Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Router pod serwer. Neostrada.

matrix-9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. ;)
Prosiłbym o pomoc w wybraniu routera. Otóż posiadam neostrade i chciałbym aby było możliwe odblokowanie portów na tym routerze, ponieważ chce uruchomić serwer dedykowany na komputerze. :)
Teraz mam pentagram cerberus p 6331-42 i mimo iż odblokowałem na nim porty, wciąż są one zablokowane. Nawet informatyk próbował je odblokować i nic. ;(
Liczę na Waszą pomoc, i z góry dziękuje. ;)

Opublikowano

W każdym routerze da się odblokować porty, też tak miałem, że po odblokowaniu portu był dalej zablokowany, musisz wyłączyć i po 10s włączyć router, oraz wyłączyć zaporę sytemu windows. :)

Opublikowano

Samo odblokowanie portów nic ci nie da. Musisz je jeszcze przekierować na odpowiedni komputer, który ma być tym serwerem i stworzyć sobie publiczne IP aby to zrobić musisz sprawdzić czy twój router ma możliwość podpięcia konta z serwisów takich jak

dyndns.org albo No-ip

Na dyndns chyba nie ma już darmowych kont. Ale na no-ip jeszcze są, pozwalają podpięć jedną domenę.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Odblokowywanie portów to jedno, a zewnętrzne IP to drugie. Zapewne masz wewnętrzne, musisz sprawdzić.

Neostrada oferuje tylko zewnętrzne IP.

Moje niedopatrzenie.

Opublikowano

Odblokowywanie portów to jedno, a zewnętrzne IP to drugie. Zapewne masz wewnętrzne, musisz sprawdzić.

Opublikowano

Ale ip jest zmienne jeśli ma być tam serwer to tak być nie może dlatego musi podpiąć sobie konto pod router z serwisów takich jak napisałem no-ip albo dyndns.

Wtedy jeśli ktoś będzie chciał się połączyć z jego serwerem będzie odpytywał domenę, która zawsze przekieruje go na aktualny adres serwer'a..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Próbowałem nawet z tym no-ip i nic, mówiłem już na pentagramie próbowałem wszystkiego i poźniej informatyk robił wszystko od nowa i nie działało. ;( Przekierowywał to wszystko do mojego komputera i nic, powinno działać na 100% a nie działało. :/ Więc mam pytanie, czy zawsze można odblokować porty czy są jakieś wyjątki? A tak wgl. to napiszcie na jakim routerze będe mógł odblokować porty na neostradzie, żeby działało na 100%. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...