Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komp do 1500zl

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po calej tej konwersacji wyczytalem tyle ze autor spiera sie o bulldozer vs i5.

Primo computer polecaja Ci dwuja lepszych komputerowiczow ( wiesz o co chodzi ;x )

Ja osobiscie sie na amd przejechalem i do puki nie bedzie cos ala phenom II, to raczej ich nie kupie.

Zestawy z allegro sa bezsensowne daja Ci duzy proc z malutkimi mozliwosciami. Fajnie zrobisz O/C ale po jakim czasie Ci komp pierdzielnie ? Bo jest slaba mobo + zasilacz chinskie gowno za przeproszeniem + bezsensowne karty graficzne. Mam podobnego kolege ktoremu ciezko jest przetlumaczyc ze zestawy z allegro to shity ;x. Ale po pokazaniu mu paru testow w koncu zrozumial ze to strata kasy, i oszczedzil sobie bulu.

Zestaw sweeta jest najlepszy, bierz i5 +7770, z czasem jak doskladasz pare groszy wymienisz zasilacz + karte na cos lepszego 660 ti? moze 7850 zobaczysz.

graphic.png
Opublikowano

up jeśli możesz wytłumacz mi jakim cudem 2 rdzenie po 3,3 GHz są lepsze od 6 3,5 GHz ? to przeczy logice... Nawet jakby był na prawdę dobry to nie do przesady... Już zbieram kasę na kompa i kupje tego i5 ale jak to możliwe...?

Wy z działu marketingowego od intela czy co?

Opublikowano

up jeśli możesz wytłumacz mi jakim cudem 2 rdzenie po 3,3 GHz są lepsze od 6 3,5 GHz ? to przeczy logice... Nawet jakby był na prawdę dobry to nie do przesady... Już zbieram kasę na kompa i kupje tego i5 ale jak to możliwe...?

Wy z działu marketingowego od intela czy co?

Tak, to jest możliwe, bo ten FX ma architekturę modułową, która jest strasznie słaba (zresztą w grach jest lepszy od właściwych 4 rdzeni la Phenom).

Więcej rdzeni niekoniecznie = lepiej zwłaszcza przy porównywaniu zupełnie innych procesorów.

Według Twojego toku myślenia szcześciordzeniowe Intel'e z serii X do strata 1300zł bo można mieć wydajniejszy 8x od AMD ?

Po prostu konkurent Intela zrobił klapę, która jest słaba, żre dużo prądu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...