Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop - ACER ASPIRE 5750G

Szoluś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No siemka, mam tego laptopa UP od roku bodajże, niecałego nawet a problem jest w tym że ścinki ma, gry jak pogram sobie jakaś dziennie po 30/1h ( + podkładka chłodząca która dobrze chłodzi ) to gry lecą po 8/15 FPS a czasem tylko ma po 60 ;| w ogóle oprócz gier ścina się ostro a skad to nie wiem :(

Z początku po kupnie było dobrze, a tak to lipa - pomoże ktoś jak go tak odlagowac i tym podobne?

Specyfikacja ->
Intel ® Core i5-2450m - 2.5 GHz ( Turbo -> 3.1 GHz )
NVIDIA ® GeForce ® 610M ( 1gb ) , UP TO 2741mb Turbo Cache
4 gb ram.
500gb HDD.

/ jak nie ten dział to zmienić xD

Opublikowano

Odlagować? To jest laptop. Do gier masz tylko lenovo y580, a i tak nie dorówna stacjonarnego. Jedynie co możesz w tym kompie zrobić, żeby były mniejsze lagi to wyłączyć zbędne programy, wtedy będziesz miał więcej wolnego ramu. Procka ani karty nie podkręcisz.

// btw takie rzeczy w komputerach.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Czemu wgl. kupiłeś laptopa ? jak masz na nim grać... rozumiem mobilny wszystko fajnie, ale to jest urządzenie do pracy,filmów,surfowania po internecie ale nie do gier. Po długim graniu laptop się po prostu przegrzewa dlatego masz te spadki fps, Sprawdź temperatury jakie posiadasz w everest ultimate edition jeśli są one wysokie przeczyść laptopa sprężonym powietrzem, to powinno pomóc na jakiś czas.

Opublikowano

Ja nie kupiłem go do grania ...
Czasem sobie do jakiejś gry wejde na 30min i sobie pogram - wcześniej jak kupiłem w 1 dzień po 60 fps np. w grze a teraz o tak z dupy po 11...
Np. włączanie gg czy otwieranie folderów to lagi są, cały komp laguje

Powtarzam, nie napierdalam na tym kompie w gry ostro ... -.-

Opublikowano

@4up do gier jest jeszcze firma blue mobility/xnote

Grafika nie powala jest ona raczej do filmów i pracy, może przeczyść kompa CCleanerem, antywirusem?

Opublikowano

@4up do gier jest jeszcze firma blue mobility/xnote

Grafika nie powala jest ona raczej do filmów i pracy, może przeczyść kompa CCleanerem, antywirusem?

Gdzie ja napisałem że napierdzielam w gry 24/7 ? ;|

Przeczyszczałem tym i tym i nic. Pozdrawiam. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...