Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Dlaczego aż tak spadają FPS ?

xFantom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, normalnie grając w MC mam od 100 do 200 FPS. Podczas nagrywania Frapsem te FPS spadają nawet do 10-15. Dlaczego tak się dzieje? Nie można jakoś zwiększyć tych FPS gdy nagrywam ?

1372519623-U946402.png

By Kriszi.

Opublikowano

Sprzętu dobrego nie mam ( Action ! nie mogę mieć bo mam XP a tym MSI Afterburner nie jest lepszy bo mam dokładnie to samo co Frapsem)

Procesor: AMD Athlon 64 Processor 3000+

Grafa: NVIDIA Geforce 7600GT

RAM: 2GB

*więcej nie znam*

1372519623-U946402.png

By Kriszi.

Opublikowano

Sprzętu dobrego nie mam ( Action ! nie mogę mieć bo mam XP a tym MSI Afterburner nie jest lepszy bo mam dokładnie to samo co Frapsem)

Procesor: AMD Athlon 64 Processor 3000+

Grafa: NVIDIA Geforce 7600GT

RAM: 2GB

*więcej nie znam*

Jednordzeniowy potfur...

Nie da rady na tym nagrywać i koniec.

Opublikowano

A zwiększenie ilości RAM"u coś pomoże ?

Nie, tutaj procesor jest wąskim gardłem, Minecraft głównie siedzi na CPU, dlatego jak chcesz nagrywać to musisz zaopatrzyć się w MOCNE 2 rdzenie (PDC Exxx/C2D 3,0ghz+/Celeron G1610).

Opublikowano

Chcesz wymieniać procesor = wymieniasz płytę główną, kolejne koszta (chyba że podasz nam swoją płytę, może akurat coś ciekawego wejdzie). Dodatkowo dysku świetnego też pewnie nie masz co częściowo się przyczynia do spadków (jednak przede wszystko procek)

Opublikowano

Niestety nie wiem nic o płycie głównej. To w taki razie mógłby ktoś "podać" zestaw do 1200zł ?

1372519623-U946402.png

By Kriszi.

Opublikowano

Fraps sprawia że FPSy strasznie spadają... Ja normalnie mam 100 FPS to jak nagrywam frapsem spada mi do 5 fps

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...