Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do grania i szkoły za 3 tys! Warto?

KristoferPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Mam w planach kupić nowy laptop za +/- 3tys upatrzyłem sobie lenovo:

http://allegro.pl/lenovo-g580-i7-3632qm-16gb-1tb-gt635-2gb-win-8-i3403427310.html

Procek : Intel® Core™ i7-3632QM 4 x 2.20GHz

Turbo Boost 8 x 3.20GHz
Intel Ivy Bridge
6MB Pamięci Cache

Ram : 16GB DDR3 1333MHz

Dysk : 1000GB SATA II

Karta graficzna : NVIDIA® GeForceGT635M
+ Intel HD4000
Pamięć własna
2GB
Obsługa DirectX 11

Czekam na odpowiedzi!

Pozdrawiam Kristof3rPL!

PS: Co znaczy np 4 x 2.20 GHz?

sygnanampc2.png

Opublikowano

W sumie procesor niezły, karta graficzna w porządku. Myślę, że możesz kupić do takiego codziennego użytku i do gier będzie w sam raz.

Opublikowano

Najlepiej się poradź ekspertów z działu komputery, a z mojej strony powiem, że żaden laptop nie jest dobry do grania, nawet o takich parametrach.

Opublikowano

@Knife. , Bozydar12

Gdybym nie musiał nie kupował bym laptopa ,lecz za rok ide do średniej ,a pc'ta nie wezmę na placy i nie będę go targał co tydzień...

Wiadomo pc'et do gry to jest to ,bo można domontować dodatkowe chłodzenie, dodać ram, edytować, poprostu jest modularny ,ale

kumpel mi mówił ,ze ten lapek jest też modularny ,ale jaka prawda to nie wiem.

@Fev

Dlaczego niby ten jest lepszy ma ,aż o 12GB ram mniej i jest o 300 zł droższy ?

Niby podświetlana klawiatura i matowa obudowa ,ale na normalnej gram już z 7 lat
i nie potrzeba mi takich bajerów , a matowa obudowa to dobry bajer ,ale nie będe

zamieniał obudowy za 12 GB ram..

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

sygnanampc2.png

Opublikowano

Słaby ten lapek z tematu, badziewna grafika jak do gier. Bierz Lenovo Y580, w tej cenie może będzie z i5/i7 + 8gb ram

Opublikowano

Słaby ten lapek z tematu, badziewna grafika jak do gier. Bierz Lenovo Y580, w tej cenie może będzie z i5/i7 + 8gb ram

Bardzo mnie ciekawi to co napisałeś , widzę ,ze nawet nie zobaczyłeś co tam jest ... ten lapek w temacie ma grafike 2gb procka i7 i 16 gb ram ,ale spoko

jeśli brałbym y580 brałbym:

http://allegro.pl/lenovo-y580-i7-3630qm-16gb-640-gtx660-2gb-sniper-2-i3377518059.html
sygnanampc2.png

Opublikowano

Bardzo mnie ciekawi to co napisałeś , widzę ,ze nawet nie zobaczyłeś co tam jest ...

Jak znawca to na moda startuj i nie zakładaj tematów z takimi pytaniami. GT635 to złom do gier, odpali Ci nowsze produkcje ledwo na średnich detalach. Cieszy mnie fakt że ma 16gb ram, gdybyś coś renderował lub zajmował się skomplikowanymi obliczeniami (tj. procesor) to może by się przydało, do gier 4-8GB to max.

Opublikowano

Jak znawca to na moda startuj i nie zakładaj tematów z takimi pytaniami. GT635 to złom do gier, odpali Ci nowsze produkcje ledwo na średnich detalach. Cieszy mnie fakt że ma 16gb ram, gdybyś coś renderował lub zajmował się skomplikowanymi obliczeniami (tj. procesor) to może by się przydało, do gier 4-8GB to max.

Spoko sorry ,niepotrzebnie pisze coś do kogoś kto ma moda w dziale komputery ,czyli brać tego lapka :

http://allegro.pl/lenovo-y580-i7-3630qm-16gb-640-gtx660-2gb-sniper-2-i3377518059.html

Grafika: GTX660M

Procek: i7 4x2.4

Ram: 16GB

Dysk: 640GB (Mam dysk zew. 1TB więc)

sygnanampc2.png

Opublikowano

PS: Co znaczy np 4 x 2.20 GHz?

Gdy masz procesor, u Ciebie 4 x 2.20 Ghz To znaczy ze kazdy z 4 rdzeni ma po 2.20 Ghz, im więcej rdzeni tym wieksza moc, oczywiście mogą być różne ilości Ghz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...