Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w minecraft 1.6.2

gospel0106

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , po tym całym update horse zaczeły sie lagi z 100 fps spada do 2 i zawsiesza gre na 2-3 sekundy potem 20-50 fps i tak w kółko , grać sie nie da ! . Tutaj jest poradnik ale ja go nie rozumiem co on robi wgl . jeżeli też tak macie i uporaliście sie z tym problemem prosze o pomoc i wyjasnienie :) . http://www.youtube.com/watch?v=SkVH0ZDWXME pozdrawiam ;]

b_560_95_1.png

Opublikowano

Więc tak : mam premke i nie zyczu tylko orginałke od mojanga , zalogowałem sie ładnie wszystko i mam optifine ale i tak mam takie lagi wczesniej na 1.5.2 nie bylo takich a ja teraz kompa formatowalem wiec co nie tak ? Moj kuzyn tez tak ma i pare innych osob na serwie . Na skkfie np . tez tak mam i jak na minebook wiec ja juz nic nie kumam czyja to wina . :)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Spadki fps kur*a spadki fps! Nie lagi do jasnej anielki!

Lagi to można mieć na severach!

Zainstaluj optifine i skonfiguruj poprawnie.. I nie graj na texturpackach o ile grasz

sygnaturka2.png

Opublikowano

a moze by tak.

1.Instalacja optfine

2.Aktualizacja javy

3.Zainstaluj java enviroment(czy jakos tak)
4.Czy takie lagi wystepowaly na 1.5.2?

5.Zrob SS albo wypisz opcje video z minecraft,prawdopodobnie to tam jest problem.

mca.png
Opublikowano

zmniejsz ustawienia/przypisz wiecej ramu/poprzeczyszzaj pc ccleanerem/zwolnij troche miejsca na dysku.

Ps. glox np w moim przypadku gra na standardowych txt pak ma 40-50fps ;d a ostatnio wrzuciłem 128x128 i 70-80 mialem ;) takze nie zawsze zalezy to od texture packa

mojasygnan.png

Opublikowano

To jest bug w optifine na 1.6.2 który powoduje lagi na polskiej czcionce. Występuje zarówno na premium jak i nopremium, z tym że Minecraft by Zyczu domyślnie instaluje optifine.

Rozwiązanie:

1) Ustaw język English (US)

LUB:

2) Usuń optifine

Osobiście polecam rozwiązanie nr. 1, gdyż optifine się przydaje :)

Opublikowano

Spadki fps kur*a spadki fps! Nie lagi do jasnej anielki!

Lagi to można mieć na severach!

Zainstaluj optifine i skonfiguruj poprawnie.. I nie graj na texturpackach o ile grasz

Hmm.. Odróżniam lagi od spadków fps , tylko sie przyzwyczaiłem do tego , że mówie "LAGI" a nie spadki .. Każdy mówi jak chce Polska to wolny kraj ;) Txt tu nie ma nic bo mam dnk'a txt i śmiga wszystko ładnie .

b_560_95_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...