Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - Początek

Wiater31

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jestem Damian, bardzo długo gram w Metina i ostatnio myślę coraz bardziej o pewnej sprawie, a mianowicie :
- zacząć grę od początku, niezbyt dużą i zgraną ekipą.

Jest nocna godzina, nie chce by pomysł uciekł mi z głowy więc pisze już post i będę go aktualizował !

Zaczynamy grę na S8 (onyks) w królestwie najlepiej Jinno
Akurat tam ponieważ gra najwięcej graczy i początkowe transakcje/zdobywanie eq będzie prostsze.
Dlaczego Onyks?
Trochę tam posiadam, jednak nie zamierzam tego przekładać, gdyż chcę poczuć się jak za starych dobrych czasów.
Ostatnio otrzymaliśmy ogarniętego GM i myślę, że serwer będzie zmierzał ku lepszemu.
Dodatkowo zawsze mogę być dobrym mediatorem między graczami obecnymi, a Naszą ekipą.

Rozumiem, że teraz będzie fala sprzeciwień, nazwiecie mnie idiotą etc. - i don't care.

Ja chce poczuć stary dobry klimat i kto będzie chętny dołączy do Mnie.

Prosiłbym o zgłaszanie się tutaj, poprzez poniższy szablon :

Imię : 
Nick Postaci (najlepiej jeśli założysz ją przed napisaniem zgłoszenia) :

Najlepiej gdyby członkowie ekipy mieli powyżej 15 lat, jednak jeżeli jest ktoś ogarnięty to nie musi.
Najważniejszy jest Skype/TS i warunki do rozmów tj. Dobry mikro, brak komputera w pokoju gościnnym przez który przewija się milion osób dziennie, bądź ogląda rodzinka telewizje (chyba, że przy opcji Push-to-talk).

Więc podałem już szablon, teraz ja musze się do niego zastosować

Imię : Damian
Staż w Metina : 5 lat
Coś o sobie : Dużo czasu spędzam przed komputerem, jednak nie uważam się za totalnego no-life. Staram się zwracać uwagę na ortografie, by nie pisać głupot. Podczas rozgrywki zamierzam się zwyczajnie dobrze bawić ! :-)
Nick Postaci : RamPamPage (nie miałem pomysłu)

Całą zabawę, zamierzam nagrywać i wrzucić na YT, aby ludzie zobaczyli, że da się poczuć stary klimat !
Mam już jakieś doświadczenie z tworzeniem filmów więc myślę, że całokształt wyjdzie OK.

Temat będę aktualizował na bieżąco.

Pozdrawiam i Zapraszam ! :-)

Opublikowano

Sory za spam, ale starego klimatu nie poczujesz jak stalki +0/4 walają się po ziemi. A przynajmniej tak mi się wydaję, a jak nie to ludzie je sprzedają żeby mieć na potki

Żaden SPAM :-)

Każda opinia jest ważna.

Owszem, zgodzę się z tym co napisałeś. Jednakże zanim dojdziemy do poziomu stalek to troszkę minie. :-)

Chodzi mi tutaj przede wszystkim o te wspólne wypady i starania ulepszenia czegoś, expienie w 8osobowym pt na BO. :-)

Opublikowano

No powiem Ci, że inicjatywa ciekawa. Jednak zaraz pewnie zamkną Ci ten temat i podsuną link do tego:

http://www.mpcforum.pl/topic/818568-szukasz-przyjaciol-do-gryosob-do-gildiipomocy-na-serwerze-lub-potrzebujesz-pomocy-z-zadaniem-zajrzyj/

Również jak "kolega" up wydaję mi się, że nawet jak znajdziesz taką ekipę, to wątpię że (bez wkładu w IS) wytrwacie do poziomu tych "stalek". Mimo wszystko życzę powodzenia w dążeniu do celu.

Opublikowano

Napisz jeszcze ile to jest wg. Ciebie "niezbyt duza ekipa", to dosc wazne.

Poza tym proponuje zmienic serwer na Solar.

Jak autor odpisze to moze dam edita z zapisem.

Opublikowano

Jeśli chcesz poczuć sie jak na starym metinie to początek gry właśnie na PL-u to najgorsze co mogłeś wymyślić :)

Po 1. Polecam np. metin2 sg, niskie ceny, sporo osób, is można wystawić w sklepie :)

Po 2. Myślę że na starych serwerach początki będą dla Was ciężkie. Nie wiem jak na Onyksie ale na Exandrosie znaleźć eq początkowe to praktycznie cud... :)

Po 3. Takie posty pisze sie w temacie zbiorczym :)

2l6yat.jpg

Opublikowano

PL już nie ma tego samego klimatu co kiedyś.Odradzam granie tam od
początku.Lepiej wybrać zagranicznego globala,ewentualnie privy.

Opublikowano

Jak ooprzednicy,na plu nie poczujesz juz tego klimatu.Kiedys byly przynajmniej eventy.Teraz zrzucaja bezuzyteczne mooby.

Polecam ci Miedzynarodowy serwer world of metin2(metin2.co.nz)

Z privow astium,ktory niedlugo wystartuje,moglbym zagrac razem z Toba.

Srij9JT.png

Opublikowano

Na Metin2PL nie ma co zaczynać gry :(

Po pierwsze nikt nie kupuje KD , KU wiec nie ma jak zarobic.

Po drugie stalka+9 to jest nic. Ja osobiscie w 1 dzien zrobiłem dwie stalki na +9 id +6 i bojowego na +9 od +6

Po trzecie coraz mniej graczy jest.

08945921259705007813.png

Opublikowano

Teraz to juz nawet sie nie oplaca zaczynac gry na solarze nawet.

Bo malo kto juz kupuje.. A nowego servera nie zrobia bo i tak malo kto by gral.

Mowisz, ze na onyksie bo cos masz .. To na pewno duzo nie jest w porownaniu z reszta..

Teraz jedynie jak chcesz "Zarobic" w mt idziesz na allegro, na kazdym serverze jedynie taki zarobek jest.

Opublikowano

Imię : Krystian
Staż w Metina : Coś o sobie : 6 lat
Nick Postaci (najlepiej jeśli założysz ją przed napisaniem zgłoszenia) :Dowciapny

Napisz na pw :)

Opublikowano

Pomysł bardzo fajny, ale.. PL? Nie opłaca się tam grać... Jeżeli był by inny serwer to co innego. Proponuję wybrać pomiędzy Metin2Sg i Ravia.eu. Dlaczego? Ponieważ gra tam dużo osób, jest tanio i nie ma problemu z eq na niskie lvl'e. Jeżeli zmienisz serwer to napewno zagram ;)

Opublikowano

Odradzam granie na pl.Tam nie ma już takiego klimatu jak kiedyś,tylko kasa się dla nich liczy,zadowolenia gracza mają w dupie.

Haa Ravia.eu co to za gra na prive ? Wszystko łatwe za kase możesz wszystko w grze kupić.

Ravia to hard,więc tak łatwo nie jest tam.Wole grać na jakimś porządnym hardzie niż na pl'u,gdzie gm;owie mają cię w dupie i zachęcają tylko do kupywania sm.Niedługo może wyskoczy napis : ''Skończył się twój dzienny czas grania.Ale mamy dla ciebie wspaniałą wiadomość-za tylko 12 zł. możesz przedłużyć swoją grę o 5 godzin !! '' Hah ,nie zdziwił bym się :3 Na pl nie opłaca się grać.Na starszych serwerach (np.agronas) to postać z psów zapiedziela do v1 -.-

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Mógłbym tak zagrać ale na metin2.sg bardziej by się opłacało :)

Ale Onyks też pasi :)

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Odradzam granie na pl.Tam nie ma już takiego klimatu jak kiedyś,tylko kasa się dla nich liczy,zadowolenia gracza mają w dupie.

Ravia to hard,więc tak łatwo nie jest tam.Wole grać na jakimś porządnym hardzie niż na pl'u,gdzie gm;owie mają cię w dupie i zachęcają tylko do kupywania sm.Niedługo może wyskoczy napis : ''Skończył się twój dzienny czas grania.Ale mamy dla ciebie wspaniałą wiadomość-za tylko 12 zł. możesz przedłużyć swoją grę o 5 godzin !! '' Hah ,nie zdziwił bym się :3 Na pl nie opłaca się grać.Na starszych serwerach (np.agronas) to postać z psów zapiedziela do v1 -.-

Tylko zwróć uwagę że właściciele prywatnych servwrów nie opłacają plików serwerowych po prostu je kradną, nie wpominając że można zarobić na tym kokosy jak server się rozwinie (i takie pierniki mogą siedzieć przed kompem i bawić się w GM-ów zamiast uczciwie pracować), w gwoli ścisłości każdy priv to złodziejstwo, wracając do tematu autorowi polecałbym zacząć grę na solarze s26, lub metin2.sg - tam GMowie bardzo się interesują graczami, ciągle są eventy ,szybko banują boty.

Opublikowano

Można, tylko większość osób nie będzie chciała przykładowo grać na innym serwerze niż ty, poza tym klimat peela już dawno upadł, najlepiej grać na jakimś
prywatnym serwerze zgraną paką, mieć gildię i tam grać, przykładowo jakiś hard, balmora, tiveria.

random.jpg

Opublikowano

Tylko zwróć uwagę że właściciele prywatnych servwrów nie opłacają plików serwerowych po prostu je kradną, nie wpominając że można zarobić na tym kokosy jak server się rozwinie (i takie pierniki mogą siedzieć przed kompem i bawić się w GM-ów zamiast uczciwie pracować), w gwoli ścisłości każdy priv to złodziejstwo, wracając do tematu autorowi polecałbym zacząć grę na solarze s26, lub metin2.sg - tam GMowie bardzo się interesują graczami, ciągle są eventy ,szybko banują boty.

Wiem,że pliki serwerowe to złodziejstwo.Ale mnie to mało interesuje.Mają wykupiony własny host na dedyk i płacą za to.Więc tak ot sobie nie mogą priva zamknąć,bo pliki są ''kradzione'' .Na prywatnych serwerach przynajmniej nie trzeba dawać dużej kasy,by coś osiągnąc.Na pl'u trudno będzie bez wydania jakiejkolwiek kasy .Metin2.sg to przeciwieństwo pl.Tam administratorzy interesują się graczem,są częste eventy,a na hackach nie opłaca się jechać,bo zaraz ban będzie ( tam za ksucie jest ban nawet,więc jest spokój) .Jednak dla mnie za mało ludzi ,a ja lubie serwery z dużą ilością ludzi.

Dla mnie pl to teraz inne miejsce niż kiedyś,odradzam grania na nim,wole grać już na hardzie typu ravia,tiveria,balmora.

Wszystko tylko nie PL.

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Jakiś kontakt do Ciebie można? Zaczęliście już coś grać?

/edit

gdyby ekipa powstała na solarze, na pewno znaleźlibyście większe grono odbiorców.

Opublikowano

Wiem,że pliki serwerowe to złodziejstwo.Ale mnie to mało interesuje.Mają wykupiony własny host na dedyk i płacą za to.Więc tak ot sobie nie mogą priva zamknąć,bo pliki są ''kradzione'' .Na prywatnych serwerach przynajmniej nie trzeba dawać dużej kasy,by coś osiągnąc.Na pl'u trudno będzie bez wydania jakiejkolwiek kasy .Metin2.sg to przeciwieństwo pl.Tam administratorzy interesują się graczem,są częste eventy,a na hackach nie opłaca się jechać,bo zaraz ban będzie ( tam za ksucie jest ban nawet,więc jest spokój) .Jednak dla mnie za mało ludzi ,a ja lubie serwery z dużą ilością ludzi.

Dla mnie pl to teraz inne miejsce niż kiedyś,odradzam grania na nim,wole grać już na hardzie typu ravia,tiveria,balmora.

Wszystko tylko nie PL.

W końcu firmy, które mają wykupione licencje na pliki serverowe w danym kraju się sprzeciwią bo nie będą mieli graczy (te pustki na serverach globalnych są przez servery prywatne) i będzie prowadzona polityka antypiracka , bo są co do takiej działalności podstawy prawne , a wtedy będą musieli takie servery zamknąć i zapewne słono zapłacić.

@Zaczynajcie grać na Solarze nie ma co zaczynać na Onyksie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...