Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Pierwszy jungler

Gość Excusion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym się nauczyć grać w jungli, jaką postać polecacie? (Mam Jaxa,Mastera i Nunu, z czego próbowałem i Jaxem i Masterem i nie spodobało mi się). Co powiecie o Jarvanie? Chociaż może Heca, Nauti, Voli lub Evelynn?

Opublikowano

Hecarim to mój pierwszy jungler, nie wiedziałem przed nim co tam się robi itp.

Bardzo łatwa jungla, sustain, na 5 potkach zjedziesz jungle do 1k golda aż się poty skończą, może więcej.

Wytrzymały, tanky, AoE fear, ganki są magiczne. Mój main, polecam.

Opublikowano

Moją przygodę w jungli zaczynałem Shaco xD. I to był mój bląd. Potem zagrałem Xinem. Naprawdę ci go polecam, łatwy o ogarnięcia.

op ganki

szybka jungla

heal

buff do AS

buff do dmg

podrzucenie

aoe odepchnięcie

Opublikowano

Obaj w/w sa bardzo mocni ale ja zaczynalem junglowac .. Dianą! Bo jest moim mainem na midzie, ale potem kupilem jarvana i naprawde go polecam, szybko czysci, duzo resistow na start i tarcza. Ganki wiesz jakie ma skoro cie interesuje:) z ultem czekaj do konca do odpalenia flasha.

Opublikowano

Lee Sin.

Zajebisty jungler.

Mój main.

7 Skilli, Life steal, Shield, Doskok, Slow, Usuwa niewidkę (np. bańka akali), dobrze rzucone ultimate trafia kilka celów, wyśmienite ganki.

Opublikowano

Hecarim:

Plusy:
- wysoka mobilność
- bardzo dobry jungler/counterjungler/ganker
- posiada 3 zdolności zadające obrażenia obszarowe
- pasyw zwiększający obrażenia oraz dający możliwość przebiegania przez miniony (bezkolizyjność)

Minusy:
- po użyciu szarży, brak escape skilla
- umiejętność Q zadaje tylko 66% obrażeń minionom i potworom w dżungli
- mało wytrzymały w początkowej fazie rozgrywki
- dosyć łatwy do harassowania jeżeli gramy na linii

giphy.gif ­

Opublikowano

Shaco

+solo blue(kiedys solo baron ;))

+grube criti

+niewidka

+klon

+mega pasywka

+super ganki

-papierowy

-w late to w teamfightach raczej pasywnie, tylko starac sie bic adc i gonic uciekajacych i stawiac pacynki tam gdzie moga uciec

-mana,

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Xin, łatwo ogarniesz, dodatkowo jak nie spodoba ci się jungla to na topie jest równie dobry. Jeszcze Lee sin, ale musisz trafiać z q i nauczyć się nim grać.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Polecam warwicka na poczatek. Latwa jungla choc nie jest super szybka. Od 6 lev ma fajne gangi dzieki ultowi.

Chociaz Nunu tez jest dobry i skoro go masz to sprobuj nim zagrac. Jungle czysci bardzo szybko i ma smite w "q' dodatkowo jesli w teamie masz vayne to daje to swietna kompozycje.

u1lc.png
Opublikowano

Elise :

- Szybka jungla .

- Da rade zrobić pierwszego blue bez pulla przy użyciu pająków

- Dobre gangi

- Mocne dmg .

Opublikowano

Nikt nie zaproponowal tryndemare. Jest on troche papierowata postacia ale jesli potrafisz zlozyc dobry ult mozesz spokojnie wybic samemu caly team. W 1 vs 1 jest nie do zabicia. Jungle ma bardzo szybka oraz mozna nim dluzej posiedziec w jungli dzieki jego healowi. Dzieki E latwo moze uciec wrogowi, Uzywajac W masz slowa na wrogow. Ma on nawet dobre gangi. Jesli potrafi sie grac to trynda mozna zabic przecietna postac na 3-4 hity w late game. Jedynie grajac trynda trzeba uwazac na postacie ze stunami zeby na marne nie stracic swojego ulta. Jest oczywiscie wiecej takich postaci ale polecilem tego bo jest bardzo latwy do ogarniecia jesli nie ma sie doswiadczenia w jungli.

Opublikowano

J4.

Szybko robi jungle

Efektywne ganki

Nie potrzebuje blue

Dobry do kontrowania jungli

Doskok

Tarcza

E jak ward

AOE ulti

AOE slow

Inicjator TF
Dobry przez wszystkie fazy gry

Wytrzymały.

279981407253602336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...