Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana podzespołów w tej konfiguracji

er0l94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym usłyszeć wasze porady na temat zmiany "grafiki" czy też
procesora bo wydaje mi sie że karta nie wyrabia przez procesor

Płyta gł : GA 770T-D3L

Procesor : AMD Athlon II X2 250

Grafika : GeForce Gt 240 "512Mb"

Pamięć ram: 6gb

Zasilacz : 420 w >KLICK<

I czy z tą grafiką "GeForce GTX 650Ti" by wyrobił w grach na full detalach ?

I chce wydać tak ok 500 zl

graphic.png

Opublikowano

Z 650 ti będziesz grał w bf3 na ultra, ja mam athlona x2 255 i z hd 6670 na multi w wysokich / średnich (pomieszane) i rozdziałce 1360x768 mam stabilne 40 fps.

650ti jest dobrą kartą, ale przy twoim procku karta będzie sie dusić, do tej karty (z rodziny amd) bym włożył phenoma x4 955

Opublikowano

Z 650 ti będziesz grał w bf3 na ultra, ja mam athlona x2 255 i z hd 6670 na multi w wysokich / średnich (pomieszane) i rozdziałce 1360x768 mam stabilne 40 fps.

650ti jest dobrą kartą, ale przy twoim procku karta będzie sie dusić, do tej karty (z rodziny amd) bym włożył phenoma x4 955

Aktualnie też myślałem że 650ti będzie się przy athlonie x2 250 dusić

Tak wgl to myślałem o zakupie 650 ti i phenoma x4 black box "coś tam" Ale jestem bardzo ograniczony finansowo

Corsair 450w i gigabyte 7770

Nie od cb pierwszego słyszę zęby zmienić zasilacz :P a co do twojej propozycji bardzo ciekawa :D ale ja bardziej stoję za Geforce`ami

graphic.png

Opublikowano

Geforce ok to jedna z lepszych grafik jak dla mnie ale amd to jest konkurencja ( a i Amd ma trochę tańsze karty) ale zasilacz zmień jeśli nie chcesz chińskiej tandety, a do tego pożaru w domu ( koledze się przydarzyło wczoraj oo cała ściana osmolona hehe :)

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Geforce ok to jedna z lepszych grafik jak dla mnie ale amd to jest konkurencja ( a i Amd ma trochę tańsze karty) ale zasilacz zmień jeśli nie chcesz chińskiej tandety, a do tego pożaru w domu ( koledze się przydarzyło wczoraj oo cała ściana osmolona hehe :)

Już taki 2 zasilacz mam 1 się spalił w starym kompie ale bez pożaru :P

graphic.png

Opublikowano

Bóg jedyny wie co się może stać z tym komputer, z nową grafiką i starym zasilaczem :D Koniec tych farmazonów xD Pierw wymiana zasilacz, a dopiero potem możesz się zastanawiać nad kupnem gpu, cpu itd.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

nie wiem co to za sklep, ale jest kompletnie nieopłacalny. Każdy podzespół droższy o kilkanaście-kilkadziesią złotych. Po drugie ten zestaw za 2,5k to kompletnie nie opłacalny. Powinien tu być i5-3350p + gtx 660/660ti

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

nie wiem co to za sklep, ale jest kompletnie nieopłacalny. Każdy podzespół droższy o kilkanaście-kilkadziesią złotych. Po drugie ten zestaw za 2,5k to kompletnie nie opłacalny. Powinien tu być i5-3350p + gtx 660/660ti

1 . Ziom nie ogarniasz że nie wszyscy muszą mieć tyle pieniędzy co ty ? 660 chodzi ok 900zl a za ta kaes bym ogarną 2 lepsze karty a nie jakąś wyje*** w kosmos

2 . AMD są tańsze od inteli

graphic.png

Opublikowano

Tak serio to już rozkminiłem mały secik za 2.5 tys ale muszę ogarnąć kasę :P

>>> SCREEN <<<

Mega gowno ten komputer, nie kupuj go.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

1 . Ziom nie ogarniasz że nie wszyscy muszą mieć tyle pieniędzy co ty ? 660 chodzi ok 900zl a za ta kaes bym ogarną 2 lepsze karty a nie jakąś wyje*** w kosmos

2 . AMD są tańsze od inteli

haha z czym ty do mnie wyskakujesz? Mówisz zestaw za 2,5k to daję zestaw za 2,5k, a ty z pieniędzmi wylatujesz. Gtx 660 kosztuje 750 zł. A ten twój zestaw to chłam jakich mało.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...