Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana karty graficznej

Shadowwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

postanowiłem zmienić swoją kartę graficzną z HD 7870 na GTX 660. Co sądzicie o moim wyborze ?

Dodam ,że kartę zmienić po prostu muszę ze względu jej ... wady fabryczne. Tak więc co sądzicie o 660 i jaki dystrybutor byłby najlepszy i dlaczego ?

Opublikowano

Nie miałeś 7870 nie wiesz czemu muszę zmienić :3 600 Ti jest ciut za drogi. Ale wracając od jakiej firmy kupić kartę i dlaczego ?

i5 2500k

SilentiumPC Deus G1

Opublikowano

Nie miałeś 7870 nie wiesz czemu muszę zmienić :3 600 Ti jest ciut za drogi. Ale wracając od jakiej firmy kupić kartę i dlaczego ?

i5 2500k

SilentiumPC Deus G1

O kochany, tak się składa, że akurat mam w swoim komputerku zamontowaną 7870 :*

Wracając do tematu: Dozbieraj do 660 ti ( 870zł?) i bedzie gites

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

A powiesz mi od jakiej firmy masz kartę ? Moja jest od Sapphire i przez cały czas jej posiadania zmagam się z problemem wyskakującego black screena, miałeś może pododobne problemy z karta ?

Opublikowano

W serwisie uznali że karta jest sprawna i nic nie mogę na to poradzić :/ Dlatego właśnie chciałbym zmienić kartę ale teraz boję sie jak ognia że nowa karta będzie miała kolejne błedy. Nie wiem jakiego producenta wybrać a wiem że dużo od niego zależy tak więc staram się wybrać najlepszego. Podobno gigabyte takze ma jakies problemy z freezami , wiecie cos o tym ?

Opublikowano

Jak ci nie chcą w serwisie przyjąć to wyślij bezpośrednio do oddziału Sapphire.

Zmiana biosu karty w większości przypadków eliminuję zjawisko black screena, ale nie zawsze.

Opublikowano

Black screen to nie jest problem od karty graficznej ! podaj całą specyfikacje twojego komputera

Opublikowano

lol w drugim pc zanim sprzedałem mialem też taką karte od sapphire i nigdy nie miałem problemu. Moze masz coś uszkodzone w płycie ?

Albo system ci sie sypie

mojasygnan.png

Opublikowano

i5 2500k

Asus P8P67 Pro

HD 7870

SilentiumPC Deus G1 600W

Wielu ludzi ma ten problem i jest to wina karty. Po jej wymianie podobno problem znika. Niestety serwis mi jej nie wymienił.

Pytanie do posiadaczy karty HD 7870 od Sapphire , czy macie w swojej karcie chłodzenie Dual-X ??

I pytanie do tych co mają 7870 od firmy innej niż Sapphire, czy występuje w was problem black screena ??

http://www.frazpc.pl/aktualnosci/922608,problemy-z-kartami-radeon-hd-7870-firmy-sapphire.html

Opublikowano

i5 2500k

Asus P8P67 Pro

HD 7870

SilentiumPC Deus G1 600W

Wielu ludzi ma ten problem i jest to wina karty. Po jej wymianie podobno problem znika. Niestety serwis mi jej nie wymienił.

Pytanie do posiadaczy karty HD 7870 od Sapphire , czy macie w swojej karcie chłodzenie Dual-X ??

I pytanie do tych co mają 7870 od firmy innej niż Sapphire, czy występuje w was problem black screena ??

http://www.frazpc.pl/aktualnosci/922608,problemy-z-kartami-radeon-hd-7870-firmy-sapphire.html

Tak, mam Dual-X i nie mam z tym problemów. Pytałeś, to odpowiadam

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...