Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sklep Alsen a niezgadzający się produkt

pitergazi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio bylem na wakacjach a wiec postanowiłem aby mama pomogła mi przy zakupie karty graficznej.

Napisałem do mamy ze ma zamówić a najlepiej iść do sklepu i złożyć zamówienie. Poprosiłem ja o zamówienie karty graficznej asus geforce 660ti TOP. Po pewnym czasie mama do mnie zadzwoniła i powiedziała ze zamówiła kartę i za 2-3 dni karta będzie. Hmm niby wszystko ładnie pięknie ale ja trochę nie dopatrzyłem na stronie tego sklepu czy wersja TOP jest dostępna. I tu moje pytanie, czy jak dojdzie mi karta np. directcu II bez TOP czyli ze słabszym taktowaniem rdzenia mogę odmówić przyjęcia tej karty i prosić o zwrot przedpłaty? Na stronie sklepu alsen znalazłem niby ta kartę ale nie jestem pewny czy to jest własnie wersja TOP, na zdjęciach jest zwykle DCII i zacząłem się martwic a taktowanie rdzenia nawet nie jest podane (LOL) Licze na pomoc i mam nadzieje ze jest to napisane zrozumiale

Opublikowano

pod hasłem odpowiedzi program masz na myśli bawienie się biosem czy program działający w Windows (np. jak dołączone oprogramowania do niektórych kart graficznych/albo płyt głównych które pozwalają na minimalne OC?)

Opublikowano

Ściągasz np. Sapphire TRIXX i przesuwasz suwaczek z prawą stronę, zatwierdzasz i wuala, działa. Mogłeś zresztą kupić najzwyklejszą wersję 660ti (bez oc itp.) i ją podkręcić do poziomu tych lepszych, taniej a na to samo wychodzi.

Opublikowano

30mhz to dużo nie jest. Zrobisz lekkie o/c i już jesteś na poziomie tamtej. Przy okazji możesz bardziej podkręcić ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

W BIOSIe jest mało opcji do OC grafiki o ile wgle są (zależy od płty) więc tylko programikami się podkręca ;p Ew bezpośrednio biosem gpu

Opublikowano

W BIOSIe jest mało opcji do OC grafiki o ile wgle są (zależy od płty) więc tylko programikami się podkręca ;p Ew bezpośrednio biosem gpu

Hmm mój błąd bo o oc mam takie pojecie ze hehe wiec moje myślenie ze oc grafiki robię się w biosie wynika z mojej niewiedzy :D Ale mniejsza z tym :D

a wiec ten programik Sapphire TRIXX będzie podkręcał tego (chyba) mojego asusa gtx660ti dcII do obrotów asusa gtx660ti dcII top ?

Opublikowano

Jak ustawisz tak jak chcesz to podkręci. Później przetestujesz czy wszystko jest ok i po kłopocie.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...