Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komp do 1500zl

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Taki do gier/nagrywania przy tych 20 fps przynajmniej...

edit dysk ssd z 64 gb i noramlny 256 gb by styklo

edit2 może być NIECO więcej niż te 1500zl

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

up obudowy mam 4-7 kazda inna wiec 1 na pewno bedzie pasowac wiec mozna bez tego

co do fps to taki zarcik bo na moi aktualnym sprzecie bez nagrywania w mc na najmniejszych ustawieniach na plaskiej mapie ok 10-15 fps

Opublikowano

Ale jest słabe, bo za 1800zł masz dużo wydajniejszy zestaw. Po co Ci ten SSD ? FX i takie MOBO, brak chłodzenia ? :E

Opublikowano

Ja mu zaproponowałem ten sprzęt myślę że za taką cenę każdy by brał , powiedz mi jaki komputer zrobisz wydajniejszy od tego ? do 1800zł

#Edit

Zamiast ssd można kupić dysk WD 1TB i zasilacz do 600W np crosshair

2997255933.png

Opublikowano

Kolego, to jest złom nie komputer. Jak masz takie bajki pociskać to nie na tym forum. Ogólnie to jeszcze jeden taki post a postaram się o jakiś warn czy coś takiego ;d

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

No bo jest :rolleyes:

Jak w temacie. Taki do gier/nagrywania przy tych 20 fps przynajmniej...

edit dysk ssd z 64 gb i noramlny 256 gb by styklo

edit2 procek amd bym wolal bo gdy aptrze na te smieszne ceny intela plakac mi sie chce

INTEL TO GUWNO - daje słabe 4 rdzenie, a AMD aż 8 w tej samej cenie!!111

Co za idiotyzm, toż to śmiesznie, beznadzieja, kto to kupi ?

Opublikowano

dawajcie cale zestawy bo po to założyłem ten temat a nie aby się spierać intel czy amd...

Opublikowano

dawajcie cale zestawy bo po to założyłem ten temat a nie aby się spierać intel czy amd...

To do ilu w końcu ?

Masz HDD czy również chcesz kupić ?

Aktualna obudowa ?

MUSISZ mieć ten SSD ? Bo przy tym budżecie to idiotyzm, jeśli ma być pod gry.

Opublikowano

up nie jestem pewny ale chyba będzie lepszym rozwiązaniem.

Może być hdd dysk 256 Gb to i tak będzie 4 razy więcej niż teraz mam.

Co do obudowy to też szukajcie bo te co mam to są stare i mogą nie pasować.

Nieco to 100-150 zł więcej

Opublikowano

Zaleznie od czesci czasem amd wypada lepiej czasem intel.

Chodz faktem jest to ze taki 8 jajowiec jak fx 8xxx nie dogoni takiej i5 3350p nawet po ostrym O/C.

Co do kompa ssd nie da rady tu wsadzic tylko strata kasy.

Lepiej g2020 + h61 g3 + 4 gb ramu + radeona 7770? moze 7790 tam wcisniecie + m23 + zasilacz albo od deusa 500w albo 450w ( tej tej firmy :D )

graphic.png
Opublikowano

up nagrywarka raczej mi się nie przyda

procka nie lepiej tańszego amd? bo tata na lapku ma i7, a taka sama karte jak na graf co na 2 lapku i gorzej wypada od amd pod wgledem fps w grach (taktowanie procka u amd niewiele wyższe)

jakby się dalo więcej ramu?

Opublikowano

up nagrywarka raczej mi się nie przyda

procka nie lepiej tańszego amd? bo tata na lapku ma i7, a taka sama karte jak na graf co na 2 lapku i gorzej wypada od amd pod wgledem fps w grach (taktowanie procka u amd niewiele wyższe)

jakby się dalo więcej ramu?

O czym Ty piszesz wgl ? Porównujesz mobilnego i7 (pomijając te 2 rdzeniowe -_-) do serii A od AMD ?

Opublikowano

up czyli ten zestaw może być?

Czy będzie wszystko ze sobą pasować? bo kolega 15 letni mi to składał i wątpię w jego możliwości :)

Możecie dać mi ten zestaw ew z jakimiś zmianami na techplanet.pl czy morele.net + oczywiście to czego nie ma wymienionego (chłodzenie, zasilacz)

ew zaproponujcie jakiś inny zestaw

Opublikowano

up czyli ten zestaw może być?

Czy będzie wszystko ze sobą pasować? bo kolega 15 letni mi to składał i wątpię w jego możliwości :)

Możecie dać mi ten zestaw ew z jakimiś zmianami na techplanet.pl czy morele.net + oczywiście to czego nie ma wymienionego (chłodzenie, zasilacz)

ew zaproponujcie jakiś inny zestaw

Widzę, że masz gdzieś to, co każdy Ci doradza.

Poza tym możesz wziąć używane i5 za ~500zł.

Po O/C Vishera przegoni tego i3, ale chłodzenie + 100zł i MOBO za ~320zł jest wymagana ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...