Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mój minecraft ma mało fps'ów.

Grzegorzmon417

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Od jakiegoś czasu mam nowy (i lepszy) komputer, i chciałem sobie zagrać w mc. Samo znalezienie launcher'a do 1.6.2 to wyczyn,

ale udało mi się go znaleźć.

I tu się zaczęło... odpalam launcher, Update, menu głowne, które chodzi ledwo co idziemy dalej, tworzę świat (superpłaski do testu),

po jakichś 4-5min. świat się renderuje najpierw szaro wszędzie, a potem pokazał się ląd, przeszedłem kilka króków, coś jest nie tak,

patrzę F3, a tam 2-4 fps...

Od razu pobieram OptiFine, ustawiam jak najlepiej sie da, patrzę - to samo...

Podwyższam proces javy, pobieram wczesniejsze .net frameworki, oczyszczam CCleaner'em, reinstalowałem mc, aktualizowałem stery, i wciąż jest to 2-4 fps...

No i jeszczę pragnę zauważyć, że Heroes V, Age of Empires III czy np. LoL działa bez zarzutu...

Nie wiem co mam zrobić i prosże was o pomoc...

Pozdrawiam :D

Parametry mojego kompa:

2x3ghz procesor, 4gb Ram, Intel G41 Express Chipset, Intel GMA X4500 graphics

Opublikowano

Język Angielski ustaw, (doda Ci z 60fps) w opcjach gdy wgrasz Optifine, wchodzisz w Video Settings-----> Animations -----> I klikasz ALL OFF. Mi tak dało z 30fps na 250fps :)

Proszę Ściągnijcie Mi te 20% :) Będę Grzecznym Chłopcem

Opublikowano

@Proxoello Reinstallowałem chyba z 10 razy

@zyczu2 wciąż mam Angielski ustawiony, nic nie dało

@MaQiu Ustawiłem najbardziej beznadziejnie (co chodzi o grafikę) jak się da i nic...

@Exemu Mam najnowszą ._.

@up Mam OptiFine najnowszy, i tu nie chodzi ani o launcher ani o ram

I jeszcze takie info: nie mogę przywisać mu więcej jak 1200mb ramu (choć mam 4gb)

Opublikowano

Nie możesz przypisać więcej RAM-u?
Spróbuj ściągnąć MagicLaunchera (wpisz bylejakie dane), kliknij "Setup" u góry wybież swoją wersję z "versions" (nie może to być forge) tu sobie zainstaluj jakie tam chcesz mody klikając tylko add i daj ścieżkę dostępu.
Obok zakładki Mods kliknij Advanced i tam będziesz miał ramkę do przypisywania ramu.
Nie trzeba dodawać równo (np.512,1024..) - można np. 3213

Potem kliknij Login i daj dalsze wnioski z FPS'ów.

Opublikowano

Jaki i ilu bitowy masz system?

Twój problem może powodować nieodpowiednia wersja javy.

Poza tym podczas gry w Minecraft'a masz włączone jakieś programy w tle?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Sproboj wyczyscic calkowicie rejestr ze zbednych plikow i zaktualizuj jave, poza tym jezeli masz 64 bitowy system to on czasami sie tak pierdzieli
ze spadaja masakrycznie fpsy nie tylko w grach komputerowych, ale i podwyzszaja sie czasami pingi w grach typu haxball czy cokolwiek innego.

random.jpg

Opublikowano

@Krzycho27 Mam Winxp 32bit, Javę mam 7 update 25, a że jestem świeżo po formacie dysku to mam Przez cały czas aktualizace automatyczne i wołał żebym Uaktywnił Windowsa (Co już zrobiłem)

@Duże_Pe Ok wyczyszczę

A może brak Antywirusa coś robi? (Dopiero się zorientowałem :D)

Opublikowano

@Krzycho27 Mam Winxp 32bit, Javę mam 7 update 25, a że jestem świeżo po formacie dysku to mam Przez cały czas aktualizace automatyczne i wołał żebym Uaktywnił Windowsa (Co już zrobiłem)

@Duże_Pe Ok wyczyszczę

A może brak Antywirusa coś robi? (Dopiero się zorientowałem :D)

W sumie sproboj anulowac wszystko w wirku, a jezeli dalej bedzie problem to odblokuj porty w routerze.

random.jpg

Opublikowano

Pobierz optifine wyłącz wszystkie animacje.

Daj rendering na minimum.

Ustaw w opcjach optifine Performances : MaxFPS

Graphics : na Fast

Wyczyść komputer.

Opublikowano

@PabeL37 Miałem wcześniej optifine'a i tak zrobiłem, i przeczyściłem go... Taki sam efekt

@Twister159 2x3ghz procesor, 4gb Ram, Intel G41 Express Chipset (to chyba wszystko co chodzi o grafę)

Chipset to chipset, procesor to procesor, grafiki nie podałeś :/

MODERATORZE, ZANIM ZAMKNIESZ TEMAT/DASZ PUNKTY LUB ZROBISZ COKOLWIEK Z MOIMI POSTAMI/TEMATAMI NAJPIERW NAPISZ CO JEST ŹLE, A JA TO EW. POPRAWIĘ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...