Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sąd itp? :D

NemantiS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko może ktoś się zna na polskim prawie :D

Ostatnio wracając z imprezy nawaleni z kumplami w czwórkę :D rozwaliliśmy troche czyjegoś mienia o wartości nie przekraczającej 250 złoty :)

Czy jeżeli się nie przyznamy, a nie udowodnią nam tego filmem lub świadkami czy coś, to czy dalej grozi nam wezwanie do sądu ?

Opublikowano

Too git było późno w nocy raczej nikt nie widział :D gorzej jak ktoś z bloku film nagrał :D a jeśli byłby film ale nie było by widać twarzy to co? :D

Poza tym jeżeli powiedzą że mają dowody na to że to my, to muszą nam je pokazać, tak?

Opublikowano

Nic wam nie zrobia jak nikt tego nie widzial :) nie martw sie, tylko nie ryzykuj w przyszlosci .

Opublikowano

:D noo to ulżyło. Ja bym w życiu nie ryzykował, tylko nawaleni byliśmy strasznie -.- Powiadacie, że jakby ktoś z bloku miał filmik nagrany komórką w nocy, to to za mało tak? :D

Opublikowano

tak też za mało , muszą być widoczne twarze , a osoba musi z dowodem założyć wam sprawe sądową , komu chce się w takie rzeczy bawić.

Opublikowano

Art. 124. & 1. Kto cudzą rzecz umyślnie niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku jeżeli szkoda nie przekracza 250 zł, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Aczkolwiek jeśli twierdzisz, że wam tego raczej nie udowodnią to niestety, zawsze ktoś może znaleźć z policji ten temat tutaj i jednak odpowiecie za to (żart). :D

Opublikowano

Noo to uspokoiliście :D co do tego czynu to ja nawet nie pamiętam bo film mi się urwał xD tylko tyle co koledzy odpowiedzieli :D

Opublikowano

Bez dowodu nie mają prawa. Ale się nie zdziw, jak ja wyzywałam nauczycieli, i nawet dowodów nie było, to mnie do sądu pozwali. starsi zawsze mają racje, nawet jak jedna osoba cie zauważyła, to szykuj się na coś poważniejszego ;)

Opublikowano

Wróć na miejsce i oddaj poszkodowanemu kase za szkody. Ja nie chciałbym by mi gnoje rozjebiali coś i spierdolili.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Teraz mają dowód. Sam się przyznałeś.

Tak serio to tak jak @Up. Wróciłbym tam, przeprosił, oddał kasę. Pomyśl jak ty byś się czuł jak ktoś by Ci coś rozjebał, a potem sobie uciekł.

Opublikowano

Bardzo szlacheckie... ale żyjemy w polsce więc to nie realne, niech się sąsiad cieszy że nie wrócili i mu nie wpier... bo płot im przeszkodził w powrocie do domu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...