Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa w barze UFO w GTA SA oraz BETA wersja GTA SA

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Każdy kto odwiedził bar UFO w GTA SA wie, że znajduje się w nim taka mapa:

gtasa_map_at_lil_probe_inn.jpg

I mam pytanie. Czy ta mapa kryje jakieś tajemnice ? Gdzieś słyszałem, że to mapa z bety GTA SA, ale czy to prawda ?

Może ktoś mógłby się wypowiedzieć na ten temat.

Kiedyś gdzieś słyszałem pogłoski na temat takiej wyspy którą twórcy gry wycięli z mapy i wyrzucili gdzieś daleko poza mapę. To prawda ? Idzie gdzieś daleko poza mapą odnaleść taką wyspę/lokację ?

Mam jeszcze pytanie w sprawie wersji beta GTA SA. Jest on może gdzieś do pobrania ? Słyszałem, że jest duzo różnić między wersją oficjalną a wersją BETA. Nie chcę żadnych modów które zmieniają GTA SA w betę, tylko czystą betę GTA SA.

Czytałem jeszcze, że BETA wyszła też na PS2. Ale w jakiej formie ? Można ją gdzieś kupić ? Czy była może tylko do pobrania ?

Opublikowano

Bety nie pobierzesz choć tak była zajebista :D. Na PS2 nie wyszła beta. Wyszła taka sama jak na kompa. Ta mapa nic nie robi po prostu jest to ''smaczek'' do pustyni. Powiastki o tej wyspie to są dla ludzi którzy wieżą w takie bzdety. Ponieważ czegoś takiego nie ma. Coś jeszcze? :D

Gość kamil40013
Opublikowano

Bety nie pobierzesz choć tak była zajebista :D. Na PS2 nie wyszła beta. Wyszła taka sama jak na kompa. Ta mapa nic nie robi po prostu jest to ''smaczek'' do pustyni. Powiastki o tej wyspie to są dla ludzi którzy wieżą w takie bzdety. Ponieważ czegoś takiego nie ma. Coś jeszcze? :D

Skoro była zajebista to znaczy, że kiedyś była ? I nie przetrwała do dzisiaj ? Znikła ?

Cytat z innego forum dotyczący bety

Beta była znacznie lepsza oczko.png

Należy jednak zaznaczyć, że dotyczyła tylko wersji na PS2. Mam kilka

beta modów na PC, z których wybieram tylko te funkcje, które są

potwierdzone oficjalnymi screenshotami lub wideoklipami.

Na youtube możemy znaleść też film który przedstawiam let's play z wersji beta na PS2

Jeszcze na youtube i na innych forach jest pokazywane jak porównują tą mapę z UFO z tą oficjalna mapą mówiąc, że ta mapa z ufo jest mapą jest z bety. Czyli ta mapa jest tak tam bez żadnego powodu ?

Opublikowano

Tak mapa jest dla klimatu LV jak pisałem. Była zajebista znaczy o to, że na YT masz Let's Play z Bety ponieważ jest możliwość pobrania misji z Bety i zagrania w nie. Wiem, że jest albo była ta możliwość. Nawet nie pytaj bo nie wiem gdzie pobrać xD. Lecz samej bety nie załatwisz.

Opublikowano

Tak, są to mapy z wersji Beta(popatrzmy na miejscowość w lewym, górnym rogu mapy - jest tam dodatkowo wyspa(ale nie ma portu)).

Bety już nigdzie nie kupisz,ale z tego co widziałem w necie spokojnie zobaczysz na różnych serwisach z "filmikami" jak ona wyglądała :) Np. ,że pod czas misji Big Bear wychodził z domu,Big Smoke oraz Sweet inaczej wyglądali i wiele innych(np. bronie z GTA VC).

Nie wiem czy to prawda, czy nie... ale zaznaczone są w niej miejsca w których być może "spotkamy UFO",ale to raczej bzdety.

Chyba na necie znajdziesz taki mod z możliwością teleportowania się do lokacji np. tej z misji, co lecimy do Liberty City(tej z GTA III oraz GTA IV) :P

Opublikowano

Sam kiedys myslalem ze ta mapa do czegos prowadzi, a to jedynie dodatek do gry. W sumie jedyna zaginiona wyspa to ta wyzej, oraz kilka innych bugow, ktore sie pojawiaja w grze.

random.jpg

Gość kamil40013
Opublikowano

Sam kiedys myslalem ze ta mapa do czegos prowadzi, a to jedynie dodatek do gry. W sumie jedyna zaginiona wyspa to ta wyzej, oraz kilka innych bugow, ktore sie pojawiaja w grze.

Inne bugi czyli jakie ? Są jeszcze jakieś dodatkowe ukryte lokalizacje ?

Czy rockstar wypowiedziało się na temat libety city ? Trochę dziwna sprawa z tą lokacją.

Opublikowano

Libery City istnieje przecież jesteś tam w jednej z misji .. To jest traktowane jako interior. Tak samo możesz TP się do interioru Lotniska w pierwszej Cutscence z CJ :P

Gość kamil40013
Opublikowano

Z tego co widzę tych ineriorów jest więcej. Jakby ktoś chciał to podaje link do listy interiorów w GTA SA

http://weedarr.wikidot.com/interior

Ciekawie mnie czy Rockstar trzymie gdzieś na dyskach, build'y tych wszytskich wersji jakie stworzyli. Być może kiedyś nam je udostępnią, ale wątpię.

Opublikowano

Z tego co widzę tych ineriorów jest więcej. Jakby ktoś chciał to podaje link do listy interiorów w GTA SA

http://weedarr.wikidot.com/interior

Ciekawie mnie czy Rockstar trzymie gdzieś na dyskach, build'y tych wszytskich wersji jakie stworzyli. Być może kiedyś nam je udostępnią, ale wątpię.

"Od tak" raczej nie udostępnią :)

Ale może pod koniec serii GTA? A co do pytania to tak, raczej to wszystko gdzieś trzymają.

Ostatnio ściągałem sobie trainer do gry i znalazłem fajne interiory m.i. co ten pan podał. Ale patrzcie ludzie... gra 8 lat - a nadal zadziwia.

Jeżeli ktoś chciałby zwiedzić LC(a poza barem jak wiemy nie ma twardej teksturki) proszę pisać na PW to podam id serwer'a i umówimy się mniej wiecej w jakich godzinach to pokaże tj. będzie można sobie tam "prawie" swobodnie polatać.

Gość kamil40013
Opublikowano

"Od tak" raczej nie udostępnią :)

Ale może pod koniec serii GTA? A co do pytania to tak, raczej to wszystko gdzieś trzymają.

Ostatnio ściągałem sobie trainer do gry i znalazłem fajne interiory m.i. co ten pan podał. Ale patrzcie ludzie... gra 8 lat - a nadal zadziwia.

Jeżeli ktoś chciałby zwiedzić LC(a poza barem jak wiemy nie ma twardej teksturki) proszę pisać na PW to podam id serwer'a i umówimy się mniej wiecej w jakich godzinach to pokaże tj. będzie można sobie tam "prawie" swobodnie polatać.

Koniec serii ? Myślisz, że Rockstar zrezygnuje z tak dobrej marki ?

Ciekawe ile jest jeszcze takich nieodkrytych tajemnic w GTA SA.

Opublikowano

Koniec serii ? Myślisz, że Rockstar zrezygnuje z tak dobrej marki ?

Ciekawe ile jest jeszcze takich nieodkrytych tajemnic w GTA SA.

Koniec serii kiedyś musi być :) Podobno GTA V jest tym końcem, ale nie jest to do "końca" potwierdzone info, także może będzie GTA VI ale i tak w to wątpię. Może zajmą się potem robieniem płatnych dodatków do serii GTA ? Takie coś jak The Ballad of Gay Tony tylko ,że do GTA SA, myślę ,że byłoby to ciekawe :P

Tajemnic w GTA SA na 100% jest dużo, popatrz na YouTube'ie ,że jest tego setki niektórzy robią z tajemnic serie(sięgające nawet po 60 odcinków!), a ile jest nie odkrytych?Nie wiem.

Ale wiem to ,że ta część GTA(tj. SA) jest najbardziej tajemniczą, bo w GTA IV jak na teraz odkrytych jest tego mniej(ale może to wina tego ,że IV'órka jest nowsza?)

Gość kamil40013
Opublikowano

A te mody które niby zmieniają GTA SA w GTA SA Beta to na jakiej zasadzie działają ? Chyba muszą korzystać z plikach z bety SA co nie ? Więc moderzy mają dostęp do GTA SA Beta.

Opublikowano

A te mody które niby zmieniają GTA SA w GTA SA Beta to na jakiej zasadzie działają ? Chyba muszą korzystać z plikach z bety SA co nie ? Więc moderzy mają dostęp do GTA SA Beta.

Nie działają na plikach bety,tylko imitują i zmieniają(jak zwykłe mody) różne rzeczy, w tym przypadku takie jak były w Beta'cie. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma żadnej ukrytej wyspy.

Temu panu nie chodziło o wyspę jako faktycznie wyspę, tylko o interior typu Liberty City - które występuje w GTA III oraz GTA IV :)

Można tam dolecieć tylko w jednej z ostatnich misji albo używając Trainer'ów do TP się na dane lokacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...