Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier (2500zł) i dlaczego?

GeleX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Znalazłem na tym oto forum parę zestawów do złożenia polecanych przez was.

Chciałbym wiedzieć, DLACZEGO wybralibyście przykładowo taki zestaw:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73501&s=70166&s=40906&s=73693&s=72810&s=73969&s=77392&s=63363

lub jakikolwiek inny w cenie do 2500zł.
Chodzi mi o to, dlaczego np. zmodyfikowana i5, a nie i7? Muszę mieć argumenty, bo tata chce kupić nowego kompa i kazał mi zebrać części i powiedzieć, dlaczego je wybrałem.

Bardzo proszę o pomoc, nagrodzę lajkami oraz 5'teczkami w profilu.

Możecie też podać inne zestawy i napisać dlaczego one!

Brak sygnatury. :3

Opublikowano

i5 vs i7 w grach to to samo, i7 bierzesz tylko do renderu albo innych tego typu obliczeń

Masz tam cichy i dobry zasilacz z certyfikatem 80 plus, płytę która umożliwi lekkie podkręcenie procesora (kilkaset MHz) przewiewną obudowę jak na taki budżet oraz kartę która pociągnie wszystkie gierki na max ustawieniach.

Wystarczy ? :p

Opublikowano

Bardzo dobre opisy, ale prosiłbym o coś bardziej w stylu:

Jaka jest możliwość ceny do możliwości, czy nie opłaca się trochę wydać na kartę graf. lepszą i pójdą gierki na lepszych ustawieniach.

Masz tam cichy i dobry zasilacz z certyfikatem 80 plus, płytę która umożliwi lekkie podkręcenie procesora (kilkaset MHz) przewiewną obudowę jak na taki budżet oraz kartę która pociągnie wszystkie gierki na max ustawieniach.

I czy naprawdę ten GTX 660 da radę dla WSZYSTKICH GIER NA MAX? Bo coś mi się nie chce wierzyć. I widziałem coś takiego, że są przerobione różne płyty główne itp. i mają jakieś dopiski (to chyba firma je produkująca).
Czy ten zestaw ją posiada, bo takie są podobno dużo lepsze. Sorry za moje nieobeznanie. :c

Brak sygnatury. :3

Opublikowano

I widziałem coś takiego, że są przerobione różne płyty główne

? o.O

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77392&s=70166&s=56456&s=73501&s=73693&s=72810&s=74072&s=63363

Proszę - tu masz z dostępnymi RAM-ami. Najlepszy zestaw, jaki dostaniesz w tej cenie.

GTX660Ti da radę na Ultra, ale bez detali.

Płyta główna pozwoli na niewielkie podbicie taktów procesora.

Opublikowano

nie opłaca się wydać więcej na kartę ponieważ wtedy trzeba by pogorszyć procesor i karta była by ograniczana, na ultra da rade we wszystko pograć ale mam wątpliwości co do crysisa 3 i metra last light ale one na high co najmniej pójdą też :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...