby. Podawajcie wszystkie jakie znacie.

Z góry dzięki za wszystkie sposoby ;)

Opublikowano

Przyklej sobie kartki ze słówkami np na monitor i na miejsca gdzie często patrzysz

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Płyty do nauki na kompie albo do słuchania.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Oglądanie filmów/seriali w oryginale! Najpierw dla pomocy z angielskimi napisami, potem i bez nich :) Bardzo pomocne są też zwykłe rozmowy w internetach z obcokrajowcami (nawet przykładowo w grze online) - to niegdyś pomogło mi się rozkręcić.

Powyższe to oczywiście wtedy, gdy już język w miarę komunikatywnie ogarniasz. Jeśli chcesz się uczyć od podstaw, to dodatkowo książka w łapę i jazda. Niektórym w nauce słówek pomaga robienie karteczek i naklejanie ich w domu lub na jednej stronie pisanie po polsku a na drugiej w języku obcym, ale ja osobiście nigdy tego nie lubiłam.

#don't care

Opublikowano

Ściągnij darmowe programy do nauki angielskiego,oglądaj filmy po angielsku z napisami,ucz się słówek,gramatyki i wejdź na jakiś zagraniczny chat i rozmawiaj z ludźmi po angielsku ;)

35bh8wo.png

exModerator

Opublikowano

Przyklej sobie kartki ze słówkami np na monitor i na miejsca gdzie często patrzysz

Płyty do nauki na kompie albo do słuchania.

Oglądanie filmów/seriali w oryginale! Najpierw dla pomocy z angielskimi napisami, potem i bez nich :) Bardzo pomocne są też zwykłe rozmowy w internetach z obcokrajowcami (nawet przykładowo w grze online) - to niegdyś pomogło mi się rozkręcić.

Powyższe to oczywiście wtedy, gdy już język w miarę komunikatywnie ogarniasz. Jeśli chcesz się uczyć od podstaw, to dodatkowo książka w łapę i jazda. Niektórym w nauce słówek pomaga robienie karteczek i naklejanie ich w domu lub na jednej stronie pisanie po polsku a na drugiej w języku obcym, ale ja osobiście nigdy tego nie lubiłam.

Ściągnij darmowe programy do nauki angielskiego,oglądaj filmy po angielsku z napisami,ucz się słówek,gramatyki i wejdź na jakiś zagraniczny chat i rozmawiaj z ludźmi po angielsku ;)

Przeczytaj jakąś książke po angielsku i tego, czego nie rozumiesz zaznaczaj i tłumacz. Bardzo szybko wchodzi do głowy.

Dziękuje za sposoby. Na pewno skorzystam. Czekam na więcej!

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ogląda filmy po angielsku, czytaj książki w tym języku.

Zapisuj sobie wszystkie słówka na kartce i tak cały czas.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o te filmy to bardzo często o tym słyszałem. Może się skuszę. Jeszcze ta metoda z książką po angielsku wydaje się być spoko.

Aha i mam jeszcze jedną sprawę. Otóż wczoraj natknąłem się w internecie na ten filmik:

Co o tym sądzicie? Subskrypcja półroczna kosztuje 230zł. Proszę o opinie na temat tego sposobu.

Opublikowano

Ja się dobrze nauczyłem angielskiego grając w gry przeglądając internet ( angielskie strony itp.) nie żartuje. Do tego często oglądam angielskich/amerykańskich Youtuberów.

Opublikowano

Graj w lola, szybko podłapiesz Angielski ^^

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Ja na polskim serwerze mc w nocy gadałem z hiszpanami po angielsku. Mówie ci zajebista zabawa i nauka. Masz ip. hardore.pl i wbij ok 24

Opublikowano

Graj w gry angielskie czyli nie ustawiaj sobie polski język tylko angielski słuchaj muzyki angielskiej jakiś filmów angielskich i to bardzo dużo pomaga.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Hmm, ja głównie nauczyłem się w miarę języka, w grach online tj. Cabal Online, Combat Arms, Metin2 w angielskich wersjach gry :)

Opublikowano

Im więcej kontaktu z językiem, tym lepiej. Słownik w łapę i łazić po angielskich odpowiednikach polskich stron.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

• Dobrym sposobem na naukę języka jest rozklejenie po domu karteczek typu ''Lamp - lampa'' i przyklejasz taką karteczkę na lampkę nocną/lampę.

Fiszki, fiszki, fiszki. Doradzam to każdemu, zrobić sobie 100 fiszek, lub zakupić gotowych 1000. Codziennie brać sobie 10 fiszek i w wolnym czasie powtarzać. Są bardzo przydatne z jednej strony słówko po polsku, z drugiej po angielsku.

Rozmowy zagraniczne. Są różne chaty, można pogadać po angielsku. Są wymiany w szkołach, tam też wiele można się nauczyć, bo to jest język w praktyce.

Opublikowano

You must translate on english every word what you writting, very fast method.

Musisz każde słowo które piszesz tłumaczyć na angielski, bardzo szybka metoda.

GrammarNazi.jpg

"Translate every word that you're writing into English. It's very fast method."

Poza słówkami wypada znać tez gramatykę.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Kupuj jakieś książki / płyty z rozmowami po angielsku , ucz się ich , polecam Ci także stronę : www.angprofi.pl , masz tam ok. 30 lekcji od początków aż do pełnych zdań.

u6pv.jpg

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Myślę, że wystarczy mi tych porad. Rozdałem dzisiaj już limit like, więc wszyscy, którzy nie dostali, dostaną jutro. Jeszcze raz dziękuje za wszelkie metody.

Opublikowano

To ja może coś od siebie dorzucę :D

Jeżeli grasz w gry, to nie odpalaj sobie polskiej wersji językowej tylko hop na angielską i wio po słownik :)

Po pewnym czasie słówka jak i konstrukcja zdania powinny wejść same. Oczywiście wspomagaj się różnego rodzaju zadaniami w necie etc. :)

Opublikowano

filma sobie odpalasz z angielskimi napisami

polskie też odpalasz, ale z mniejszą czcionką i przesuwasz na górę ekranu(żeby przeczytać trzeba się do monitora przybliżyć)

i sobie oglądasz. jak nie wiesz co znaczy jakieś słowo/zdanie lookasz na polskie napisy i i już. :)

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Pograc w angielskie gry przez neta ... bedzieesz czasami potrzebowal słów zeby pogadac i od szukania w slowniku utrwalisz sobie przy gadaniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...