Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Czołgi lekkie

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,
W dzisiejszym poradniku omówimy czołgi lekkie :)
Czołgi lekkie charakteryzują się swoją szybkością (nie każdy), mobilnością, często dużym zasięgiem widzenia, oraz słabym pancerzem. Niski profil czołgu lekkiego sprawiają, że mogą schować się za małym obiekt. Najczęściej szybkie czołgi zaczynają się od 4t. Są też wyjątki takie jak AMX 40 i Valentine. Czołgi lekkie to oczy w drużynie, to one mają za zadanie podświetlić graczy, nie chodzi tu o to aby pojechać byle przed siebie ale o to aby wykryć przeciwnika i jeszcze schować się lub uciec przed nim,oraz najczęściej zniszczyć artylerie wroga. Czołgami lekkimi trzeba grać z głową. Czołgi lekkie mają duży wpływ czy bitwa będzie wygrana Lekkie czołgi mają słabe działka, wyjątkiem są :
WZ-132: China-ch17_wz131_1_wz132.png AMX 13 90 : France-AMX_13_90.png ELC AMX : France-ELC_AMX.png

Najszybsze czołgi lekkie to : USSR-A-20.pngUSA-T2_lt.pngUSSR-T_50_2.pngPZ I C : Germany-PzI_C.png
Gdy mamy rozwinięty umiejętność kamuflażu, możemy wtedy zastosować zwiad pasywny. Na czym on polega ?
Zwiad pasywny polega on na bardzo szybkim przedostaniu się na dosyć wysuniętą pozycje i ukrycie się w niej i stamtąd spotować graczy w ukryciu. Pod żadnym pozorem, gdy wykryjemy gracza nie strzelać do niego, chyba że mamy dobrze rozwiniętą umiejętność kamuflażu + wróg jest daleko od nas w innym wypadu po wystrzale zostaniemy wykryci. Pozwól, że po naszym wykryciu nasza drużyna wyeliminuje podświetlonego przeciwnika, a my zgarniemy za tą dodatkowe punkty doświadczenia jak i kredytów.
Przyzwoita szybkość, mobilność i zręczność i rozmiar pozwala im lepiej unikać strzały artylerii, co pozwala sprawnie i szybko ją unicestwić. Wymienione atuty także pozwolą objechać nam TD, które mają słabą mobilność i nie obracają wieżą (nie wszystkie) i prowadzić ogień BOK W BOK. Również czołgami lekkimi można stosować strategie "koło śmierci", które jest opisane w moim poprzednim poradniku.
Moduły jakie polecam do czołgów lekkich (nie każdy moduł nadaje się na dany model czołg) to : Stereoscope.pngCoatedOptics.pngAimingStabilizer.png oczywiście każdy może mieć inne zdanie :)
To tyle w moim dzisiejszym poradniku, jeżeli zauważycie jakiś błąd lub chcecie coś dodać to napiszcie to w komentarzu. Dziękuję :)
+ Mam pytanie. Wolicie poradniki bardziej z grafiką czy opisywaniem ?

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Up:

ELC ma max 65km/h a te, które wymieniłem jadą po 72, więc gdybym miał dodać elc to bym musiał dodać jeszcze z 5 czołgów, które jadą tak samo szybko jak on ;)

Ale jak on przyspiesza :) ma 35,42 KM na tonę :)

Opublikowano

Poradnik to 3min roboty, a wszystko i tak do zobaczenia w internetach.

Pz I C - 79km/h

Mocne działa - Chaffee, WZ-131, T71.

Co do pytania - poradników nie chcemy, bo rzeczy które piszesz są oczywiste, a same poradniki niedokładne i dziurawe.

Zapomniałeś napisać, że "Czołgi lekkie mają dobry zasięg widzenia" Edit - napisałeś, zwracam "honor"

Poza tym - to jest bardzo skąpy poradnik ogólny. Każdym czołgiem lekkim gra się inaczej. Ja nie widzę, żeby Chaffeem grało się tak samo jak AMXem 13 90.

Czołgi które udźwigną stabilizator - Chaffee, T71, WZ-131, WZ-132.

Mam pytanko - ile masz bitew na czołgach lekkich i ile na poszczególnych czołgach?

Opublikowano

Up:

Napisz mi poradnik dotyczący czołgów o czymś czego już nie ma NIGDZIE na internecie.

Nic nie zapomniałem :) Sprawdź pierwszą linijkę textu ...

Działko 137mm penetracji jest dla Cb porównywalne do działka WZ-132 ?

Pz I C miałem dodać ale resztę robiłem w wordzie i zapomniałem dodać.

Zrób chociaż 1 poradnik gdzie nie ma czegoś w internecie ;) Bo z tego co widzę to nie masz żadnego :)

UggNk9.gif

Opublikowano

Działo 137mm dla LTka który wpada na T7, kiedy tamten wpada na T9? Masz porównanie kurwa.

Poza tym - tak, mam na Chaffeem ponad 350 bitew i jest to potężne działo.

Co do internetu - chodzi mi o to, że to jest napisane do nabijania plusów. Zrób chociaż to porządnie, a nie na odwal. Zrobię to jutro za ciebie, i opisze do tego po krótce poszczególne LTki, a nie 5min i do widzenia.

Jeszcze raz - na stronie głównej WoTa jest niemalże taki sam poradnik. :*

Edit: Pz I C ma w chuj potężne działo. Na serio - niszczyciel!

Opublikowano

Działo 137mm dla LTka który wpada na T7, kiedy tamten wpada na T9? Masz porównanie kurwa.

Poza tym - tak, mam na Chaffeem ponad 350 bitew i jest to potężne działo.

Co do internetu - chodzi mi o to, że to jest napisane do nabijania plusów. Zrób chociaż to porządnie, a nie na odwal. Zrobię to jutro za ciebie, i opisze do tego po krótce poszczególne LTki, a nie 5min i do widzenia.

Jeszcze raz - na stronie głównej WoTa jest niemalże taki sam poradnik. :*

Edit: Pz I C ma w chuj potężne działo. Na serio - niszczyciel!

Brak słów ... Działkiem od WZ-132, gdy potrafisz celować to uszkodzisz każdą 9 i 10.

Chaffe uszkodzisz każdą 7 więc ? Na to samo wychodzi.

Pomyłka z PZ I C nie tu wklejone ...

Po co mam opisywać każdy LTK skoro nie mam każdego ?

Po co mam kłamać i opisywać LTK skoro nigdy go nie miałem i nie jeździłem ?

UggNk9.gif

Opublikowano

Bo to nie jest opis każdego ltka tylko jaką "one" rolę pełnią.

Czyli nimi nie grasz "zawodowo" ?

Jak nie to sie nie bierz za pisanie poradników bo to napisałeś jest zawarte w filmiku od WG .

To nie jest poradniki tylko Tip dla nowych graczy.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Moim zdaniem poradnik niedokładny i bardzo oczywisty. Coś dla nowych graczy, którzy dopiero zaczynają grę i nie wiedzą co do czego...

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

po co lorneta na szybkie ? przeciez szybkie sa ciagle w ruchu, a lorneta dziala na stojącym czolgu

LT to nie tylko kamikadze tylko też scout... (niedawno się dowiedziałem ^^) Podjeżdżasz do krzaczka i świecisz. Oni Cie nie wyświecą a Ty ich tak, z większej odległości

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...