Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy uważasz, że masz bogaty zasób słownictwa?

84 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz, ?e masz bogaty zasób s?ownictwa?

• Tak
      53
    • Nie
      13
    • Nie wiem
      18

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, na polskim mam same 6 z wypracowan. Ogólnie moim jedynym błędem jest za dużo zaimkow i przyimkow typu ten, to, ta.

Opublikowano

Mnie natomiast bardzo irytuje wplatanie przez ludzi na siłę "mądrych słów" w każde zdanie, co niestety w wielu przypadkach kończy się stylistyczną i językową porażką. Nie wystarczy bogaty zasób słów. Słowa te należy jeszcze umieć zastosować w odpowiednim kontekście. Tyle na temat.

W ankiecie oczywiście zagłosowałam zgodnie ze swoim (siłą rzeczy subiektywnym) przekonaniem. Moje podejście do tego tematu diametralnie zmieniło się na studiach, gdzie już na pierwszych zajęciach próbowano studentom udowodnić (i w większości udowodniono), że nie wiedzą nic, a ich zasób słów jest żałosny (tutaj należy przytoczyć znane powiedzenie "wiem, że nic nie wiem").

#don't care

Opublikowano

Dużo czytam, niemniej uważam, iż zasób słów jakimi się posługuję mógłby być szerszy. Stawiałbym swoją osobę na poziomie lekko ponad średnią :)

Opublikowano

Nie, bo...nie, przy gimbazie ograniczam język, przy osobach "wyższych" natomiast go rozciągam więc mamy tutaj 2 strony medalu tutaj jestem a tutaj nie. ;p

[*]

Opublikowano

Sądzę iż mam lecz też nie posiadam zbytnio wielkigo lecz również nie małego zasobu słów

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Nie, bo...nie, przy gimbazie ograniczam język, przy osobach "wyższych" natomiast go rozciągam więc mamy tutaj 2 strony medalu tutaj jestem a tutaj nie. ;p

Ja też.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ogółem, bogaty mam. Tylko nie chce sie tego wykorzystywac i raczej napierdalam tylko skrótami ;]

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Ja mam bogaty zaslob slownictwa, jak bylem maly to czytalem wiele ksiazek i dzieki temu ;)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Jak się coś pisze to wiadomo, że jest nam łatwiej, ale tak na codzień to nie powiedziałbym, że mam bogaty zasób słownictwa.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...