Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Miganie w League of legends

konradosss42pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dokladnie taki problem:

Od czasu gdy kupiłem nową karte graficzną (dziś kupiłem) w League of legends zaczeły migać jakieś kółka...cholera wie co to jest ;/ Co 5 sec - 1min , mignie tak strasznie szybko albo białym , albo jakimiś kółkami...niemam pojęcia od czego to jest , nowa karta to Amd radeon hd 7770

prosze o pomoc ;/

Opublikowano

Oczywiście instalowałem sterowniki

karta jest bardzo dobra , mam strasznie słabą płyte główną i procesor a i tak dzięki samej karcie wyciąga ponad 60 + fps na prawie maksymalnych bez cieni

Opublikowano

No to może faktycznie wadliwy egzemplarz. Sprawdź jeszcze kable, monitor etc.

@EDIT: Tylko w LoL'u?

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Witam

Mam dokladnie taki problem:

Od czasu gdy kupiłem nową karte graficzną (dziś kupiłem) w League of legends zaczeły migać jakieś kółka...cholera wie co to jest ;/ Co 5 sec - 1min , mignie tak strasznie szybko albo białym , albo jakimiś kółkami...niemam pojęcia od czego to jest , nowa karta to Amd radeon hd 7770

prosze o pomoc ;/

Karta graficzna nie przegrzewa się? Sprawdź temperature na karcie graficznej.

8372383248.png
Opublikowano

Zainstalowałem oczywiście z płyty.

Gdyby nie był najnowszy to by pisało w Game bosterze,że trzeba aktualnić , jednak nic niepisze czyli najnowszy

Może to przez zasilacz? bo minimum 450 w ,a akurat mam 450w ale to dla takich gier za mało?

reinstal robiłem lola , nic nie pomogło , ale w grze fpsy są spoko 30-70 fps na prawie maks wydajnosciach bez cieni czyli chyba sie nie przegrzewa

Opublikowano

gamebooster ma ci gry przyśpieszać a nie mówić co masz aktualne a co nie. zaktualizuj ze strony producenta bo te na płytce to w 90% gówno.

ew. podaj nazwę zasilacza (odkręć bok obudowy i na zasilaczu powinna być nalepka z nazwą)

Opublikowano

Ludzie on pisał że zaakualizował stery a wy dalej o tym samym .

Spróbuj sprawdzić w innych wymagających grach czy masz tak samo . Jeśli nie to musi być wina lola , jeśli tak masz wadliwy sprzęt .

Opublikowano

Pobierasz program AMD Catalyst Control Center, instalujesz program i aktualizujesz sterowniki do karty.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@Junioorski

Mogłbys mi podać link do tego AMD Catalyst Control Center ? sorry , ale sie za bardzo nieznam i niewiem gdzie szukać bo szukałem i było starsznie dużo tych download ale niewiem który jest własciwy...

Opublikowano

nie przejmuj sie tez mam ta karte graficzna lol nie jest stabilny na tej karcie z czasem sie do tego przyzwyczaisz i tego nie naprawisz

QQmor3_eune_92_4_logo.png

Opublikowano

@Junioorski

Mogłbys mi podać link do tego AMD Catalyst Control Center ? sorry , ale sie za bardzo nieznam i niewiem gdzie szukać bo szukałem i było starsznie dużo tych download ale niewiem który jest własciwy...

Spróbuj tego

http://pliki.onet.pl/AMD.Catalyst.Control.Center,AMD.ATI.Radeon,Windows,111189.html

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

To najnowszy sterownik? A tak poza tym to mam odinstalować aktualnego?

Ok pobralem na mój system , zainstalowało się w ok 10.sec , czyli raczej zaaktualizowało , spróboje teraz zagrać . :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...