Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] cios odejscie cios odejscie

konmi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ogladalem sobie topke i oni tak robia nie wiem o co chodzi nie jest to kitting lecz cos innego prosze o wytlumaczenie

dodatkowo smarcasty macie tak ze naciskacie i juz to robi czy naciskacie pojawia sie pole i wtedy puszczacie nie wiem co lepsze doradzcie mi

Opublikowano

Co do 1 to jest anulowanie końcowej animacji AA jakoś tak w prostym tłumaczeniu masz tak: Początkowa animacja AA, AA i potem ta końcowa którą kończysz jak sie poruszysz i zaoszczędzasz czas na AA :) Czyli w 1 vs. 1 można po prostu częściej puszczać AA. Jakoś tak. :D

A co do smartcastów to chyba nie ma innego wyboru niż że załóżmy naciskasz Q na threshu i nie pokazuje Ci sie ta strzałka z wyborem tylko leci tam gdzie jest kursor

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

to jest szybki atack lepiej jkest zrobic ruch attack rucha attack niz attak atack animacja jest szybsza

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Smartcasty, czyli naciskamy i "juz to robi". Dużo wygodniejsze, przestaw sobie jak nie masz włączonych

BEKA

Opublikowano

Smartcasty to smartcasty, a "smartcast range indicator" to sprawa o której piszesz, wciskasz Q bodajże nidalką - masz pokazany zasięg dzidy, kierunek itp, a gdy puścisz to Q wtedy dzida się zwolni, jak kulki z maszyny losującej w totku.

a orb walking, to raczej rzecz jeśli masz 1,3 atts np. to wychodzi 1,3 autoataku na sekundę, wykonujesz atak, i masz chwilę na postawienie następnego kroku żeby Twój "cd" autoataku się zresetował. Np. na dravenie, to z "animacją" nie działa, bo animacja jest długa, a już sam AA krótki. i zwyczajnie nie rzuca toporu, jeśli mu to przerwiesz.

167161466687770313241.png

Opublikowano

witam ogladalem sobie topke i oni tak robia nie wiem o co chodzi nie jest to kitting lecz cos innego prosze o wytlumaczenie

Mówisz o Orb Walkingu zaczerpniętym z Doty. Najlepiej to robić taką Caitlyn z 1.0+ Attack Speedem. Szybciej wykonujesz autoatack niż jakbyś stał i zaznaczył na wroga żeby postać atakowała.

dodatkowo smarcasty macie tak ze naciskacie i juz to robi czy naciskacie pojawia sie pole i wtedy puszczacie nie wiem co lepsze doradzcie mi

Smartcasty to tylko naciśnięcie i odraz robi, najszybciej wyciskasz combo co skutkuję większym dmg, do tego szybka reakcja. Naciśnięcie, pojawienie się pola i zdjęcie palca z przycisku jak już to dla nowych żeby się przyzwyczajali do smartcastów, jest wolniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...