Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mój minecraft ma mało fps'ów.

Grzegorzmon417

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Od jakiegoś czasu mam nowy (i lepszy) komputer, i chciałem sobie zagrać w mc. Samo znalezienie launcher'a do 1.6.2 to wyczyn,

ale udało mi się go znaleźć.

I tu się zaczęło... odpalam launcher, Update, menu głowne, które chodzi ledwo co idziemy dalej, tworzę świat (superpłaski do testu),

po jakichś 4-5min. świat się renderuje najpierw szaro wszędzie, a potem pokazał się ląd, przeszedłem kilka króków, coś jest nie tak,

patrzę F3, a tam 2-4 fps...

Od razu pobieram OptiFine, ustawiam jak najlepiej sie da, patrzę - to samo...

Podwyższam proces javy, pobieram wczesniejsze .net frameworki, oczyszczam CCleaner'em, reinstalowałem mc, aktualizowałem stery, i wciąż jest to 2-4 fps...

No i jeszczę pragnę zauważyć, że Heroes V, Age of Empires III czy np. LoL działa bez zarzutu...

Nie wiem co mam zrobić i prosże was o pomoc...

Pozdrawiam :D

Oświeć nas swoimi parametrami ^^

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Osobiscie polecam system "CClener" i czysc poprostu rejest oraz historie przegladarek codziennie a napewno wplynie ci te 20-30fps+ Sam nie mialem kiedys najlepszego komputer ale odkad urzywalem CClener , fps powiekszyly sie :)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Opublikowano

Nikt nie pomyślał że to może być problemy launchera non-premium. Przy takim komputerze nic nie powinno być źle.

Ostatnim wyjściem zostaje ściągnąć minecraft demo i sprawdzić czy działa. Jak tak to oznacza że wina launchera ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...