Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ban za "GG, EASY"?

saints

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dziś mi koleś napiasł po wygranym meczu że mam bana za "easy".

Poczytałem sobie na forach i serio za to banują jako obraza.

Więc skoro dostane za to bana, to na jaki czas? Mogę licz na ub jeśli im napiszę że nie słyszałem o tym czy coś?

To mój pierwszy ban bedzie za obraze, a drugi ogólnie w grze.

Opublikowano

nie, nie znanie regulaminu nie zwalnia z braku odpowiedzialności (tzn. to, że nie znasz regulaminu nie zwalnia Cie z odpowiedzialności) to tak jakbyś zabił 2 człowieka i powiedział przed sądem, że nie wiedziałeś, że nie można zabijać.

@edit...

Zapomniałbym, zapewne Netrodal na warna xdd

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Sam reportuje idiotow ktorzy pisza "easy" po grach. ;] dostaje sie normalnie bana tak jak za flame

Opublikowano

Ostatnio usłyszałem właśnie, że za napisanie GG easy jest report :p. Ja czasem pisze gg easy ale to tylko wtedy jak ktos mnie zdenerwuje bo myśli że jest fajnya przegra :D

bulwaaxd_eune_22_4_logo.png

Opublikowano

Nie panikuj. Pierwszy ban na 1 dzień. I tak pewnie w ogóle to oleją, albo dadzą ostrzeżenie, jeśli miałeś już sporo raportów za obrazę.

I trochę respektu dla innych graczy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Easy = brak tolerancji wobec drugiego gracza brak respektu wygrałeś czujeś się lepszy myślisz że od TEGO ci jaja urosną nie sądzę :3

Opublikowano

Czas to już zależnie od tego który raz jesteś karany za to, standardowo na początku dostajesz okienko z ostrzeżeniem że twoje zachowanie jest złe etc. Ale pamiętaj, że bez odpowiedniej ilości raportów ta sprawa w ogóle nie zostanie poruszona, jeśli zreportował cię tylko ten koleś to nic ci nie grozi, no chyba że przez 2-3 gry dostawałeś w każdej raporta lub kilka raportów z tym samym lub podobnym powodem. Szansa na bana jest więc w ogóle bardzo mała w twoim przypadku.

A co do UB, to Trybunał nie cofnie takiego bana nawet po napisaniu odwołania, bo nieznajomość prawa szkodzi. A właściwie to i tak taki ban wcześniej się skończy, zanim dostaniesz odpowiedź od Riotu, wiec odwoływanie się praktycznie nie ma sensu.

Opublikowano

Czas to już zależnie od tego który raz jesteś karany za to, standardowo na początku dostajesz okienko z ostrzeżeniem że twoje zachowanie jest złe etc. Ale pamiętaj, że bez odpowiedniej ilości raportów ta sprawa w ogóle nie zostanie poruszona, jeśli zreportował cię tylko ten koleś to nic ci nie grozi, no chyba że przez 2-3 gry dostawałeś w każdej raporta lub kilka raportów z tym samym lub podobnym powodem. Szansa na bana jest więc w ogóle bardzo mała w twoim przypadku.

A co do UB, to Trybunał nie cofnie takiego bana nawet po napisaniu odwołania, bo nieznajomość prawa szkodzi. A właściwie to i tak taki ban wcześniej się skończy, zanim dostaniesz odpowiedź od Riotu, wiec odwoływanie się praktycznie nie ma sensu.

Zależy na ile by dostał takiego bana, bo odpisują bardzo szybko (przynajmniej mi bo sam pisałem odwołanie, niestety bez pożądanego skutku).

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Ci moderatorzy to naprawdę gówno wiedzą, kto im go dał

Bana nie dostaniesz od razu, najpierw są blokady na czat. Co 4 minuty możesz wysłać chyba wiadomość. I tak na ileś meczy

Opublikowano

Siema, dziś mi koleś napiasł po wygranym meczu że mam bana za "easy".

Poczytałem sobie na forach i serio za to banują jako obraza.

Więc skoro dostane za to bana, to na jaki czas? Mogę licz na ub jeśli im napiszę że nie słyszałem o tym czy coś?

To mój pierwszy ban bedzie za obraze, a drugi ogólnie w grze.

y... zajebałem człowieka, czy uniewinnią mnie jak im powiem że nie słyszałem że nie można?

Za to jest ban jak za normalną obrazę. Długość bana zależy od tego czy byłeś wcześniej banowany. możesz dostać np. 3/7/14/dni i do perma (chyba :D ) ew. zamiast bana to ostrzeżenie

Opublikowano

Ci moderatorzy to naprawdę gówno wiedzą, kto im go dał

Bana nie dostaniesz od razu, najpierw są blokady na czat. Co 4 minuty możesz wysłać chyba wiadomość. I tak na ileś meczy

Miałem tak z 2 razy ;] Działa to tak jak z np. ultimate akali. Co 4 minuty doładowuje ci 1 możliwość napisania czegoś na chacie. Maks jest chyba 5. Na początku gry masz do wykorzystania chyba 3 wiadomości.

21515.jpg

Opublikowano

Żeby dostać bana (trafić do trybunału) musiałbyś być reportowany wiele razy. Jak Cie raz zreportuje to bana nie dostaniesz ;), ale sam nienawidzę prosów którzy piszą ,,gg easy", odrazu mnie to wkur*ia i reportuje. Dlatego, proszę Cię, nie pisz tak. Trochę szacunku dla przeciwnika.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ja tak pisze po każdym meczu od dość dawna i nie dostałem ani jednego ostrzeżenia, więc chyba gadacie głupoty.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

^^ Mi również się tak wydaje pisze tak co wygrana mam 2x 30lv i zero reportów z tego powodu. zero ostrzeżeń.Choć wytłumaczyliście tu żeby mieć szacunek do przeciwnika ponieważ to może kogoś urazić więc przestaje tak pisać :)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Ja widząc osobę która pisze "GG Easy" lub "Easy" odrazu reportuje...

Opublikowano

Napisanie "easy" faktycznie może równać się z obrazą , lekceważeniem , wyśmiewaniem przeciwników , ale ban góra 24h ;)

giphy.gif ­

Opublikowano

Napisanie "easy" faktycznie może równać się z obrazą , lekceważeniem , wyśmiewaniem przeciwników , ale ban góra 24h ;)

skąd niby takie info? Obraza to obraza.

Opublikowano

Jest to b. hamskie i jestem za tym żeby za to banować ale będzie to tak jak jest kolejność ,czyli jeśli nie miałeś bana to upomnienie i potem 1 dzień itp itp .

Opublikowano

Ja tak pisze po każdym meczu od dość dawna i nie dostałem ani jednego ostrzeżenia, więc chyba gadacie głupoty.

W Bronzie II to sobie możesz pisać.

PS. Zapomniałeś dokończyć run na AD:).

@Topic: Ja pare razy napisałem tak ale to były normale więc nic nie dostałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...