Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do 800zl

sokecik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce sie was zapytac czy take czesci beda dobre : Zeby poszedl skyrim i devil may cry 4 :

Procesor Athlon X2 255 3.1 GHZ AM3-niestety obawiam się że na Skyrim będzie mało, tu dałbym min. jakiegoś Phenoma II np. 550/555BE
Karta Graficzna MSI GeForce GT 440 1GB DDR3-Do Skyrim min. gts450/HD5750 a i to FHD+high
Zasilacz 500w Firmy LOGIC-czarna lista
Płyta główna MSI 760GM-P33-Płyta 4 liter nie urywa no i max. TDP 95W.
Dobra przysiadłem i stworzyłem coś takiego, jak coś nie tak to mnie poprawcie.
Procesor
AMD-bo można moim zdaniem kupić taniej, a jak uda się kupić tego 555BE i odblokować 2 rdzenie ( w sumie 4), to będzie wtedy wydajność 955 (X2 555=955 z zablokowanymi rdzeniami)
Pytanie tylko czy się uda, niestety stabilne procesory dosyć szybko schodzą bo oferują stosunkową duzą wydajność, za rozsądne pieniądze. Procesor to koszt tak do 150zł(niepewny na zasadzie ryzyk fizyk), pow. 200zł (pewne 4 rdzenie)
Jeszcze jedno do tego procesora należałoby doliczyć chłodzenie za ok 50zł-60zł(przynajmniej), czasmi jednka jest sprzedawane w zestawi więc to zależy jak się trafi.
Ważna jest też płyta. Czasami jak sprzedający pisze że na płycie Msi nie udało mu się odblokować, to warto wziąć np. Asusa, a nuż uda się odblokować i będzie stabilnie.
VGA
jak widać min. to GTS450
GT440 vs. GTS 450 gts bije gt440 o dużo. Koszt GTS450/HD5750/5770 szukałbym do 200zł-220zł
Dodatkowo trzeba wziąc pod uwagę, że będzie gorszy procesor niż w testach.
Myślę jednak, że w niższych rozdzielczościach niż FHD powinno wszystko działać.
Zasilacz
Do takiego zestawu dawałbym min.450W firmowego (Chieftec, Fortron, Corsair itp.) ok. 70-80zł nawet z GTS dałbym 500W
Coś nie z czarnej listy
Płyta główna:
Może np. Asusa M5A78L-M LX
A dodatkowo można włożyć do niej nawet FX-6300 (jak będą po 200zł), tak wiem zero chłodzenia sekcji zasilania, TDP max95W, ale jedziemy po kosztach, a w opisie z linku wychodzi że wcale nie jest taka zła.
Poprawcie mnie jak coś źle.
No i okazuje się że kolega sokecik ma 800-1000zł. Dodatkowo ma obudowę, napęd i dysk.
Z powyższymi częściami przy dobrych wiatrach powinien się wyrobić do nawet 900zł.
A do 1000zł to zaproponowąłbym mu nowego g2020+nowa płyta+nowy ram+używany zasilacz 450W+używane VGA HD5770 lub wyżej, tak szybko licząc to 220+200+130=550 na zasilacz i VGA zostaje 450zł (zasilacz używany 100zł, VGA-350zł-> to może być nawet 7750).
Co wy na to?
Opublikowano

Od kilku miechów spamisz w tym dziale, że chcesz kupić części, dostajesz propozycje części a ty zamiast kupić to tworzysz nowe tematy z częściami gównianymi które Ty znalazłeś. Jeśli wiesz lepiej to po co tu piszesz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...