Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czym grać na rankedzie w bronzie I

kruk392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi o to że nie wiem czym najlepiej carrować bo zazwyczaj jak zaczynam rankeda to trafiaja się trolle tzw np: i mid or troll .... noi czasami jest tak że koleś wogule nie ogarnia i pierwszy raz gra ta postacia na midzie sfeeduje i koniec gry nie chce flejmować ale tak zazwyczaj jest i co poradzic ehh :/ .Moim zdaniem ten system dobierania jest nie sluszny mam kolege co zazwyczaj feeduje i prawie nic nie ogarnia z tej gry gra chyba od miesiaca nadal lata jedynie za killami wiecie o co chodzi :P i go po 10 ranedach wywalilo do srebra 4 i logika tego systemu.

Opublikowano

I znowu..

Dla mnie brąz V-silverV to były 4 dni roboty.

Fizz, kassadin, taric, jungla.

Taki problem? Iść na supporta dać ADC 10killi i niech wygra to samo? Iść na jungle, oddać teamowi 10killi patrzeć jak LP wchodzą?, iść na mida fizzem/kassą nafeedować siędo 3/0 wygrać grę samemu?

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

I znowu..

Dla mnie brąz V-silverV to były 4 dni roboty.

Fizz, kassadin, taric, jungla.

Taki problem? Iść na supporta dać ADC 10killi i niech wygra to samo? Iść na jungle, oddać teamowi 10killi patrzeć jak LP wchodzą?, iść na mida fizzem/kassą nafeedować siędo 3/0 wygrać grę samemu?

Nie da się wygrać gry samemu... Graj tryndamere na jungli albo solo ma fajne uli może szybko pushnąć.

Opublikowano

polecam udyra na jungle ;) dobre ganki, stun i tarcza. Robisz sie pod tanka (co prawda ciężko kogoś nim zabić ALE), wbijasz na linie z W, stunujesz i cisniesz z R albo Q i ciagle stunujesz jak ucieka, potem to tylko sekunda i koleś leży, co prawda będziesz miał dużo asyst, mało killi, ale gre łatwo się wygra, bo jak trafisz na lamiącego junglera, to masz po grze, dlatego lepiej iść samemu. Jungler jest bardzo ważny, bo pomaga wszystkim liniom. Jak uda Ci się feednąć na początek, to reszta gry juz idzie z górki.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ja Ci mogę polecić Zed'a , pod koniec wojny możesz złapać takie feeda , że będziesz miał 4,5 k hp oraz 400 + ad i będziesz praktycznie nie do rozwalenia .

Opublikowano

Więc w "Brązie" to sie gra nawet takim op scierwem jak Darius czy Garen bo jak nawet ktoś wezmie konterpicka to i tak tego nie umie wykozystać.

Opublikowano

@ileś tam UP

Da się wygrać samemu :) Wystarczy ogarnięty Fizz i tyle.

Jest team fight idioci się bawią ja zabijam ADC APC idioci kogoś tam zabiją, (focus tank, zawsze focus tank..) i tyle, pingujesz 10000000000000000x ze wieża bić trzeba wszyscy. pushujecie i tyle.

Wystarczy na tyle ogarnąć sytuację żeby wybić ADC i APC.

A supportem sam wygrywasz grę tym bardzeij ;) Daj skończonemu kretynowi 10killi. Nawet człowiek gówno z 10 killami coś zrobi. + w TF healujesz kogoś stunujesz i tyle.

A jungla to jak support. dasz troszke killi i wygrają to sami ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Ludzie bronz jest jedyną dywizją która da się ogarnąć w 100% samemu, tzn. wbijasz solo na 5 i robisz pentę. Zwykłą katariną ogarniesz na spokojnie, nie potrafią tam ludzie przerywać jej ulta..

League of Legends

Opublikowano

@up

o ciekawe, podaj link do twojego lolkinga, z wielką chęcią zobacze twoje 100% win ratio.

A odnośnie tematu, graj tym czym lubisz grać. Weź ulubioną postać, bo taka narzucana przez innych nie ma sensu. Jak będziesz grał ulubioną postacią, to będziesz miał więcej frajdy z gry, i po jakimś czasie jak dobrze ogarniesz tą postać, będziesz częściej wygrywać. Nie odrazu będziesz mistrzem, i nie odrazu będziesz wszystko wygrywał, podstawą nie jest grana postać, ale trening.

Opublikowano

@up: Nie gram na bronzach by mieć 100% win ratio:)

Kiedyś dostałem tam konto na bronzie 5, zagrałem 2 mecze karatiną gdzie normalnie wgl. nie potrafie mida grać.

Ci ludzie nie potrafili nawet użyć stuna gdy katą się ultowało więc o czym my mówimy. Oczywiście nie wbijali w 5 na raz, tylko pierw 3 weszło np. a dopiero potem 2 podchodziło. Takie rozdrobnienie miażdzyło ich:)

League of Legends

Opublikowano

Ja polecam Ci iść fizzem na mida/topa, łatwo nim carrować gry.

Ostatnio zacząłem grać również teemo i nie jedną grę już nim wycarrowałem :D - Jego również ci polecam.

xcysiek_eune_105_3_logo.png

Opublikowano

Bierz picki z mocnym early/mid, np. Lee Sin. Wystarczy kilka dobrych ganków w early to przeciwnikowi odechciewa się grać i skończy surrenderem. Ewentualnie, jeśli nie lubisz taktyki z mocnym early/mid to dobrym wyborem może być też któryś z Hyper Carry, np. Trista, wtedy zgnieciesz nawet nafeedowanych przeciwników w late bez problemu.

Opublikowano

Ja mam smerfa w bronzie 3. Dzisiaj sobie z nudów wszedłem na to konto pograć rankedy. Zagrałem 2 gry i już seria do bronzu 2. Czuję się jakbym grał normale kontem 5 lvl. Gram ryzem [PSZYPADEG?] konto nie ma nawet run xD Tak jak up, musisz zgnoić przeciwnika do końca w early, to odechce mu się grać i da surra

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Fizz , Akali lub jakiś support (nie Blitz , bo wszyscy będą Cię flajmić , że nie trafisz z pulla) .

PS Pisze się "w ogóle" , a nie "wogule"

giphy.gif ­

Opublikowano

Nie da się wygrać gry samemu... Graj tryndamere na jungli albo solo ma fajne uli może szybko pushnąć.

Zdziwiłbyś się, w okolicach brąz III wygrywałem każdą grę katą / akali ze statami około 40/3/10 przy czym zawsze była jakaś penta/ quadra.

Tak jak pisałem wyżej to jeszcze graj dariusem / hecarimem.

Opublikowano

Ja mam smerfa w bronzie 3. Dzisiaj sobie z nudów wszedłem na to konto pograć rankedy. Zagrałem 2 gry i już seria do bronzu 2. Czuję się jakbym grał normale kontem 5 lvl. Gram ryzem [PSZYPADEG?] konto nie ma nawet run xD Tak jak up, musisz zgnoić przeciwnika do końca w early, to odechce mu się grać i da surra

Ok, pierwsza gra w serii wygrana:

1374154407-U416428.png

Dodaję żeby nie być gołosłowny, ryzem jak zaczniesz wychodzić z brązu to dojdziesz do diamentu xD

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo łatwo się gra Kennenem na midzie, koleś chce cie dobić z połową hp a ty wbijasz ulta i go sam turret rozwala w drobny mak. Z daleka gościa spamujesz q i ma pół hp. Najlepiej jak jungler jeszcze Ci gang robi :P

;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...