Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Całkowity format komputera

FloydGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mógłby mi ktoś napisać krok po kroku jak sformatować całkowicie komputer (z windows 7) i wgrać system (też windows 7) od nowa z pendrive?
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Uruchom instalke windows i czytaj. to chyba potrafisz.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli pendrive jest bootowalny. To podczas włączania komputera poszukaj będzie gdzieś pisało bootmenu i przypisany klawisz do tego klikasz go. I wybierasz z niego port USB.. O ile będzie je widział bo może być tak że nie będzie.

Dlatego zdecydowanie jeśli nie uda ci się zabootować pendriva polecam nagrać płytkę.

Jak już uruchomisz system czy to z płyty czy z pendriva to już potem po kolei wszystko jest tam opisane i z łatwością przejdziesz do kolejnych punktów podczas instalacji. Tylko dalej -> dalej.. coś zaznaczysz. sformatujesz partycje i tak dalej...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli masz jakieś specjalne zdolności to może i tak... Ale jeśli będziesz wykonywał wszystko tak jak trzeba nie ma (prawie) takiej możliwości..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja pieprze, co go tak straszycie?

Przy instalowaniu nic nie ma prawa się spieprzyć, no chyba że jest zła kopia Windowsa i się po prostu nie zainstaluje.

Jak chcesz stracić wszystkie dane na dysku, to dajesz instalacja bodajże niestandardowa i po drodze zaznaczasz dysk i klikasz formatuj, a jak chcesz ze starymi danymi, to dajesz uaktualnij system Windows i tada.

Nic więcej nie musisz klikać/

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja pieprze, co go tak straszycie?

Przy instalowaniu nic nie ma prawa się spieprzyć, no chyba że jest zła kopia Windowsa i się po prostu nie zainstaluje.

Jak chcesz stracić wszystkie dane na dysku, to dajesz instalacja bodajże niestandardowa i po drodze zaznaczasz dysk i klikasz formatuj, a jak chcesz ze starymi danymi, to dajesz uaktualnij system Windows i tada.

Nic więcej nie musisz klikać/

I co go sam straszysz.. (no chyba że jest zła kompia Windows) i co wtedy skąd weźmie drugą... Prawda jest taka, że wszystko się może stać. Przecież nie będę go okłamywać. I jak już napisałem jeśli będzie robił wszystko tak jak trzeba to szansa na to że się coś spierdzieli jest bardzo mała ale zawsze jest...

Opublikowano

No, jak będzie miał złą kopię, to pójdzie do kumpla i pobierze nową :D

Ale to się rzadko zdarza.

Chodziło mi o to, że nie może nic zepsuć, czego nie dałoby się naprawić ;)

Opublikowano

A mógłby jeszcze ktoś mi napisać jak nazywa się opcja z pendrivem? Mam opcję takie jak: UEFI boot sources, Legacy boot soruces, ATAPI CD/DVD Drive, SATA2, Hard Drive, SATA0 i Network controller.

Opublikowano

Powinno być coś w stylu OTHER sources czy cuś, a przy załączaniu kompa powinno wyświetlić się coś w stylu, że komp znalazł coś pod USB i kliknąć obojętnie jaki klawisz trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...