Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czasami nie działają mi niektóre strony www pomocy

likus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto mój zestaw:

CPU:Intel Core i3-3220
RAM: Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9
MOBO:Gigabyte GA-B75M-D2V
GPU: Sapphire ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bit
HDD:Seagate 500GB SATA3
PSU: Corsair VS Series 450W
Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST
CASE: SilentiumPC Brutus 410
System: Windows8
Mam internet wolny jak na te czasy bo zaledwie 3Mb
Jakieś 2 dni temu około pierwszej/drugiej w nocy na ułamek sekundy jakimś cudem rozłączył mi się internet niestety odczułem to w grze combat arms ponieważ mapa mi się zacięła i wyrzuciło mnie z rundy ale również wyskoczyło mi w grze seafight na mapie morza okienko z napisem "Serwer gry niedostępny"(albo coś takiego nie pamiętam dokładnie) i dwie opcje połącz lub anuluj ale to mało ważne głównie chodzi mi o to że po tym właściwie nawet nie sekundowym rozłączeniu internetu(z nieznanego mi powodu się rozłączył) nie działały mi niektóre strony internetowe te najczęściej odwiedzane np: seafight.pl, youtube.pl, google.pl gdy chciałem wejść na którą z tych stron na jakiej kol wiek przeglądarce wyskakiwał mi błąd tak jakbym nie miał internetu a na gogle chrome strona niedostępna(czy coś takiego nie jestem pewien) i dwie opcje odśwież lub więcej i tam miałem takie 3 porady sprawdzić czy kabel sieciowy jest podłączony sprawdzić czy nie mam ustawionego serwera proxy itd.
Ostatnio zdarzyło mi się to jakieś 2 tygodnie temu też w nocy w okolicach drugiej/trzeciej.
W obu tych przypadkach już rano(okolice ósmej/dziewiątej) wszystkie te strony działały normalnie(włączały się i nie wyskakiwały żadne błędy)
Czego może to być wina pomożecie coś na to?
Głównie chodzi mi o tego przyczynę.
334qlo8.jpg
Opublikowano

Jeśli masz router to proponuję go po prostu zresetować. Jeśli to komputer sprawdził bym dwie opcje

nr: otwórz wiersz poleceń i wpisz w nim polecenie ( ping nazwa_strony ) jeśli serwer odpowiada to ok jeśli nie to znaczy że coś jest nie tak.

nr2: Zresetował kartę sieciową czyli wyłączył i włączył, przez menedżer urządzeń.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli masz router to zrestartuj go do ustawień fabrycznych i skonfiguruj od początku. Spróbuj wszystko wyłączyć i włączyć. Poczekaj 2-3 dni jeśli problem nie zniknie pisz dalej.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

te strony normalnie mi działają tylko jak na razie 2 razy nie działały w tych godzinach mniewiecej 2 lub 3 w nocy

a co do wiersza poleceń to robiłem to i serwer nie odpowiadał z tego co pamiętam to czas połączenia upłynął czy coś takiego

a i nie mam rutera a to z kartą sieciową robiłem jak mi te strony nie-odpowiadały ale nic nie pomogło

334qlo8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...