Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oplaca sie ?

pajeczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ten drugi jest wydajniejszy. Zmień tylko płytę główną na Gigabyte B75-D3V.

Co do budy - wystarczy Brutus M23, a 50zł możesz dopłacić do... cprocesora ? A może jakieś używane chłodzenie ?

Opublikowano

Tak jak napisał kolega, drugi zestaw będzie wydajniejszy - jeżeli chodzi o płytę to MSI B75A-G43 to udana konstrukcja z ferrytowymi cewkami i bardzo dobrym układem audio, kompletem złącz (w tym HDMI), 3xPCI - też można śmiało brać ! Za Gigabytem przemawia to, że będziesz mógł zyskać dodatkowe 200-300MHz.

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Opublikowano

Ok wiec zgodnie z waszymi poradami utworzylem cos takiego :

Gigabyte GA-B75-D3V Intel B75 LGA1155 (PCIE/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3)

Intel Core i5 3350P LGA1155 BOX

Asus GeForce GTX660Ti DirectCu II 2GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express

Goodram DDR3 8GB(2x4GB) 1333MHz CL9

Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002)

Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM

SilentiumPC Deus G1 500W

SilentiumPC Brutus M23 Pure Black

Co myslicie o takim zestawie ? Czy jest to najlepszy zestaw jak na ta cene do grania w bf3 , mc , saints row the third ?

Zalezy mi na cichym chlodzeniu.

@3Up

O co ci chodzilo cos tam ze dolozyc 50zl do cprocesora ?

Opublikowano

Tylko ja sie dziwie czemu to wszystko na techplanet.. Na morele taniej wychodzi ;x Budżet masz jaki? Bo z podzespołów, które wymieniłeś wyjdzie więcej niż 2300 ;>

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

No to windowsa odpuszcze jeszcze.

Wole poczekac te kilka miesiecy i miec lepszego.

Ale w sumie monitor mam jakis stary , narazie starczy.

@Edit

Wiec monitor mam , windowsa kupie pozniej , a taki zestaw jest najlepszy jak za ta cene , ta ?
Prosze tez innych uzytkownikow o wypowiedz bo kazda 1 wypowiedz to 1 lajk. ( Tylko ze juz mi sie skonczyl limit dzis , dam jutro )

Opublikowano

@Up

Ale tam jest 4gb ramu a ja chcialbym 8 ;/

Ulozylem cos takiego na morele ale bez ramu,nagrywarki.Dolozyl bys tam ram 8gb ktory bd pasowac i nagrywarke ?

http://www.morele.net/inventory/info/KDQMrt/

Przy niższych cenach Deusa nie ma sensu brać tego Thermaltake'a.

MOBO do zmiany na B75-D3V (od Gigabyte).

Naprawdę potrzebne Ci to 8GB RAM ?

Opublikowano

pfff

Co do RAM - proponuję jednak coś takiego.

http://www.morele.net/pamiec-geil-gvp36gb1333c9tcn-423847/

Można wtedy dołożyć do 3470 ;).

Zobacz w jakiej cenie jest 8gb.. Na techplanet przez rok takiej nie bedzie ;d A na zapas będzie ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Windows 8 raczej.

Co do ramu to nawet 4gb na luzie starczy, te 8gb to można powiedzieć taki dodatek ;>

Opublikowano

bo chce grac w lepsze gry.

Czyli gra, która nie potrzebuje 8GB RAM jest gorsza ? To pożegnaj się z 99% gier. A tak na przyszłość - pisz zrozumialej.

Zestaw możesz śmiało brać, wszystko jest w porządku.

Opublikowano

@Up

Ok , no to chyba tak zrobie.

A powie ktos jeszcze jak wyglada instalacja systemu ? I czy gdy skonczy sie probny okres to musialbym od nowa instalowac oryginalnego(kupionego) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...